Mokytis gali būti smagu ir įdomu. Tuo įsitikinti 2016 m. gruodžio 1 d. galėjo ne tik Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos ketvirtokai, bet ir svečiai iš kitų Kauno mokyklų, dalyvavę netradicinėje gamtamokslinio ugdymo pamokoje „Mokomės kitaip“. 

Veiklas būsimiems penktokams pristatė Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokytojai, kurie puikiai žino, kaip ugdymo procesą paversti smagiu - modernios mokymosi priemonės, elektroniniai mokymosi šaltiniai, kūrybiški ir įtraukiantys ugdymo metodai į netradicines veiklas įtraukė daugiau nei 60 mokinių. 

Jaunieji mokslininkai atliko gamtamokslinius bandymus modernioje gimnazijos gamtos mokslų laboratorijoje, tyrė tirpalų chemines savybes, vertino rūgštinio, šarminio ir neutralaus tirpalo poveikį žmogui. Ketvirtokai džiaugdamiesi  moderniomis technologijomis mokėsi aplinkos išsaugojimo gudrybių, naudodami planšetinius kompiuterius rūšiavo atliekas, gilino žinias ekologijos srityje. Vaikai džiaugėsi galimybe išbandyti atrastas naujas žinias, kurias galės pritaikyti kasdienybėje.

Mokiniai mielai įsitraukė į aktyvų mokymąsi. Naujai įrengtame moderniame technologijų kabinete mokiniai bandė nustatyti obuolio savybes. Gautus juslinės analizės duomenis lygino su infraraudonųjų spindulių skaneriu gautais duomenimis. Grįžę namo  mokiniai, be abejonės,  eksperimentuos ir toliau.  

                 Visi mokiniai gabūs – tuo galima buvo įsitikinti stebint, kaip šauniai jauniesiems kūrėjams sekėsi atlikti  muzikos kūrimo užduotis specialia muzikos programa, kaip puikiai pavyko improvizuoti pirmą kartą atliekant bendrą kūrinį įvairiais muzikos instrumentais. Mokiniai grojo  soline, bosine, akustine gitaromis, būgnais ir būgneliais, pianinu, sintezatoriumi, kastanjetėmis  ir netgi „lietaus lazda“! 

Šiuolaikinės ugdymo įstaigos negalima įsivaizduoti be kūrybingo ir nuolat tobulėjančio kolektyvo,  noro keistis ir augti kartu! Modernios aplinkos ir mokymo(si) priemonės, kūrybingai taikomi netradiciniai metodai įtraukia vaikus į kitokį mokymąsi, leidžia juos sudominti  bei motyvuoti.