Kviečiame jungtis prie Lietuvos EKO mokyklų tinklo

Įgyvendindami Lietuvos EKO mokyklų tinklo strategiją, kviečiame jungtis prie Lietuvos EKO mokyklų tinklo ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo švietimo įstaigas, kurios siekia:

1. plėtoti mokinių gebėjimus stebėti, tyrinėti bei suprasti, kad žmonių ir gamtos gyvenimas yra sąryšingas ir grįstas tam tikrais dėsniais, gilinti supratimą apie ryšius tarp gyvųjų organizmų ir juos supančio negyvojo pasaulio, ugdyti tvirtas mokinio sveikos gyvensenos ir aplinkos puoselėjimo bei kūrimo vertybines nuostatas;

2. skatinti būdų, kaip patenkinti žmogaus poreikius nesukeliant neigiamų  žmogaus veiklos pasekmių juos supančiai  aplinkai ieškojimą;

3. ugdyti brandžius, turinčius esminių ekologijos ir aplinkosaugos žinių, gebėjimų, vertybinių nuostatų vaikus/mokinius, gebančius savarankiškai pasirinkti tinkamas elgesio strategijas, prognozuoti savo veiklos padarinius aplinkai ir aktyviai veikti, siekiant aplinkos išsaugojimo;

4. kurti sveiką ir darnią aplinką plėtojant ekologines iniciatyvas, siekiant realaus rezultato ir veiklų praktinio pritaikymo;

5. ugdyti visos ugdymo įstaigos bendruomenės sąmoningumą, kaip elgtis atsakingai, tausoti gamtinius ir energinius išteklius;

6. įgyti gerosios patirties bendradarbiaujant EKO mokyklų tinkle: keičiantis  informacija, skleidžiant gerąją darbo patirtį, ieškant  bendradarbiavimo partnerių.

 

Bendradarbiavimo sutarties pavyzdys

EKO veiklu plano pavyzdys

Kvietimas jungtis į EKO mokyklų tinklą

 

 

 

 

EKO MOKYKLŲ TINKLO ĮSTAIGOS

    EKO&ENO

Džiaugiamės vėl galėdami visus pasveikinti  su prasidėjusiais naujais mokslo metais bei palinkėti pozityvių iššūkių, gerų emocijų, darnos bei ypatingo pašaukimo – branginti ir saugoti mus supančią aplinką.    

O su naujų mokslo  metų pradžia Lietuvos EKO mokyklų tinklas ragina jungtis prie jau tradicija tapusios kasmetinės pasaulinės ENO mokyklų ir bendruomenių tinkle medžių sodinimo akcijos.

 

Akcija šiais metais vyks nuo 2022 m. rugsėjo 15 d. iki 2022 m. spalio 2 d. Daugiau informacijos tel. 837 420400

SODINAME MEDŽIUS SU ENO-PASAULINIU MOKYKLŲ IR BENDRUOMENIŲ TINKLU TVARUMUI GERINTI. AKCIJA  „PLANT AND CARE FOR PEACE“

2022 m. ENO-pasaulinis mokyklų ir bendruomenių tinklas tvarumui gerinti drauge su Indijos NVO organizacija „Act now“ rengia akciją, skirtą medžių sodinimui, kuri baigsis birželio 5 d. Ši akcija prasidėjo 2004 m. ir per visus šiuos metus daugiau nei 10 000 mokyklų iš viso pasaulio (157 šalių) pasodino net 30 milijonų medžių! Kaip žinia, gyvi medžiai yra neatsiejama mūsų ekosistemos dalis. Jei jie išnyks, pasaulis sugrius, palikdamas tik saują pelenų. Juk medžiai - oro generatoriai ir indikatoriai, kurie taip reikalingi gyvybei Žemėje palaikyti ir jų sodinimas yra tikras žygdarbis, svarbus mums visiems.

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija jau trečią kartą prisijungė prie šios puikios iniciatyvos. Balandžio 26 d. 7a klasės gimnazistai, lydimi gimnazijos direktorės R.Mikalauskienės, aukėtojos R. Jakinevičienės ir direktoriaus pav. I. Žebrauskaitės, dalyvavo medžių sodinimo akcijoje ir pasodino net 200 eglaičių! ( lotyniškas pav. Picea abies). Sodindami eglutes gimnazistai ne tik sužinojo, kokiose šalyse jos yra paplitę, kaip ir kur geriausia jas sodinti,   prižiūrėti, kuo naudingi šie medžiai, bet ir įsipareigojo rūpintis pasodintomis eglaitėmis, bei stebėti, kaip jie auga ir tvirtėja. Sakome nuoširdų AČIŪ gimnazijos direktorei R.Mikalauskienei, klasės auklėtojai R.Jakinevičienei, direktoriaus pav. I.Žebrauskaitei ir visiems 7a klasės gimnazistams, kurie neabejingi Žemės  ir jos žaliojo rūbo ateičiai. Juk medžiai -  vieni  jautriausių aplinkos būklės indikatorių, iš visų gyvybės formų labiausiai tinkamų aplinkos pokyčiams vertinti. Tad rūpinkimės jais visi.

Gamtos draugus, ekologinio ugdymo sekėjus, tuos, kam rūpi Žemės ir jos žaliojo rūbo ateitis 2021 m. gegužės 6 d. subūrė tradicinis renginys „EKO idėjos Lietuvai 2021“. Ir nors dėl karantino šiais metais  Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos koridoriuose nešurmuliavo eko mugės dalyviai ir neveikė eko dirbtuvės, konferencija  persikėlė į internetinę erdvę ir sulaukė didelio dalyvių susidomėjimo.

Renginys vyko tarptautiniu mastu, pranešimus pristatė ne tik Lietuvos EKO mokyklų tinko įstaigos iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir švietimo partneriai iš Rumunijos, Turkijos, Suomijos. Mokytojai Jugar Gabriela Mirela, Çağla Özonur bei Umut Uysaler iš Turkijos bei Rumunijos pasidalino savo įžvalgomis apie ekologinio ugdymo veiklų organizavimą užsienio mokyklose.

Gülümser Özpinar iš Turkijos  akcentavo tvarumo svarbą šiandieninėje visuomenėje bei pristatė, kokias švietimietiškas veiklas organizuoja EKO namas.  Maire Turunen (Suomija) supažindino su tarptautinio tinko ENO (Evnironment online) veiklomis, į kurį šiuo metu įsitraukę apie 60 šalių iš viso pasaulio. Kaip teigia patys tinklo koordinatoriai suomiai, nors dalyvių yra daug, visus   vienija vienas tinklas – atsodinti Žemės žaliąjį rūbą. Lietuvos EKO mokyklų tinklo įstaigos buvo paragintos jungtis prie ENO veiklų Lietuvoje, kurių koordinatorė bus Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija. Numatoma organizuoti medžių sodinimo savaites, orų stebėjimo savaites, tvaraus meno konkursus.

 Gerąja patirtimi, kaip organizuoti turiningas patirtines veiklas, ugdyti atsakingą už save ir supančią aplinką  asmenybę,   mažinti vartotojiškumo kultūrą dalinosi net dešimt Lietuvos ugdymo įstaigų.

Džiugu, kad konferencija kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių, kurie neabejingi aplinkosauginėms idėjoms ir savo veikla prisideda prie gražios, saugios ir tvarios aplinkos kūrimo.

 

KVIEČIAME DALYVAUTI NACIONALINIAME DARNAUS VYSTYMOSI IR KŪRYBINIO MĄSTYMO KONKURSE "NERK Į EKO 2021".

Kviečiame Lietuvos EKO mokyklų tinklo bendruomenes aktyviai dalyvauti nacionaliniame darnaus vystymosi ir kūrybinio mąstymo konkurse „Nerk į EKO 2021“. Konkurso tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į gamtosaugines problemas: atskirų gyvūnų ir augalų rūšių nykimą, šiukšlių mažinimą ir vartojimo kultūros ugdymą.   Konkursas vyksta iki 2021 m. kovo 31 d. Linkime šaunių ir originalių idėjų. 

Lietuvos EKO mokyklų tinklo koordinatoriai  

Konkurso nuostatus rasite čia

KVIEČIAME DALYVAUTI NACIONALINIAME FOTOGRAFIJŲ KONKURSE „ŽEMĖS IR ŽMOGAUS DARNA 2020“

        Lietuvos EKO mokyklų tinklas kviečia dalyvauti tradiciniame fotografijų konkurse „Žemės ir žmogaus darna 2020“. Šiais metais norime atkreipti dėmesį į tokias temas kaip: „Žaliųjų erdvių kūrimas“, „Mūsų geri darbai gyvajai ir negyvajai gamtai“ bei „Išmesti? Ne, prikelti ir naudoti“. Tikimės, kad konkursas prisidės prie aplinkos puoselėjimo bei kūrimo vertybinių nuostatų ugdymo, padės atskleisti žmogaus ir gamtos darnaus ryšio problematiką, daiktų antrinio panaudojimo galimybes, prisidės prie mokinių kūrybiškumo ugdymo.

Kaip ir kasmet, nugalėtojų nuotraukos bus panaudotos kuriant Lietuvos EKO mokyklų tinklo kalendorių.

Fotografijų lauksime iki 2020 m. kovo 1 d.  e. paštu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Konkurso nuostatai

“Eko idėjos Lietuvai 2019” Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje

 

“Eko idėjos Lietuvai 2019”- nacionalinė pamoka, vykusi Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje. Renginio metu vyko Eko idėjų mugė, augalų mainų mugė. Čia buvo galima įsigyti įvairių džiovintų vaisių, arbatos mišinių, sveikuolių skanėstų, įvairių gaminių iš medžio, popieriaus ir kitų ekologiškų medžiagų. Dėmesį traukė ir kūrybinės dirbtuvės: “Kaip pagaminti rankų darbo muilą”, Veltinio margutis”, “Rėmelis nuotraukai” ir kt.

Savo idėjomis dalinosi gausiai dalyvavę Alytaus lopšelio-darželio “Volungėlė” auklėtiniai, Lekėčių daugiafunkcinio centro moksleiviai, Marijampolės “Žiburėlio” mokyklos-daugiafunkcinio centro mokytojos, Vilniaus Adomo Mickevičiaus licėjaus mokytojos, Kauno Tirkiliškių lopšelio-darželio auklėtojos ir, žinoma, Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos moksleiviai ir mokytojai bei kitų mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų pedagogai ir auklėtiniai.

Renginyje dalyvavo ir sveikinimo žodį tarė Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė, seniūnės pavaduotojas Vytautas Narkevičius, taip pat dalyvavo VDU Botanikos sodo direktoriaus pavaduotoja Kristina Mulevičienė bei būrys svečių.

PAŽYMA DĖL VADOVAVIMO KŪRYBINĖMS DIRBTUVĖMS IR PRANEŠIMŲ NACIONALINĖJE PAMOKOJE „EKO IDĖJOS LIETUVAI - 2019“

PAŽYMA DĖL VADOVAVIMO MOKINIAMS RENGIANT PRANEŠIMUS NACIONALINEI PAMOKAI „EKO IDĖJOS LIETUVAI - 2019

PAŽYMA DĖL STENDINIŲ PRANEŠIMŲ NACIONALINĖJE PAMOKOJE „EKO IDĖJOS LIETUVAI - 2019“

PAŽYMA DĖL DALYVAVIMO NACIONALINĖJE PAMOKOJE „EKO IDĖJOS LIETUVAI - 2019“

 

EKO idėjos Lietuvai 2018

 

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos bendruomenė žino, kad pavasarį visi susiburs tradiciniame renginyje – Nacionalinėje pamokoje „EKO idėjos Lietuvai“. Šįmet daugybę įvairių ekologinių veiklų apimantis renginys buvo skirtas Lietuvos nepriklausomybės 100-mečiui paminėti. Balandžio 26 d. į Nacionalinę pamoką rinkosi ne tik gimnazijos bendruomenė,  pasiūlymų nestokojantys bendraminčiai iš Lietuvos švietimo įstaigų, bet ir aplinkosauginėmis patirtimis norintys pasidalyti svečiai iš užsienio šalių – tai  tarptautinio projekto ERASMUS+ „Ecological literacy“ dalyviai iš Turkijos, Kipro, Rumunijos, Kroatijos, Portugalijos.

     Renginio pradžia nepaliko nė vieno abejingo: įtaigia modernaus šokio, vaizdo, muzikos kalba jautriai išsakytas susirūpinimas mūsų planetos ateitimi. Susirūpinimas aktualiomis aplinkosaugos problemomis buvo akcentuojamas ir plenarinio posėdžio pranešimuose, kuriuos pristatė Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos direktorė R. Rasikienė, LSMU  Aplinkos ir darbo medicinos katedros vedėja prof. R. Ustinavičienė, LSMU Vaikų ligų klinikos daktarė, vaikų gastroenterologė ir dietologė, mokslų dr. R. Rokaitė.

     Pasiūlymų, idėjų, kaip saugoti gamtą, puoselėti aplinką netrūko įtraukiančiose Nacionalinės pamokos veiklose. Visuose gimnazijos aukštuose šurmuliavo EKO mugė, kurioje savo gaminiais, sveikatą tausojančiais patiekalais, su meile užaugintais augalais mokiniai stebino ne tik užsienio svečius, bet ir visus jau ne pirmus metus mugėje besilankančius tėvelius,  mokytojus. Originalumo, kūrybiškumo netrūko pristatant džiovintų vaisių, arbatžolių, prieskonių rinkinius, gaiviuosius kokteilius, sveikuoliškus skanumynus. Išmone stebino perdirbto popieriaus atvirukų, paveikslėlių iš džiovintų augalų, kvapukų, ekologinių atšvaitų, krepšelių iš audeklo likučių, papuošalų kūrėjai. Tarp mokinių, pasirodo, yra nemažai jaunųjų sodininkų, kambarinių gėlių augintojų: pirkėjai galėjo išklausyti įvairiausių patarimų, kaip sodinti, auginti, prižiūrėti augalus. Ne vieną lankytoją nudžiugino „Augalų mainų mugės“ stotelė (tai jau antrus metus vykdomas projektas): čia tiesiog galėjai išsikeisti arba gauti dovanų už teisingai įvardytus pavadinimus naują kambarinį ir ne tik (kažkas atnešė ir pušaičių ūgliukų) augalą.

     Kol vieni smalsuoliai dairėsi mugėje, kiti galėjo užsukti į kūrybines dirbtuvėles, kuriose ekspertai mokė iš ekologinių, visiems prieinamų medžiagų kurti originalius interjero akcentus: dekoruotus akmenėlius, kokebanas, molio suvenyrus, sukulentų kompozicijas. Dėmesio sulaukė ekologiško modelino, kūno priežiūros priemonių dirbtuvėlės.

     Daug naudingos patirties sprendžiant aplinkosauginius klausimus buvo galima išgirsti paskutinėje Nacionalinės pamokos dalyje – pranešimų sekcijose. Tarptautinėje sekcijoje „Ekologinis raštingumas“ buvo skaitomi pranešimai anglų kalba. Įdomių gamtotyrinių patirčių klausytojai išgirdo darbo grupėje „Mano indėlis Lietuvai“.

     Lietuvos EKO mokyklų tinklo atstovų susirinkime aptartos bendrų veiklų perspektyvos, išklausyti kolegų pastebėjimai, patarimai, apsvarstyti rūpimi klausimai ekologinio ugdymo temomis. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos direktorė Rita Rasikienė pasidžiaugė, kad Lietuvos EKO mokyklų tinklas plečiasi ir vis labiau atkreipiamas dėmesys  į atsakingo vartotojo ugdymą, darnios aplinkos kūrimą, atsakomybę už savo veiksmus bei siekį išsaugoti aplinką ateities kartoms.

     Apibendrinant Nacionalinės pamokos „EKO idėjos Lietuvai‘ 2018“ darbą galima akcentuoti, kad ir svečiai, ir mūsų gimnazijos atstovai aktyviai dalyvauja įvairiose aplinkosauginėse, edukacinėse, ekologinį raštingumą ugdančiose veiklose. Dalyviai pripažįsta, kad didėjantis  aplinkos užterštumas, vartotojiškumo augimas, masiniai miškų gaisrai rodo, kad ekologinis sąmoningumas turėtų tapti vienu iš prioritetinių asmenybės ūgties tikslų, nes tik nuo išauginto žmogaus sąmoningumo priklauso, ar tapsime atsakingais už savo aplinką piliečiais.

Dalyvių pažymos

 

Nuotraukos >>>

 

EKO idėjos Lietuvai 2018 programa

 

 
SKELBIAMAS  NACIONALINIS KONKURSAS „KURIU DARNĄ“

Konkurso tikslas – ugdyti turinčius esminių ekologijos ir aplinkosaugos žinių, gebėjimų, vertybinių nuostatų mokinius, mokinių kūrybiškumą, domėjimąsi darnios aplinkos kūrimo strategijomis ir sveikos gyvensenos nuostatas.

Konkurso uždaviniai:

1. Skatinti domėjimąsi darnios aplinkos kūrimo strategijomis, aplinkosauga, ekologinėmis problemomis ir jų sprendimo būdais. 

2. Ugdyti tvirtas mokinio sveikos gyvensenos ir aplinkos puoselėjimo bei kūrimo vertybines nuostatas, kritinį mąstymą. 

3. Sudaryti sąlygas atsiskleisti mokinių saviraiškai, fotografiniams, meniniams, kūrybiniams gebėjimams, skatinti kūrybinį potencialą, originalumą, įsitraukimą į patirtines veiklas. 

4. Vykdyti Lietuvos  EKO  mokyklų tinklo mokyklų gerosios patirties sklaidą. 

 

Nuotraukų konkursui laukiame iki 2017 m. gruodžio 11 d. elektroniniu paštu ekotinklasmokykloms@gmail.com 

KONKURSO nuostatai

 

 

 

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos  nacionalinėje pamokoje „Eko idėjos Lietuvai 2017“ iniciatyvos išsaugoti aplinką imasi mokiniai

 

 

 

INICIATYVOS IŠSAUGOTI APLINKĄ IMASI MOKINIAI

 

Daugiausiai ir įdomiausių pasiūlymų, kaip spręsti aplinkosaugines problemas šiais metais pateikė mokiniai, savo entuziazmu užkrėtę ir mokytojus ir tėvelius.

Susirūpinimas ekologinėmis ir aplinkosauginėmis problemomis šį pavasarį vėl sukvietė Lietuvos švietimo įstaigas diskutuoti apie  tai, kad ne pasyvi meilė reikalinga mus supančiai aplinkai, o sąmoningumas sprendžiant aplinkosaugos problemas, vartotojiškumo mažinimas, už savo elgesį aplinkai  atsakingų vaikų ugdymas. Ryžtas išsaugoti mus supančią aplinką praėjusį ketvirtadienį apjungė tiek priešmokyklinukus, tiek seimo narius, susirinkusius į nacionalinę pamoką „EKO idėjos Lietuvai 2017“,  kurią tradiciškai organizavo Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija - Lietuvos EKO mokyklų tinklo įkūrėja ir koordinatorė bei pirmoji įstaiga Lietuvoje, pasirinkusi įgyvendinti  ekologijos ir aplinkos technologijų ugdymo sampratą.

Kol vyresniųjų klasių gimnazistai pristatė savo pačių sukurtas ir išleistas knygas, maišė sveikuoliškus kokteilius, aptarinėjo vaistinius augalus, renginio svečiams Švietimo ir mokslo ministerijos kancleriui  Tomui Daukantui, LR Aplinkos viceministrui Martynui Norbutui, LR Seimo nariui doc. dr. Mindaugui Puidokui, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro direktoriui Romualdui Sabaliauskui apie lapinių kopūstų, moliūgų ir morkų traškučius, alijošiaus naudą žmogaus sveikatai, vaistinės arbatos privalumus ir magiškas gydomąsias savybes  su užsidegimu pasakoję pradinukai nepaliko abejingų.  Renginio metu pasisemti gerosios patirties eko idėjų mugėje, eko produktų dirbtuvėse, pranešimų sekcijose  galėjo daugiau nei penki šimtai renginio dalyvių.

Nacionalinės pamokose „EKO idėjos Lietuvai 2017“ metu įvyko antrasis Lietuvos EKO mokyklų tinklo suvažiavimas, kurio metu įstaigos susitarė dėl bendro aplinkosauginių veiklų plano įgyvendinimo, numatė tolimesnes veiklos gaires. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos direktorė Rita Rasikienė išsakė viltį, kad besiplečiantis Lietuvos EKO mokyklų tinklas - svari jėga, atkreipianti visuomenės dėmesį į ekologines grėsmes ir siekianti neabejotinai realių  bei teigiamų pokyčių įvairiose gamtosaugos srityse.

Daug teigiamų emocijų suteikė apsilankymas „Augalų mainų mugėje“, kurios idėją renginio šeimininkai pristatė ir pilietinių iniciatyvų konkursui „Kuriame Lietuvą!“. Augalais dalijosi ne tik renginio organizatoriai, bet ir svečiai iš visos Lietuvos, o drąsiausi turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias sudalyvaujant viktorinoje  ir laimint  labiausiai patikusį augalą.   Lankytojai pripažino, kad augalų mainai – tai ne tik galimybė atnaujinti interjerą ar namų aplinką,  pagilinti žinias, bet ir dalijimasis pozityvumu, džiugia pavasario nuotaika.

Nutilus mugės šurmuliui renginio dalyviai turėjo galimybę  apsilankyti EKO dirbtuvėse, kurių buvo pasiūlyta net dešimt ir kurias organizavo ne tik renginio šeimininkai, bet iš svečiai iš Kauno Moksleivių aplinkotyros centro, Ukmergės rajono Veprių pagrindinės mokyklos, Kauno Maironio universitetinės gimnazijos ir kt..  Šiemet, kaip ir tikėtasi, didžiausio susidomėjimo sulaukė praktinės veiklos,  susijusios su taisyklinga augalų priežiūra,  florariumų kūrimu ir, be abejonės, visų laukta ekologiškų grožio produktų, kuriuos galima pasigaminti tiesiog iš to, ką randame virtuvėje, gamyba. 

   Renginio svečiai ir dalyviai LR Švietimo ir mokslo ministerijos, LR Seimo Viešosios įstaigos Ekoagros, Ugdymo plėtotės centro paragino imtis naujų ekologinio ugdymo, aplinkos išsaugojimo ir sveikatos puoselėjimo iniciatyvų.

Žiūrėti >>>

 Dalyvių pažymos

 

EKO mokyklų tinklo nuostatai

Gimnazijos Naujienos
Išdalinti “Erasmus+” ir “Nordplus” projektų „Kokybės konkurso 2023“ apdovanojimai
Išdalinti “Erasmus+” ir “Nordplus” projektų „Kokybės konkurso 2023“ apdovanojimai
Šiandien vyks Kauno miesto  ,,Gimnazijų lygos
Šiandien vyks Kauno miesto ,,Gimnazijų lygos" atrojo etapo rungtynės. Mūsų krepšininkai - tarp lyderių. Palaikykime!
Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių
Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių
Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę
Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę "Lietuvos pievų turtai". Su savo pagaminta produkcija dešimtokai dalyvauja parodoje "Moters pasaulis"
Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“ Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“
Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“ Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“
Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.)
Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.)
Sporto naujienos Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą
Sporto naujienos Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą
Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį  gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė  mūsų gimnazijos atstovai
Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė mūsų gimnazijos atstovai
Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai
Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai "perdavė" miško gyventojams.
Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis
Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis
Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose
Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose

 

2023 m. spalio 26 d. jau septynioliktąjį kartą Švietimo mainų paramos fondo organizuotame  renginyje išdalinti “Kokybės konkurso 2023” apdovanojimai, įvertinant kokybiškiausius „Erasmus+“ ir „Nordplus“ projektus įgyvendinusias institucijas ir kitų veiklų dalyvius bei partnerius. Projektai, kurie skatina įtrauktį, ekologinį mąstymą, ugdo skaitmeninius įgūdžius, buvo įvertinti ir apdovanoti Švietimo mainų paramos fondo iškilmingame Kokybės konkurso apdovanojimų renginyje. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazija buvo pastebėta, įvertinta ir nominuota “Didžiausio proveržio” nominacijai už sėkmingai įgyvendintą projektą “Environmental Sustainability for Sustainable Schools (ES4SS)”. Tikimės, kad šis įvertinimas skatins ir toliau siekti puikių rezultatų, tobulėti ir dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose projektuose.

  Susirinkusius svečius pasveikino Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrė, atsakinga už profesinį mokymą ir suaugusiųjų švietimą, Agnė Kudarauskienė ir viceministras, atsakingas už studijas, mokslą ir technologijas, Justas Nugaras bei Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega. Visi nominantai ir laimėtojai buvo apdovanoti sertifikatais bei atminimo suvenyrais.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šiandien vyks Kauno miesto ,,Gimnazijų lygos" atrojo etapo rungtynės. Mūsų krepšininkai - tarp lyderių. Palaikykime!

 

Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Lapkričio 10 d. Vilniuje įvyko SEB ambasadorių programos moksleiviams atidarymas. Džiaugiamės, kad tapti ambasadorėmis pakviestos ir dvi mūsų gimnazijos mokinės: 9a klasės gimnazistė Salomė Kustaitė ir 11b klasės mokinė Viktorija Gecevičiūtė. Mokinėms didelį įspūdį paliko SEB būstinės Vilniuje interjeras, renginio atmosfera. Renginyje mokinės susipažino su paskirtu mentoriumi, kuris padės gilintis į finansinio raštingumo temas, sėkmingai dalyvauti mokymuose ir skatins įgytomis žiniomis dalytis su bendraamžiais. Linkime merginoms sėkmės!
Mokytoja J. Čėsnienė
 
 
 
 

 

Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių. Gerumo banga iškilo aukštai – suaukota net 2473,32 eurų! Nuoširdžiai DĖKOJAME visiems, kurie taip šauniai prisidėjo prie kasmetinės „Išsipildymo akcijos“.
Nuotraukose akimirkos iš PYRAGŲ dienos
Organizatoriai Vilmantė Kudirkienė ir Kęstutis Valionis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę "Lietuvos pievų turtai". Su savo pagaminta produkcija dešimtokai dalyvauja parodoje "Moters pasaulis", ugdo verslumo įgūdžius. Mūsų gimnazistų stendas įsikūrė 3 aukšte. Kviečiame aplankyti ir palaikyti jaunuosius verslininkus.
Mokytoja Jolanta Čėsnienė
 
 

 

Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“
Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijai įteiktas auksinis diplomas! Šis reikšmingas apdovanojimas gimnazijai skiriamas jau antri metai iš eilės.
Didžiuojamės visos gimnazijos bendruomenės įvertinimu ir džiaugiamės įteikta padėka už tai, kad nuosekliai, sumaniai ir kūrybiškai į visas veiklos ugdymo sritis integruojami darnaus vystymosi tikslai.

 

Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.). American Drama Group Europe atvyko su šiltu ir juokingu muzikiniu spektakliu „Pygmalion“ (geriau žinomu dėl adaptuoto filmo versijos „Mano puikioji ledi“) į Lietuvą ! Šis spektaklis labai tinka mokiniams nuo 14 metų ir studentams. Pjesė „Pigmalionas“ yra anglų (ir airių) draminės literatūros šedevras. Dramaturgas Bernardas Šo tyrinėja sudėtingas gyvenimo temas pasitelkdamas humorą ir nuoširdumą. Profesorius Higinsas nemėgsta moterų, yra bukas tiesos ieškotojas veidmainystės bei aukštuomenės snobiškumo pasaulyje. Jo pastangos pakeisti vargingą gėlių pardavėją Elizą aristokrate baigiasi dvejopai – triumfu ir asmenine nelaime. Eliza pralenkia net patį mokytoją, kai supranta ne vien visuomenės, bet ir moters vaidmenį visuomenėje.
Po šimto metų, kai B. Šo parašė „Pigmalioną“, pasaulis pasikeitė, nes mūsų moralinės vertybės skiriasi. Pjesė ne vien tik sąmojingai atspindi šį virsmą, bet buvo ir to virsmo dalis. Ne veltui tai lieka vienas iš populiariausių draminių kūrinių nuo V. Šekspyro laikų.
 

 

Sporto naujienos
Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą. Sveikinimai!!!
Mokytojai
Modestas Bižys
Natalija Tamošiūnienė
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį  gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė  mūsų gimnazijos atstovai – mokiniai ir mokytojai, su  meile ir nuoširdumu sveikindami   Gerbiamą Prezidentą ir linkėdami tvirtos sveikatos, kūrybinių minčių  ir ilgų gyvenimo metų.  

Šviesios Jo Ekscelencijos Valdo Adamkaus mintys, išmintingi patarimai  -   sektinas  asmeninis pavyzdys, kuris  skatina susimąstyti svarbiais klausimais ir jaunimą, ir suaugusiuosius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai "perdavė" miško gyventojams.
Vilmantė Kudirkienė
 
 
 

 

Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis. Vieni kuria šokdami, kiti dainuodami, konstruodami, lipdydami, vaidindami...Šį kartą 3b klasės mokiniai meną kūrė piešdami. Apsilankykite trečiokų darbų parodoje neišeidami iš namų. O kad nuotaika būtų dar puikesnė ir jūsų neliūdintų apsiniaukęs dangus – nepamirškite pasigaminti ir gardžios arbatos. Jei natiurmortai nesužavės (kuo labai sunku patikėti!), tai bent arbata sušildys.
Mokytoja Evelina Sakavičienė
 
 

 

Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose. Vaikai aplankė Dviračių muziejų, sužinojo apie dviračių raidą ir gamybą. Buvo tiek daug emocijų, kad 7d nuvertė vieną iš ekspozicijų. Lego dirbtuvėse mokiniai kūrė robotus ir dalyvavo įnirtingose robotų kovose ringe (rezultatų tikslinimui naudota VAR sistema). Vėliau visi buvo įtraukti į kultūrinio orientavimosi žaidimą mieste, o grįždami namo aplankė Kryžių kalną. Veiksmo buvo labai daug, kad auklėtiniai net nespėjo pavalgyti ir, aišku, pasiruošti rytojaus pamokoms.
Auklėtojos Leila ir Zita