Vaisių iššūkis tęsiasi
Ir smalsiukai, ir bitutės (priešmokyklinių grupių vaikai) su džiaugsmu priima sveikatingumo savaitės iššūkius: skanauja sultingus vaisius, plaka kokteilius, aiškinasi vaisių ir daržovių naudą augančiam organizmui, piešia, lipdo - nenuobodžiauja. Vaisiai tikrai padeda būti energingiems ir kūrybingiems. 

    6c klasėje anglų kalbos gramatikos pratimai - patraukliausia vaikams veikla! 

    Artėja Vasario 16-osios šventė
Šią svarbią datą 4-5 klasių mokiniams paminėti padėjo žaismingas, svarbius Lietuvos istorijos faktus primenantis Kauno valstybinio lėlių teatro spektaklis "Molinis sapnas".
Kviečiame aktyviai dalyvauti Vasario 16-osios renginiuose. 

    Tęsiame Saugesnio interneto savaitės renginius: svečiuose Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus
Vyresnioji specialistė Aira Ramonienė. 

    Sveikos mitybos pagrindai - nuo mažens.
"Vaisių savaitės" akimirkos 1a klasėjė.

   

"Saugesnio interneto diena" - sėkminga diena mūsų gimnazistams

Vasario 11 dieną, minint „Saugesnio interneto dieną“ į kūrybines dirbtuves „CYBERteens“ "Žalgirio" arenoje iš visos respublikos buvo sukviesta 19 komandų. Įvairių mokyklų vyresnių klasių mokiniai išklausę ekspertų pasakojimų ir patys turėjo sugeneruoti idėją, kuri padidintų saugumą internete. Dalyviai ėmėsi šio atsakingo darbo ne vieni, jiems savo pagalbą teikė įvairių sričių ekspertai (IT, rinkodaros, komunikacijos ir kiti specialistai). Mūsų gimnazijai atstovavo dvi II a gimn. klasės mokinių komandos. Renginio organizatorius sužavėjo mūsų gimnazistų parodytas kūrybiškumas, artistiškumas, gebėjimas įtaigiai kalbėti ir priversti patikėti savo idėjos veiksmingumu. Vienos iš komandų pasiūlyta idėja atnešė laimėjimą – antrąją vietą ir 2500 eurų vertės programavimo mokymus. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazistai nėra abejingi saugumui internete ir turi tiek gebėjimų, idėjų bei drąsos.

 

    Mums, Smalsiukams, ne bėda net jei žiemą taip ir nebuvo iš ko nulipdyti besmegenio ☃️ Mūsų klasėje šiandien siautė tikra džiaugsmo ir šypsenų pūga, nes sniegą pasigaminome patys! 

    Vaisių savaitė
1b klasės vaikai aktyviai įsijungė į projektą "Vasaris - sveikatingumo mėnuo". Pirmokai pertraukos metu iš plastelino lipdė vaisius ir daržoves. O paskui ragavo tikras daržoves ir tikrus sultingus vaisius. Tikimės, kad pirmokai augs sveiki ir žvalūs. 

   

Gimnazijos projektas"VASARIS - SVEIKATINGUMO MĖNUO" TĘSIASI.

Vasario 10-14 dienomis "Vaisių dienos". Mokiniai su mokytojais valgo vaisius, gamina, ragauja "žaliuosius kokteilius". Kartu visi svarsto, kodėl ir kaip reikia valgyti vaisius, kokių vitaminų turtingi vaisiai, kurie yra mėgstamiausi. Vaikai šią savaitę atliks iš anksto paruoštas užduotis patikrinti žinioms apie vaisius, dalyvaus piešinių konkurse "Valgau vaisius". Mokiniai iš plastilino lipdys obuolius ir kriaušes. Įspūdžių ir skonių kupina dar viena savaitė!

 

    Gimnazijos projektas"VASARIS - SVEIKATINGUMO MĖNUO".
Vasario 3-7 dienomis, mokiniai su mokytojais gėrė vandenį, pagardintą citrinomis, apelsinais, mėtomis ir agurkais. Mokiniai su mokytojais aptarė vandens svarbą žmogaus organizmui: koks yra vanduo, kodėl reikia gerti vandenį, kada reikia gerti ir kas vandenį teršia. Vaikai atliko iš anksto parengtą užduotį "Ką žinau apie vandenį", žiūrėjo ir aptarė matytą vaizdo medžiagą bei pildė stebėjimo dienoraštį "Kasdien geriu vandenį". Klasių mokytojos pastebėjo, kad dienoraščio pildymas ir vanduo, pagardintas pasirinktais priedais, ypač citrinomis ir apelsinais, mokinius motyvavo vandenį gerti kur kas dažniau.