Ketvirtokai Alytuje aplankė Anzelmo Matučio memorialinį muziejų. Jaukioje ir šiltoje aplinkoje mokiniai išgirdo įdomių pasakojimų apie rašytojo Anzelmo Matučio vaikystės pokštus, apie didžiausią gyvenime pagautą laimikį, tolimiausią kelionę, pamatė stalinę lempą iš kriauklės, briedžio ragų kėdutę, atliko įdomias užduotis.

  Vasario 26 d. 4a ir 4b klasių komanda dalyvavo Kauno miesto pradinių klasių mokinių viktorinoje “Pažink Lietuvą”. Komandos rinko taškus atlikdamos užduotis apie Lietuvą, atsakinėjo į lietuvių kalbos, etninės kultūros, matematikos, pasaulio pažinimo, dailės, muzikos klausimus, atliko kūrybines užduotis. Konkursą organizavo Kauno miesto pradinių klasių mokytojų iniciatyvinė grupė “Tautinis ir pilietinis ugdymas”.

   

Vėl pasiekimais džiugina 6a klasės mokinys Jonas Kipras

Vasario 28-29 dienomis Kaune vyko Lietuvos vaikų žiemos pirmenybės, kuriose Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos 6a klasės mokinys Jonas Kipras Gadliauskas pasiekė 4 asmeninius rekordus ir užėmė antrąją vietą 100 m. delfinu atsilikęs nuo čempiono 0,28 sek.

 

  VAIKŲ IR ŠEIMOS NARIŲ KŪRYBINIŲ DARBELIŲ PARODA
1A klasėje vyko vaikučių kūrybinių darbelių pristatymas. Vaikai su šeimos nariais piešė, klijavo, lipdė, konstravo, kepė. Kūrybinės dirbtuvėlės namuose skatino vaikučių ir šeimos narių bendravimą bei bendradarbiavimą. Vaikus kūrybinių darbelių pristatymo metu lydėjo džiugios emocijos.

  Vasario 28 d. viso pasaulio lietuviai rašė jau tradiciniu tapusį Nacionalinį diktantą. Džiaugiamės, kad ir mūsų gimnazistai nepabūgo gimtosios kalbos iššūkių.

   

Poezijos popietė, skirta Gimtosios kalbos dienai paminėti

Vasario 21 d. - Gimtosios kalbos diena. Kadangi tuo metu mokiniai atostogavo, ši svarbi data paminėta šiandien. Popietę pradėjo skambios kaip mūsų kalba kanklių melodijos. Vėliau gimnazijos direktorė R. Mikalauskienė pasveikino gausų būrį mokinių, aktyviai dalyvavusių lituanistiniuose Kauno m. ir gimnazijos renginiuose.
Antroji popietės dalis - jaunųjų skaitovų deklamuojami lietuvių poetų posmai. Juk ne veltui sakoma, kad poezija - aukščiausia kalbos forma. Dėkojame muzikantėms ir skaitovams, sukūrusiems šventišką nuotaiką.

 

    Įdomi paroda 1A klasėje - čia eksponuojami tikri ir netikri laikrodžiai. Atspėkite, kurie yra netikri? 

    IB gimnazijos klasės mokiniai šiandien turiningai praleido laiką: mus pavasarišku oru pasitiko skaudžius istorijos įvykius primenantis IX fortas. Čia dalyvavome edukacijoje "Pabėgimas iš IX-to forto". Programos pradžioje susipažinome su pabėgėlių keliu, išsiaiškinome, kaip juo eiti. Dirbdami grupėmis analizavome kelis pabėgimo variantus ir rinkome patį realiausią. Tokia patirtis tikrai vertinga, pagilina istorijos žinias. 

   

Didžiuojamės pergale

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos 5-6kl. "Drąsūs, stiprūs, vikrūs" rinktinė Kauno m. varžybose antrus metus iš eilės iškovoja I vietą.!!!
Šaunuoliai sportininkai ir jų treneris Egidijus Rutkauskas

 

    Liaudyje Užgavėnės vadinamos „slenksčiu tarp nueinančios žiemos ir ateinančio pavasario", jos laikomos pavasario pradžia, todėl įvairiais veiksmais – triukšmo sukėlimu, sočiomis vaišėmis, linksmu ir išmoningu karnavalu - stengiamasi paspartinti pavasario atėjimą. Nuo seno lietuviai per Užgavėnes daug dainuodavo, šūkaudavo, linksmindavosi – buvo manoma, kad triukšmas pažadina iš miego šalčio sukaustytą žemę. Seni žmonės sakydavo: „Jei Užgavėnių nešvęsi, tai visus metus nuo nelaimių neatsiginsi“. Tai ir šventėme! Linksma ir triukšminga Užgavėnių diena buvo mūsų gimnazijoje. Persirengėliai šoko, dainavo, krėtė išdaigas.