PASKUTINIS TARPTAUTINIO PROJEKTO „ES4SS“ MOBILUMAS LIETUVOJE IR AKIMIRKOS, KURIŲ NEĮMANOMA UŽMIRŠTI

Š. m. gegužės 8-12 d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje įvyko paskutinis projekto „ES4SS“ mobilumas Lietuvoje. Mobilumo tema-„Sustainable transport“, tad visą savaitę  mokiniai dalyvavo įvairiose patyriminėse veilose susijusiose su tvariu transportu.

Projekto nariai, susipažinę su juos apgyvendinusiomis šeimomis, pradėjo veiklas nuo ankstaus pirmadienio ryto. Po direktorės R. Mikalauskienės sveikinimo žodžio ir nuotaikingos muzikinės programos, mokiniai dalyvavo veiklose, siekdami “pralaužti ledus” ir geriau pažinti vienas kitą, po to vyko į Aviacijos muziejų ir net turėjo galimybę išbandyti piloto kėdę! Na o po pietų, mokiniai dalyvavo orienacinėse varžybose po Kauno senamiestį ieškodami įvairių objektų ir atlikinėdami mokytojos A. Vaivilavičienės paruoštas užduotis.

Antrąją Erasmus+ ES4SS projekto mobilumo dieną projekto dalyvių laukė išvyka į Vilnių. Mokiniai ir mokytojai traukiniu keliavo į Vilnių daugiau sužinoti apie tvarų transportą, pažinti sostinę po senamiestį keliaujant pėsčiomis. Visą dieną projekto dalyvius lydėjo puikus oras, gera nuotaika, noras pažinti ir atrasti dirbant kartu, bendradarbiaujant. Mokiniai ir mokytojai aplankė interaktyvų, modernų Geležinkelio muziejų, kuriame komandomis atliko užduotis, padėjusias pažinti geležinkelio istoriją ir su tuo susijusius tvarumo aspektus. Vilniaus senamiestyje mokiniai atliko orientacines užduotis, nepamiršdami pasidžiaugti puikiais vaizdais, oru ir vienas kito kompanija. Į Kauną atgal keliaudami traukiniais, mokiniai dalinosi įspūdžiais apie tai, ko išmoko ir ką pamatė saulėtame Vilniuje.

Trečioji projekto ES4SS diena prasidėjo gimnazijoje, mokiniams pristatinėjant savo ruoštus pristatymus, kurių tema buvo:  „Sustainable transport in my hometown now and in 50 years time“. Na, o po pristatymų mokinių laukė dar viena kupina įspūdžių diena.  Erasmus +ES4SS projekto dalyviai verti didžiausių pagyrimų - jie ne tik priima iššūkius su šypsena veide, bet ir juos įgyvendina iki galo. Nors saulutė ką tik pasirodė Lietuvoje ir dauguma keliautojų tik pirmą kartą po žiemos išsitraukė dviračius iš savo asmeninių garažų, tačiau kaip parodė trečioji diena – 38 kilometrai vaizdingu maršrutu iki Kačerginės ir atgal (aplankant Aleksoto apžvalgos aikštelę, Pyplių piliakalnį ir kitus paminklus) neišgąsdino nė vieno, o kelis dalyvius net paskatino siekti ir didesnių asmeninių rekordų.

Išaušo  ketvirtoji Erasmus+ projekto ES4SS diena, o su ja ir diena kupina nuotykių ir siurprizų. Projekto dalyviai  nuo pat ankstaus ryto išvyko į Lietuvos liaudies muziejų Rumšiškėse, kuriame jie ne tik turėjo galimybę aplankyti eksponatus, bet ir išbandyti jėgas orientacinėse varžybose.  Lietuvos liaudies buities muziejus – vienas didžiausių pagal užimamą plotą (195 ha) bei nekilnojamų eksponatų skaičių muziejų po atviru dangumi Europoje. Tai vienintelis etnografijos rūšies muziejus Lietuvoje, pristatantis sumažintą visų etnografinių Lietuvos regionų ir miestelio atspindį. Projekto dalyviai dalyvaudami orientacinėse varžybose  ne tik atlikinėjo įvairias užduotis, bet ir susipažino su skirtingais etnografiniais rajonais, jų papročiais ir kultūra. Na o dienos pabaigą vainikavo žaidimai, estafetės , piknikas ir nepamirtšamos akmirkos drauge.

Paskutinę projekto ES4SS dieną mokiniai susipažino su anglies dioksido svarba mūsų planetai. Mokiniai sužinojo, kad automobilių išmetamosios dujos šildo planetą, šitaip sukeldamos dar didesnį globalinį atšilimą. Vėliau, projekto dalyviai keliavo pėškomis numatytu maršrutu, kur galėjo susipažinti su stiklo fabriko istorija, Fredos karinio miestelio kareivinėmis, senosiomis Fredos kapinemis bei Botanikos sodo istorija. Eidami šiuo keliu, mokiniai skaičiavo savo žingsnius, kurių padarė apie 10 000. Žinodami, kad nuvažiuodami 1 km lengvuoju automobiliu mes vidutiniškai išmetame apie 180 g. CO2, apskaičiavome, kad šitokiu pasivaikščiojimu mes “sutaupėme” apie 35 medžius, kurių reikėtų šitokiam CO2 kiekiui sugerti. Po sočių priešpiečių mokinių laukė protmūšis, kurio metu mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias įgytas įvairių veiklų metu. Dalyvams buvo pateikti klausimai susiję su tvariu transportu, jo istorija, lankytinomis Lietuvos vietomis. Na, o vakarą vainikavo nuotaikinga mokinių programa, sertifikatų įteikimo ceremonija,  ir žinoma įvairūs žaidimai bei diskoteka, kurią pravedė 10-os klasės mokiniai.

Projektas baigėsi, nes viskas kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Džiaugiamės, kad pavyko įgyvendinti projekto tikslus, džiaugiamės žinių bagažu, kurį mokiniai įgijo dalyvaudami projekte ir didžiuojamės savo šauniais gimnazistais, kurie išdrįso sudalyvauti projekte ir primti visus iššūkius. Iki susitikimų kituose projektuose!

 


Projekto Enviromental Sustainability for Sustainable Schools mokinių mobilumas Manresoje
 

 

Praėjo projekto Enviromental Sustainability for Sustainable Schools mobilumas Manresoje! Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai visą savaitę dalyvavo veiklose, susijusiose su ekologija ir tvarumu. O štai pirmąją mobilumo dieną dalyviai praleido kupini įspūdžių. Mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę pasiklausyti priimančios mokyklos muzikos grupės atliekamų dainų, vėliau sudalyvauti iššūkių varžybose. Orientacinių varžybų metu projekto dalyviai, dirbdami tarptautinėse grupelėse, susipažino ir susidraugavo su kitais mokiniais. Po pietų vyresnieji mokiniai aprodė lankytinas miestelio vietas, supažindino su miestelio istorija. Miestas garsėja Santa Maria Bazilika, įspūdingu kraštovaizdžiu ir siauromis senamiesčio gatvelėmis. Antrąją ES4SS dieną mokiniai turėjo galimybę aplankyti vieną iš labiausiai lankomų objektų Katalonijoje - Monserato vienuolyną. Projekto dalyviai sužinojo, kad žodis “monserrat” kilęs iš žodžio pjūklas, nes uolos, ant kurių stovi vienuolynas, primena dantytą pjūklo formą. Taip pat ši vieta - svarbus Katalonijos simbolis, nes vienuolyne laikoma mergelės Monserrat statula, kuri simbolizuoja gilias Katalonijos kultūros tradicijas. 

Antroji dienos pusė praėjo Manresos mokykloje, kur vaikai kūrė tvarų miestą pasitelkdami žaidimą "Minecraft". Tai buvo įdomi, iššūkių kupina veikla. 

Įpusėjus ES4SS projekto mobilumui Manresoje, trečiadienio rytą mokiniai pradėjo nuo svarbaus pranešimo apie atliekų rūšiavimą ir antrinių žaliavų panaudojimą. Vėliau projekto dalyviai keliavo į pagrindinę miesto aikštę, čia pasitiko miestelio meras, kuris visus pasveikino įkvepiančia kalba. Įdienojus mokiniai keliavo į miesto centre esančią biblioteką, kurioje išklausė pranešimo apie SDG's organizacijos vykdomą veiklą Manresoje, jų misija - skatinti žmones rinktis tvaresnį gyvenimo būdą ir skatinti rinktis tvarius problemų sprendimo būdus mieste. Vėliau mokiniai ir mokytojai dalyvavo orientacinėse žaidynėse. Po pietų visi projekto dalyviai pristatė pranešimus apie įsivaizduojamus tvarius miestus, kuriuose norėtų gyventi. Ketvirtąją ES4SS projekto mobilumo dieną mokiniai turėjo galimybę aplankyti vieną iš gražiausių Europos miestų - Barseloną. Šis miestas garsėja nuostabia Sagrada Familia katedra, gotikiniu senamiesčiu bei įspūdingais parkais. Mokiniai, paskirstyti į tarptautines grupes, susipažino su Barselona atlikdami jiems skirtus iššūkius, pavyzdžiui, turėjo surasti lankytiną objektą ir nusifotografuoti su policininku. Projekto dalyviai ir mokytojai mėgavosi pavasariška miesto atmosfera bei gražiais vaizdais, kol galiausiai išaušo paskutinis ES4SS projekto mobilumo Manresoje rytas. Mokiniai pirmą pusdienį praleido mokykloje: iš antrinių žaliavų gamino produktų reklamas, įvairius smulkius daiktus, kuriuos mokiniai ketina naudoti sugrįžę į namus. Po dirbtuvių mokiniai laiką leido su savo laikinomis šeimomis, o vakare dalyvių laukė atsisveikinimo vakarėlis bei sertifikatų įteikimo ceremonija. Mokiniai apibendrino įgytas žinias apie tvarius miestus dalyvaudami viktorinoje, vėliau dalyvių laukė šokiai ir dainos. Deja, linksmybes pakeitė liūdesys, supratus, kad viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Nesuvaidintos emocijos, ašaros ir sunkus atsisveikinimas laikinai aptemdė džiaugsmą. Netrukus vėl visi susitiksime Lietuvoje - Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje. Labai laukiame ir nekantraujame taip pat svetingai priimti svečius iš Ispanijos ir Sicilijos! 
 

 

                                                                         

 

PRAKTINIS UŽSIĖMIMAS-VABALIUKO  KONSTRAVIMAS

 

     Pasibaigus žiemos atostogoms mokiniai sugrįžo į gimnaziją , o „Erasmus+“ projekto ES4SS nariai vėl rinkosi į praktines-patyrimines projekto veiklas. Šį kartą mokiniai aiškinosi kas yra saulės energija, kaip ir kam ji naudojama, kas yra saulės kolektorius, saulės baterijos, iš ko jos gaminamos ir kaip plačiai taikomos tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje.

     Pradžioje mokiniai pažiūrėjo trumpą filmuką apie saulės energiją, aptarė jo pagrindinę mintį, padiskutavo ir išsiaiškino esminius ir pagrindinius dalykus susijusius su atsinaujinančiu energijos šaltiniu-saulės energija.

     Vėliau mokiniai pasiskirstė į mažas grupeles ir pradėjo konstruoti vabaliuką, kuris turi įmontuotą saulės kolektorių ant nugaros ir pradeda judėti gavęs saulės energijos. Pagrindinis veiklos tikslas buvo sumontuoti vabaliuką ir išnešus jį į lauką saulėtą dieną pamatyti kaip jis veikia-juda. Sukonstruoti vabaliuko neužteko laiko vieno užsiėmimo metu, tad teko rinktis į dar vieną ir pabaigti užduotį iki galo. Kito užsiėmimo metu visiems mokiniams pavyko pabaigti ir išbandyti vabaliuką. Kadangi oro sąlygos neleido bandymo atlikti lauke buvo pasitelkta stalinė lempa. Veikiantis vabaliukas suteikė daug džiaugsmo vaikams ir įrodė, kad saulė -tas neišsenkantis energijos šaltinis, kuris vis plačiau ir plačiau naudojamas visame pasaulyje.

 

                                

Šv.Kalėdos  - stebuklų metas!

 

 

Erasmus+ projekto ES4SS nariai sumanė pradžiuginti projekto partnerius – Sicilijos ir Ispanijos mokinius artėjančių švenčių proga. Mūsų gimnazijos mokiniai gamino ekologiškas atvirutes iš jau turimų ar pakartotinai panaudojamų medžiagų. Tai puiki proga ne tik pasveikinti, bet ir pabendrauti su naujais draugais, su kuriais visai neseniai išsiskyrė saulėtoje Sicilijoje. Mokiniai linkėjimus ir padėkos šiltą žodį siunčia ne tik draugams, bet ir juos priėmusioms šeimoms. Nekantraujame, kada vėl visi galėsime susitikti! Tikime, kad visi linkėjimai, surašyti atvirutėse, vieną dieną išsipildys, nes juk Šv. Kalėdos - stebuklų ir norų išsipildymo metas!

 

 

Nepajautėme kaip greitai prabėgo savaitė ir atėjo paskutinė oficialioji ERASMUS+ projekto ES4SS diena . Ankstų rytą mokiniai iškeliavo į Sicilijos sostinę – Palermo, kur aplankė botanikos sodą ir grožėjosi augalų įvairove bei gausa. Toliau projekto dalyviai tęsė kelionę po miesto gatveles ir stebėjosi pastatų architektūra, autentiškumu ir miesto grožiu. O vakare grįžę namo mokiniai ruošėsi projekto uždarymo ceremonijai, kurią vainikavo šokiai ir dainos.

Atsisveikindami su apgyvendinusiomis šeimomis mokiniai braukė ašaras ir žadėjo vieni kitiems ir toliau tęsti užsimezgusią draugystę.

Dėkojame už šiltą priėmimą ir nepamirštamas akimirkas Sicilijos mokiniams, mokytojams ir jų tėveliams ir tikimės, kad projekto mobilumų bus ir ateityje!

 

Tęsiasi ERASMUS + projekto SUSTAINABILITY FOR SUSTAINABLE SCHOOLS (ES4SS) mobilumas Sicilijoje. Ketvirtąją dieną (2022-11-10) projekto veiklos prasidėjo natūralios gamtos rezervate Monte Cane, kur projekto dalyviai ne tik grožėjosi vietine gamta, urvais, įveikė fizinio aktyvumo iššūkį įkopdami į kalną, bet ir prisidėjo prie natūralios gamtos išsaugojimo - kiekvienas savo rankomis pasodino po medį.

Gerokai įdienojus veiklos persikėlė į Altavilla Millicia miestelį, kur projekto dalyvius šiltai sutiko miestelio metas. Tuo diena nesibaigė. Įspūdį paliko tapybos muziejus, kuriame ant iš antrinių žaliavų paruošto pagrindo tapyti paveikslai pasakojo apie sicilieciu gyvenimo būdą, drabužius bei istoriją.

Linkime medeliams augti ir džiaugiamės, kad ir mūsų gimnazistų sodinti medžiai puoš saulėtąją Siciliją.

 

 

Tęsiame įspūdžius Sicilijoje. Trečioji ERASMUS + projekto SUSTAINABILITY FOR SUSTAINABLE SCHOOLS (ES4SS) mobilumo diena (2022-11-09) gausi naujų nuotykių ir įvykių.

Nuo ankstaus ryto projekto dalyviai - mokiniai ir mokytojai stebėjo lėlių teatro pasirodymą, kurio metu projekto dalyviai daug sužinojo apie Sicilijos istoriją, susipažino su įspūdingomis tradicinėmis lėlėmis, o vėliau mokiniai gamino knygų skirtukus. Pasibaigus kūrybinėms dirbtuvėms visi projekto dalyviai keliavo į paplūdimį, kur kibo į rimtus darbus – rinko šiukšles pakrantėje ir taip visi prisidėjo prie kilnaus tikslo - mažinti jūrų ir vandenynų taršą.

Dienos pabaigoje projekto dalyviai plaukiojo kateriais ir grožėjosi įspūdingais vaizdais Sicilijos pakrantėse.

Nekantraujame sulaukti rytojaus!

 

Antroji ERASMUS + projekto ENVIRONMENTAL SUSTAINABLE FOR SCHOOLS (ES4SS) mobilumo diena (2022-11-08) prasidėjo nuo ekskursijos Altavilla Milicia pradinėje mokykloje. Mokiniai projekto dalyvius pasitiko dainomis ir partnerių šalių atributika. Toliau mokiniai dalyvavo konferencijoje "Sustainable water and forests", klausėsi pranešimų apie jūrų ir vandenynų taršą bei pristatė gimnazijoje atliktus eksperimentus. Po pietų projekto dalyviai keliavo į nuostabią vietą - Cefalú. Tai miestelis įsikūręs Sicilijos pakrantėje, kuris stebina savo grožiu visus miestelio lankytojus. Mokiniai ir mokytojai grožėjosi vaizdais, vaikščiojo siauromis miestelio gatvelėmis bei džiaugėsi jūra. Su nekantrumu laukiame rytojaus ir naujų įspūdžių!

  

Nepraėjus nė dviem mėnesiams po pirmojo ERASMUS + projekto SUSTAINABILITY FOR SUSTAINABLE SCHOOLS (ES4SS) mobilumo Turkijoje Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai 2022 m. lapkričio 7 d. jau svečiuojasi Sicilijoje. Projekto dalyviai, susipažinę su jais apgyvendinusiomis šeimomis, pradėjo darbus nuo ankstaus pirmadienio ryto. Mokinius ir mokytojus Sicilijoje sutiko mokiniai su tradiciniais šokiais ir dainomis. Apžiūrėję mokyklą mokiniai sodino gėles, dalyvavo meninėse dirbtuvėlėse ir po pietų išbandė savo gebėjimus šokių aikštelėje - mokėsi tautinių šokių.

Džiaugiamės sėkmingai startavusiu mobilumu Sicilijoje ir laukiame naujų įspūdžių!

 

 

EDUKACIJA-GRAŽIAUSI PASAULIO DRUGELIAI

 

Baigėsi vasara ir tarptautinio projekto ES4SS projekto nariai su nekantrumu “nėrė” į naujas projekto veiklas. 2022 m. rugsėjo 20 d. gimnazijoje lankėsi Kupu Kupu įmonės įsteigėjas ir savininkas Tomas Solovjovas su gražiausių pasaulyje drugelių kolekcija. Kodėl Kupu Kupu? Pasirodo, Kupu Kupu-drugelis indonezietiškai. Indonezijoje aptinkami vieni iš mūsų mėgstamiausių bei labiausiai kolekcininkų vertinamų tropinių drugelių rūšių.

Tomas Solovejus pirmuosius drugelius užaugino dar 2011-aisiais, o metams bėgant susidomėjimas šia ypatingo grožio ir trapumo gyvybės forma tik augo.

Hobis po truputį išaugo į verslą, kuris šiuo metu apima ne tik drugelių auginimą renginiams ir šventėms, bet ir drugelių rėminimą patalpų dekorui, edukaciją vaikams mokyklose bei projektą „Užsiaugink drugelį pats”.

 

Edukacijos metu vaikams buvo parodyti  įspūdingo dydžio ir grožio tropinių drugelių eksponatai. Mokiniai buvo supažindinti su  tropinių drugelių ir vabzdžių įvairove, gyvenimo ciklu, turėjo galimybę mokytis per patirtį, pamokėlės metu buvo ugdomi jų socialiniai ir gamtos pažinimo įgūdžiai, dėmesio koncentravimas bei emocinis intelektas. Užsiėmimo metu mokiniams buvo pristatyta ir vabzdžių kolekcija, o gražuolis tarantulas nepaliko abejingų...

Tačiau tai dar ne viskas! Edukacijos pabaigoje mokinių laukė smagi ir nuotaikinga fotosesija su drugeliu, bei klausimų-atsakymų maratonas.

Gimnazijos Naujienos
Išdalinti “Erasmus+” ir “Nordplus” projektų „Kokybės konkurso 2023“ apdovanojimai
Išdalinti “Erasmus+” ir “Nordplus” projektų „Kokybės konkurso 2023“ apdovanojimai
Šiandien vyks Kauno miesto  ,,Gimnazijų lygos
Šiandien vyks Kauno miesto ,,Gimnazijų lygos" atrojo etapo rungtynės. Mūsų krepšininkai - tarp lyderių. Palaikykime!
Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių
Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių
Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę
Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę "Lietuvos pievų turtai". Su savo pagaminta produkcija dešimtokai dalyvauja parodoje "Moters pasaulis"
Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“ Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“
Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“ Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“
Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.)
Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.)
Sporto naujienos Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą
Sporto naujienos Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą
Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį  gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė  mūsų gimnazijos atstovai
Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė mūsų gimnazijos atstovai
Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai
Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai "perdavė" miško gyventojams.
Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis
Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis
Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose
Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose

 

2023 m. spalio 26 d. jau septynioliktąjį kartą Švietimo mainų paramos fondo organizuotame  renginyje išdalinti “Kokybės konkurso 2023” apdovanojimai, įvertinant kokybiškiausius „Erasmus+“ ir „Nordplus“ projektus įgyvendinusias institucijas ir kitų veiklų dalyvius bei partnerius. Projektai, kurie skatina įtrauktį, ekologinį mąstymą, ugdo skaitmeninius įgūdžius, buvo įvertinti ir apdovanoti Švietimo mainų paramos fondo iškilmingame Kokybės konkurso apdovanojimų renginyje. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazija buvo pastebėta, įvertinta ir nominuota “Didžiausio proveržio” nominacijai už sėkmingai įgyvendintą projektą “Environmental Sustainability for Sustainable Schools (ES4SS)”. Tikimės, kad šis įvertinimas skatins ir toliau siekti puikių rezultatų, tobulėti ir dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose projektuose.

  Susirinkusius svečius pasveikino Švietimo mainų paramos fondo direktorė Daiva Šutinytė, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrė, atsakinga už profesinį mokymą ir suaugusiųjų švietimą, Agnė Kudarauskienė ir viceministras, atsakingas už studijas, mokslą ir technologijas, Justas Nugaras bei Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega. Visi nominantai ir laimėtojai buvo apdovanoti sertifikatais bei atminimo suvenyrais.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šiandien vyks Kauno miesto ,,Gimnazijų lygos" atrojo etapo rungtynės. Mūsų krepšininkai - tarp lyderių. Palaikykime!

 

Gimnazijos atstovės SEB ambasadorių programoje
Lapkričio 10 d. Vilniuje įvyko SEB ambasadorių programos moksleiviams atidarymas. Džiaugiamės, kad tapti ambasadorėmis pakviestos ir dvi mūsų gimnazijos mokinės: 9a klasės gimnazistė Salomė Kustaitė ir 11b klasės mokinė Viktorija Gecevičiūtė. Mokinėms didelį įspūdį paliko SEB būstinės Vilniuje interjeras, renginio atmosfera. Renginyje mokinės susipažino su paskirtu mentoriumi, kuris padės gilintis į finansinio raštingumo temas, sėkmingai dalyvauti mokymuose ir skatins įgytomis žiniomis dalytis su bendraamžiais. Linkime merginoms sėkmės!
Mokytoja J. Čėsnienė
 
 
 
 

 

Šią savaitę gimnazijoje nuvilnijo PYRAGŲ diena. Nusidriekė stalų eilės, gausiai nuklotos visokiausių gardumynų, skanumynų, kuriuos kepė, pirko, ragavo visi nuo mažiausių iki didžiausių gimnazijos bendruomenės narių. Gerumo banga iškilo aukštai – suaukota net 2473,32 eurų! Nuoširdžiai DĖKOJAME visiems, kurie taip šauniai prisidėjo prie kasmetinės „Išsipildymo akcijos“.
Nuotraukose akimirkos iš PYRAGŲ dienos
Organizatoriai Vilmantė Kudirkienė ir Kęstutis Valionis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Būrelis 10a klasės mokinių įkūrė mokinių mokomają bendrovę "Lietuvos pievų turtai". Su savo pagaminta produkcija dešimtokai dalyvauja parodoje "Moters pasaulis", ugdo verslumo įgūdžius. Mūsų gimnazistų stendas įsikūrė 3 aukšte. Kviečiame aplankyti ir palaikyti jaunuosius verslininkus.
Mokytoja Jolanta Čėsnienė
 
 

 

Džiaugiamės laimėtu „AUKSU“
Mūsų gimnazija aukštai įvertinta už 2022-2023 mokslo metais įgyvendintą Darnaus vystymosi įgūdžių programą „DARNI MOKYKLA“. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijai įteiktas auksinis diplomas! Šis reikšmingas apdovanojimas gimnazijai skiriamas jau antri metai iš eilės.
Didžiuojamės visos gimnazijos bendruomenės įvertinimu ir džiaugiamės įteikta padėka už tai, kad nuosekliai, sumaniai ir kūrybiškai į visas veiklos ugdymo sritis integruojami darnaus vystymosi tikslai.

 

Lapkričio 8 dieną trečiadienį 8d klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Alina Živatkauskiene lankėsi Kauno kultūros centre „Girstutis“ ir stebėjo spektaklį jaunimui „PYGMALION“ (anglų k.). American Drama Group Europe atvyko su šiltu ir juokingu muzikiniu spektakliu „Pygmalion“ (geriau žinomu dėl adaptuoto filmo versijos „Mano puikioji ledi“) į Lietuvą ! Šis spektaklis labai tinka mokiniams nuo 14 metų ir studentams. Pjesė „Pigmalionas“ yra anglų (ir airių) draminės literatūros šedevras. Dramaturgas Bernardas Šo tyrinėja sudėtingas gyvenimo temas pasitelkdamas humorą ir nuoširdumą. Profesorius Higinsas nemėgsta moterų, yra bukas tiesos ieškotojas veidmainystės bei aukštuomenės snobiškumo pasaulyje. Jo pastangos pakeisti vargingą gėlių pardavėją Elizą aristokrate baigiasi dvejopai – triumfu ir asmenine nelaime. Eliza pralenkia net patį mokytoją, kai supranta ne vien visuomenės, bet ir moters vaidmenį visuomenėje.
Po šimto metų, kai B. Šo parašė „Pigmalioną“, pasaulis pasikeitė, nes mūsų moralinės vertybės skiriasi. Pjesė ne vien tik sąmojingai atspindi šį virsmą, bet buvo ir to virsmo dalis. Ne veltui tai lieka vienas iš populiariausių draminių kūrinių nuo V. Šekspyro laikų.
 

 

Sporto naujienos
Lapkričio 9d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje vyko Kauno miesto žaidynių kvadrato I etapo pogrupio varžybos. Mūsų 5-6 klasių berniukų komanda iškovojo II vietą. Sveikinimai!!!
Mokytojai
Modestas Bižys
Natalija Tamošiūnienė
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien, lapkričio 3-iąją Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus sutinka savo 97-ąjį  gimtadienį. Šiltus mokinių sveikinimus šios gražios sukakties proga šiandien Gerbiamam Prezidentui perdavė  mūsų gimnazijos atstovai – mokiniai ir mokytojai, su  meile ir nuoširdumu sveikindami   Gerbiamą Prezidentą ir linkėdami tvirtos sveikatos, kūrybinių minčių  ir ilgų gyvenimo metų.  

Šviesios Jo Ekscelencijos Valdo Adamkaus mintys, išmintingi patarimai  -   sektinas  asmeninis pavyzdys, kuris  skatina susimąstyti svarbiais klausimais ir jaunimą, ir suaugusiuosius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prieš gerą savaitę gimnazijos erdves puošę moliūgai iškeliavo į mišką. Oranžines gėrybes medžiotojai "perdavė" miško gyventojams.
Vilmantė Kudirkienė
 
 
 

 

Kiekvienas žmogus yra didis menininkas, tik tas menas pasireiškia įvairiomis raiškos priemonėmis bei formomis. Vieni kuria šokdami, kiti dainuodami, konstruodami, lipdydami, vaidindami...Šį kartą 3b klasės mokiniai meną kūrė piešdami. Apsilankykite trečiokų darbų parodoje neišeidami iš namų. O kad nuotaika būtų dar puikesnė ir jūsų neliūdintų apsiniaukęs dangus – nepamirškite pasigaminti ir gardžios arbatos. Jei natiurmortai nesužavės (kuo labai sunku patikėti!), tai bent arbata sušildys.
Mokytoja Evelina Sakavičienė
 
 

 

Spalio 24 dieną 6c ir 7d klasių mokiniai su auklėtojomis keliavo į Šiaulius susipažinti su šio krašto istorine praeitimi, dabartimi, lankytinomis vietomis ir dalyvauti edukacinėse programose. Vaikai aplankė Dviračių muziejų, sužinojo apie dviračių raidą ir gamybą. Buvo tiek daug emocijų, kad 7d nuvertė vieną iš ekspozicijų. Lego dirbtuvėse mokiniai kūrė robotus ir dalyvavo įnirtingose robotų kovose ringe (rezultatų tikslinimui naudota VAR sistema). Vėliau visi buvo įtraukti į kultūrinio orientavimosi žaidimą mieste, o grįždami namo aplankė Kryžių kalną. Veiksmo buvo labai daug, kad auklėtiniai net nespėjo pavalgyti ir, aišku, pasiruošti rytojaus pamokoms.
Auklėtojos Leila ir Zita