MES KURIAME NAMIE, KAD JUMS PADĖTI MUMS BŪTŲ LENGVIAU!
Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai aktyviai dalyvauja palaikymo iniciatyvoje kovai su COVID-19 pandemija. Esame neabejingi šiuo metu intensyviai dirbantiems gydytojams, savanoriams ir verslininkams, sergantiems ir sveikstantiems, visiems izoliacijoje esantiems. Siunčiame savo LINKĖJIMUS, SVEIKINIMUS, PADĖKAS. 

   

Mielos mamos, būkite laimingos!

5b klasės mokinės G. Jurošiūtės nuotr.

 

    Ačiū Tau, Mama, už tai, kad tavosios akys išmoko matyti grožį, tavosios lūpos – tarti tiesą, o tavoji širdis – mylėti žmones!
Su artėjančia Jūsų diena, mielosios Mamos.
Sveikina 1A klasės mokiniai ir mokytoja Greta Balandytė 

  Mūsų ketvirtokams karantinas taip pat ne kliūtis! Gamtamokslinių tyrimų pamokose visų ketvirtų mokiniai atliko eksperimentą "Guminis kiaušinis". Vaikai stebėjo, kaip paprastų kiaušinių lukštą pakeičia elastinga medžiaga. Mirkant kiaušinius acte, actas sugraužia kiaušinio lukštą, o kiaušinio membrana išlieka.Tai puikus eksperimentas nustebinti ne tik draugus. 

  Karantinas ne kliūtis mokytis ir atrasti naujų, įtraukiančių dalykų. Priešmokyklinukų grupės " Bitutės" vaikai namuose atliko linksmą eksperimentą " Vaikščiojanti vaivorykštė". Eksperimentas paliko gerų įspūdžių ir vaikams, ir tėveliams.
Mokytoja Diana Liutkevičienė 

  Linksmoji dailė. Meninės veiklos metu Smalsiukai stengėsi kuo panašiau, tikroviškiau nupiešti savo kojinaites 🙂 

    Šiandien užsukti į virtualią linskmųjų kiškučių parodėlę kviečia 1a klasės mokiniai ir jų mokytoja Greta Balandytė.

   
Jaukaus Atvelykio, arba Vaikų Velykėlių, ryto.
Margučių, kuriuos margino kartu su šeimos nariais, nuotraukomis dalijasi 5b klasės mokiniai.
 

   
Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija sėkmingai atnaujino STEAM praktinę tiriamąją veiklą VDU Lietuvos žemės ūkio akademijoje!
Nuotolinio mokymosi Google Hangout programa 8 ir 9 klasių mokiniams tapo nauju įrankiu dalyvaujant paskaitoje aktualiomis temoms: „Ekologiški maisto produktai Lietuvoje“, „Kas yra skaitmeniniai žemėlapiai ir kaip juos sukurti?.
Praktinės užduotys virtualiose darbo grupėse – tai naujos patirtys mokiniams, galimybės juos mokantiems mokytojams pritaikyti tolimesniame ugdymo procese.
 

 

   
Nuotolinis susitikimas su Edgaru Ulanovu
Šiandien mes, jaunieji žurnalistai ir 5b klasės mokiniai, krepšinio mėgėjai, turėjome ypatingą galimybę pabendrauti su garsiu Lietuvos krepšininku ir buvusiu mūsų gimnazijos mokiniu Edgaru Ulanovu. Nuotoliniu būdu vykusiame susitikime (šitą idėją pasiūlė pats krepšininkas) uždavėme įvairių klausimų, susijusių su mokykliniu gyvenimu, šeima, na, ir, žinoma, krepšiniu. Sulaukėme įdomių ir išsamių atsakymų, krepšininkas nuoširdžiai ir kantriai dalinosi savo patirtimi iš mokyklos laikų, iš krepšinio pasaulio. Sužinojome, kaip Edgaras pasuko į sporto kelią, kokias saldžiausias pergales prisimena su džiaugsmu ir ne tokius saldžius pralaimėjimus. Tačiau ir pralaimėjimas, anot žalgiriečio, užgrūdina, sustiprina, kaip ir reikliojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus reiklumas, kategoriškumas. Taip pat Edgaras užsiminė apie kitus pomėgius: mėgsta žaisti smiginį, skvošą. Svečias mena, kad visada linko į sportą: būdamas mokinys gimnazijai atstovaudavo tinklinio, stalo teniso, „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ varžybose. Paklaustas, kokia pamoka jam labiausiai patiko, E. Ulanovas nedvejodamas atsakė, kad tai ne kas kitas, o kūno kultūra. Perdavė linkėjimus mokytojui Egidijui Rutkauskui. Nors susitikimo laikas prabėgo nejučia ( o bendravome daugiau negu valandą), susitikimu labai džiaugiamės, nes pokalbis su garsinančiu gimnaziją ir visą Lietuvą sportininku praskaidrino nusistovėjusią nuotolinio mokymosi rutiną.
O svarbiausia žinutė, nuskambėjusi pokalbyje, ta, kad reikia nebijoti svajoti – atkakliai siekiant svajonės viskas išsipildo. Kažkada ir Edgarui buvo sunku patikėti, kad taps „Žalgirio“ komandos žaidėju, kad atstovaus Lietuvai krepšinio rinktinėje – visa tai dabar yra tikrovė.
Susitikimo pabaigoje palinkėjome Edgarui pergalių, sveikatos ir gražių pokyčių šeimoje.
Oresta Arbašauskaitė