SUSITARIMAI SĖKMINGAM MOKYMUISI
     Rytoj pradėsime antrąją nuotolinio mokymosi savaitę. Dirbti virtualioje aplinkoje - iššūkis visiems. Kad darbas vyktų sklandžiau, mes po pirmosios savaitės patirties savo bendraamžiams patariame laikytis keleto susitarimų. Sutikite, geranoriškas bendradarbiavimas - tai nauda ir mums, mokiniams, ir mokytojams, ir mūsų tėveliams.
Jaunųjų žurnalistų klubas

 

Mieli mokiniai,
Nuo pirmadienio pamokos vyks nuotoliniu būdu. Kviečiame pažvelgti į tai kaip į naują ir kupiną atradimų iššūkį, kuris duris į žinių pasaulį atvers kitokiu, netradiciniu būdu, bus įdomus ir suteikiantis daug ir plačių galimybių.
Didžiuokitės būdami mokiniais ir drąsiai priimkite šį iššūkį žengiant į kitą, sudėtingesnį, tačiau įveikiamą etapą. Tikime Jumis ir žinome, kad kartu įveiksime viską.
Jūsų parama - mokytojai, kurie dvi savaites atsakingai ruošėsi dirbti nuotoliniu būdu, rengė pamokos medžiagą, mokėsi patys, kad pamokos nuotoliniu būdu būtų įdomios ir naudingos.
Elkitės saugiai ir atsakingai, sąžiningai atlikite Jums pavestas užduotis, kurios padės Jums tobulėti. Nepamirškime vertybių - padėkite vieni kitiems, o taip pat atsakingai ir saugiai elkitės internete, nes gera savijauta, pagarba vienas kitam yra labai svarbu.
Saugokime savo ir aplinkinių sveikatą. Likite sveiki ir apsaugoti.

Gimnazijos administracija

Daugiau informacijos skaityti gimnazijos svetainėje:
https://adamkausgimnazija.lt/index.php…

    Švenčiame kartu su visais 30 laisvės pavasarių! 

   

Nepriklausomybei 30!

Antradienio rytą gimnazijos kieme susibūrė priešmokyklinio ugdymo grupės "Smalsiukai" vaikai, 1A, 3B, 3D ir 4A klasių mokiniai ir mokytojai įgyvendinti pilietinės akcijos idėjos "Gyvasis tautos žiedas". Gera kurti ir būti kartu! Prasmingos ir džiugios Kovo 11-osios šventės! 1A klasės mokytoja Greta Balandytė

 

   

Laisvės šokis

Su šypsenomis, džiaugsminga ir pakylėta nuotaika švęskime 30 atkurtos nepriklausomybės pavasarį.
Gražios šventės!

 https://www.youtube.com/watch?v=FG0AwD2n6AE

   

70 abiturientų laidos šimtadienio programą pakoregavo grėsmingasis koronavirusas, bet jaunyste, energija, šmaikštumu žaižaruojantys III gimnazijos klasių gimnazistai ir abiturientai dainavo, šoko, deklamavo, juokavo... Anot gimnazistų, mokyklinis gyvenimas kai kam primena pragarą, kai kam rojų, nes ir patys mokiniai vieną dieną geručiai kaip angelai, kitą dieną lyg "velnių prisiėdę" - gyvenimas spalvingas ir banguotas. Svarbiausia per 100 dienų iki egzaminų surasti vidinę harmoniją - tada jokie iššūkiai nebaisūs. Sėkmės, abiturientai🙂

R. Janušauskienės nuotr.

 

    Ar pritrūkote kantrybės?
Užsukite į priešmokyklinę grupę " BITUTĖS". Čia vaikai mokosi kantrybės - eksperimentuoja su pupomis. 

    Ketvirtokai susipažįsta su... grikiais
Vasario pabaigoje visi ketvirtų klasių mokiniai sumanė aplankyti Dzūkijos sostinę Alytų. Muziejuje vyko labai įdomus edukacinis užsiėmimas “Pasėjau grikį…” Pietų Lietuvos gyventojams grikiai nuo senų laikų buvo labai svarbūs. Užauginti nederlinguose Dzūkijos smėlynuos jie buvo ne tik maistas, bet ir vaistas. Iš grikių gaminti gardūs, kvapnūs patiekalai, o liaudies medicinoje taip pat be jų neapsieita. O jūs ar esate ragavę tradicinių patiekalų iš grikių? Ar teko mėgautis ką tik iškeptos grikinės „babkos“ aromatu bei skoniu? Ketvirtokai ir kepė, ir ragavo. O kad laikas neprailgtų, kol iškepė gardžioji grikinė „babka“, užsiėmė įdomia veikla. 

  Ketvirtokai Alytuje aplankė Anzelmo Matučio memorialinį muziejų. Jaukioje ir šiltoje aplinkoje mokiniai išgirdo įdomių pasakojimų apie rašytojo Anzelmo Matučio vaikystės pokštus, apie didžiausią gyvenime pagautą laimikį, tolimiausią kelionę, pamatė stalinę lempą iš kriauklės, briedžio ragų kėdutę, atliko įdomias užduotis.

  Vasario 26 d. 4a ir 4b klasių komanda dalyvavo Kauno miesto pradinių klasių mokinių viktorinoje “Pažink Lietuvą”. Komandos rinko taškus atlikdamos užduotis apie Lietuvą, atsakinėjo į lietuvių kalbos, etninės kultūros, matematikos, pasaulio pažinimo, dailės, muzikos klausimus, atliko kūrybines užduotis. Konkursą organizavo Kauno miesto pradinių klasių mokytojų iniciatyvinė grupė “Tautinis ir pilietinis ugdymas”.