Sėkmingas startas klasių projektinių veiklų mūsų ilgamečių partnerių VDU Botanikos sodo erdvėse! 

 

                                                                      Ar jau pastebėjote, kokiu grožiu pražydo pievos?
1A klasės mokiniai tikrai pastebėjo ir įkvėpti žiedų spalvų surengė virtualią dailės darbelių parodą. Mokytoja Greta Balandytė 

         Iš didelės gausybės Skinijos organizuojamo konkurso „Nusipiešk savo svajonių kojinytes“ piešinių nominacijoje “Už lietuviškų motyvų panaudojimą” buvo išrinktas laimėtoju mūsų gimnazijos 7b klasės mokinys Emilis Kirliauskas su piešiniu “Žvilgsnis į laisvę”. 

           Džiugu ir kartu simboliška, kad nerūpestinga vasara prasideda gražia švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. Ši diena – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises.
2 a klasės mokinukai su tėveliais organizavo popietę VDU Botanikos sode. Vaikai dalyvavo komandiniuose žaidimuose, tyrinėjo gamtą, rašė palinkėjimus draugams. Antrokai paleido į dangų daugybę muilo burbulų, simbolizuojančių nerūpestingą, saugią vaikystę. 

         Garsus anglų rašytojas Tekerėjus yra pasakęs: „Knygos lavina sielą, kelia ir stiprina žmogų, žadina geriausius troškimus, ugdo protą ir sušildo širdį“. 1A klasės mokinių širdeles šildo visus mokslo metus intensyviai skaitomos knygos, į jų virtualią parodėlę Jus visus ir kviečiame. Mokytoja Greta Balandytė. 

         Pavasarį pievos Lietuvoje nusagstytos geltonais pienių žiedais, tačiau neilgai trukus vietoje ryškių žiedlapių atsiranda balti „pūkai“, kuriuos išblaško vėjas. Pasidžiaukime kartu su mūsų gimnazijos ketvirtokais, kurie savo piešiniuose sukūrė fantastišką pienių pūkų grožį. 

   

https://www.youtube.com/watch?v=o5v3WyPoqME

Šiandien paskutinis skambutis, deja, nuotoliniu būdu nuaidėjo 70-osios laidos abiturientams.
Sveikiname su gražia švente visus IVa ir IVb gimnazijos klasių abiturientus ir jų auklėtojas S. Žydaitienę ir L. Žiemienę.
Tegu karantinas nebūna kliūtis pasidžiaugti prabėgusiomis mokyklinio gyvenimo dienomis ir sėkmingai įveikti egzaminų barjerą.

IIIa, IIIb gimnazijos klasių mokiniai

 

   

Pavasarinės šukuosenos

Pavasario šukuosenų mados tendencijas labai gerai išmano kūrybingi "Bitučių" grupės vaikai ir jų mokytoja Diana Liutkevičienė. Įsitikinkite...

 

     

Muziejus į namus

     Šiandien nuotolinėje lietuvių kalbos pamokoje svečiavosi Vaikų literatūros muziejaus muziejininkė Vilma Dielininkė. Netradicinėje pamokoje klausėmės lietuvių rašytojų kūrinių ištraukų, sužinojome daug naujo apie pačius vaikų knygų autorius. Muziejininkė ne tik pristatė knygų veikėjus (Arklį Dominyką, meškiuką Rudnosiuką, varlę Legariją, daktarą Kripštuką, Čepkelių Raganą), bet ir vaidino įvairius personažus. Muziejininkė mums skyrė namų darbų perskaityti vasarą bent po kelias lietuviškas knygas. Pamoka visiems labai patiko. Būtinai, kai tik galėsime, apsilankysime muziejuje.

5b klasės mokinė Austėja Atkočaitytė

   

     5b klasės mokiniai, įkvėpti LRT akcijos, taip pat nori padėkoti mokytojams už jų kantrybę, dėmesį, laiką, teigiamas emocijas, supratingumą, šilumą - tai jaučiame ir mokydamiesi per atstumą.

Koliažo autorė Indrė Stralkutė