„FOLKLORIKA“ MOBILUMAS LIETUVOJE! 

SAVAITĖS MOBILUMAS PO SAULĖTOJO KIPRO DANGUMI

GRAN KANARIJA – NUO ŠIAURĖS IKI PIETŲ PER SEPTYNIAS DIENAS. GALIMYBĖ PATIRČIAI IR TOBULĖJIMUI

ĮVYKO TREČIASIS TARPTAUTINĖS PROGRAMOS ERASMUS+ PROJEKTO „FOLKLORIKA“ MOBILUMAS. GIMNAZISTAI PATIRTIES SĖMĖSI SAULĖTOJE TURKIJOJE

Paskutinė mobilumo diena Rumunijoje

 

Paskutinė mobilumo diena Rumunijoje buvo skirta įspūdingosios gotikinio stiliaus Juodosios bažnyčios ir XVII a. Sambata vienuolyno lankymui.
Mokytojai ir mokiniai iš šešių projekto šalių - Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos, Ispanijos, Kipro ir Turkijos - buvo sužavėti istoriniais Transilvanijos regiono paminklais. Jie magiški! Diena buvo vainikuota paskutiniuoju bendru susitikimu, kuriame projekto dalyviai turėjo galimybę pasidalinti visais mobilumo įspūdžiais bei dar kartą pajusti neįtikėtiną Rumunijos žmonių svetingumą ir draugiškumą. "FOLKLORIKA" projekto susitikimas baigėsi linksmu atsisveikinimo vakaru.

Sibiu miestas, Rumunija, 2019-12-04


     Darbas, darbas, darbas - taip prasidėjo dar vienas tarptautinio Erasmus+ projekto mobilumo rytas Sibiu mieste, Rumunijoje. Mokytojai ir mokiniai iš šešių projekto šalių - Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos, Ispanijos, Kipro ir Turkijos - lankėsi Sibiu miesto Constantin Noica mokykloje, kur turėjo galimybę pademonstruoti savo kūrybiškumą. Pasitelkus dažus, popierių ir žirkles medinis šaukštas virto tautiniais rūbais aprengta lėle. Kiekvienos šalies kūriniai buvo fantastiški! Džiugių emocijų komandoms paliko užduotis iš panaudotų žaliavų kuriant realaus dydžio tautinį kostiumą. Tai buvo linksma patirtis!

Trečioji mobilumo diena

 

     Trečiąją Erasmus+ projekto "Folklorika" mobilumo dieną, kuri buvo nubaltinta sniego, organizatoriai projekto dalyvius supažindino su Rumunijos kalnų grožiu. Mokytojai ir mokiniai iš Lenkijos, Kipro, Ispanijos, Rumunijos, Turkijos ir Lietuvos lankėsi Jina kaimelyje, kuris įsikūręs Karpatų kalnų viršūnėje, 1000 m virš jūros lygio. Projekto dalyviai lankėsi vietos mokykloje, liaudies muziejuje ir buvo sužavėti vietinių gyventojų vaišingumu bei draugiškumu. Mokiniai turėjo galimybę kartu paslidinėti, apsikeisti patirtimis ir svarbiausia - bendraudami tobulinti anglų kalbą.

Naujienos iš Erasmus+ projekto     

 

     Tarptautinio Erasmus+ "Folklorika" projekto dalyvių mobilumo metu mokiniai ir mokytojai lankėsi vienoje Rumunijos mokykloje, susipažino su mokymo sistema, lankėsi pamokose. Mokiniai supažindino projekto dalyvius su Rumunijos tautiniais kostiumais, pristatė liaudies dainas ir šokius. Visi dalyviai turėjo progą pasimokyti Rumunijos tautinių šokių ir patirti bendrą kultūrinę dvasią.

Pirmoji mobilumo diena

 

     Pirmąją Erasmus+ "Folklorika" mobilumo dieną šešių šalių projekto dalyviai iš Gran Kanarijos, Kipro, Lenkijos, Turkijos, Lietuvos ir Rumunijos vyko į du istorinius ir vienus seniausių Rumunijos miestų - Albą Iulia ir Devą. Mokytojai ir mokiniai turėjo galimybę pasigrožėti ne tik įspūdinga ir unikalia miestų architektūra, pajausti Kalėdinę miestų nuotaiką, bet ir žmonių valstybingumo dvasią, kadangi išvykos diena sutapo su Rumunijos valstybine švente, kai minimas Transilvanijos susivienijimas su Rumunija, įvykęs 1918 m. gruodžio 1 d. Miestai buvo pilni pakiliai nusiteikusių Rumunijos gyventojų, vilkinčių tradicinius rūbus bei pasipuošusių įvairiais valstybingumo simboliais.

Antras susitikimas

 

     Tarptautinio Erasmus+ "Folklorika" projekto dalyvių iš šešių šalių (Lietuva, Kipras, Ispanija, Lenkija, Turkija ir Rumunija) antrasis susitikimas vyksta Rumunijoje Sibiu mieste. Kelionėje iš Lietuvos į Rumuniją persėdimas vyko Londone, taigi projekto dalyviai turėjo puikią galimybę praleisti dieną įspūdingoje Anglijos sostinėje. Aplankė Londono įžymybes, grožėjosi senamiesčio architektūra ir parkais. Vėlai vakare pasiekė kelionės tikslą - Sibiu miestą Rumunijoje.

Apie mus rašo "Kauno diena"🙂
https://kauno.diena.lt/…/moksleiviu-kuryba-atveria-duris-uz…

Naujienos iš Erasmus+ projekto

     Baigiantis tarptautinio Erasmus+ FOLKLORIKA projekto mobilumui Lenkijoje, paskutinę veiklų dieną partneriai iš šešių šalių stebėjo pamokas, vėliau aptarė panašumus ir skirtumus. Po pamokų buvo organizuotos lipdymo iš molio bei tradicinių virtinių, kuriuos vėljau patys ir ragavo, edukacijos. Pasibaigus šioms veikloms visi vyko į senovinę teutonų ordino pilį.
Savo padėkas už svetingą priėmimą Lenkijoje projekto partneriai išreiškė baigiamajame atsisveikinimo renginyje, kuriame visi gavo dalyvių sertifikatus.

Naujienos iš Erasmus+ projekto

 

        Tarptautinio Erasmus+ "Folklorika" projekto išvykai artėjant į pabaigą, lietuvių, kipriečių, ispanų, rumunų, turkų ir lenkų mokiniai ir mokytojai lankėsi senojoje Torūnėje. Gilindamiesi į kultūrinį paveldą, projekto dalyviai mokėsi lieti žvakes, gaminti muilą, kepti tradicinius meduolius, susipažino su ornamentikos meno subtilybėmis, o legendų namuose tapo spektaklio dalyviais.

Naujienos iš Erasmus+ projekto

 

          Įpusėjus tarptautinio projekto Erasmus+ FOLKLORIKA mobilumui Lenkijoje, edukacines veiklas projekto partneriai pradėjo susipažindami su stiklo liejimo tradicijomis, pamatė, kaip gaminami nacionaliniai stikliniai suvenyrai stiklo fabrike. Kupini įspūdžių, mokiniai iš šešių skirtingų šalių tęsė ugdomąsias veiklas liaudies buities muziejuje po atviru dangumi. Mokiniai atliko užduotis, susijusias su senoviniais statiniais, buities įnagiais ir lenkų protėvių gyvenimo būdu. Baigiantis dienai, nusišypsojo sėkmė susipažinti su Olšteno senamiesčio architektūra.

Naujienos iš Erasmus+ projekto


     Antradienį gimnazijos atstovai sėkmingai tęsė dalyvavimą tarptautiniame Erasmus+ projekte FOLKLORIKA. Mokiniai vyko į pačią Lenkijos širdį - Varšuvą. Sostinėje susipažino su nacionalinio šokolado gamyba ir dekoravimu, aplankė karalių rūmus bei Nacionalinį muziejų. Gimnazistai sėkmingai gilina žinias, susipažįsta su projekte dalyvaujančių šalių papročiais bei tradicijomis, žinoma, tobulina bendravimo užsienio kalba įgūdžius.

Gimnazistai tarptautiniame projekte

    

     Visą šią savaitę gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvauja naujame Erasmus+ projekte "Folklorika". Pirmasis projekto narių susitikimas vyksta Lenkijoje, Nidzica mieste. Pirmoji projekto diena buvo kupina įspūdžių, naujų pažinčių ir gerų emocijų. Kartu diena buvo darbinga, mokiniai pristatė savo šalis, gimtuosius miestus ir savo mokyklas. Buvo išrinktas projekto logotipas.