Kai už lango pavasaris, visiems norisi veikti, keisti ir keistis. Šitokias nuotaikas jaučia ir Kauno šv. Pranciškaus mokyklos Mokinių taryba, todėl po pamokų ir pertraukų metu aktyviausi klasių atstovai renkasi ir tariasi, ieško rėmėjų, planuoja ir organizuoja įvairius renginius, kurie įpučia gaivaus vėjo į mokinių mokyklinį gyvenimą.

 

Mokyklos mokinių taryba seniai svajojo apie nuosavą erdvę, kurią galėtų įsikurti pagal savo poreikius, kur  neformalioje aplinkoje būtų galima ne tik organizuoti pasitarimus, spręsti bendraamžiams svarbius klausimus, bet ir ramiai pasėdėti per pertraukas, pasiklausyti muzikos, atsigerti arbatos. Mokyklos direktorė R. Rasikienė bei pavaduotoja ugdymui K. Bedaitė įvertino Mokinių tarybos nuveiktus darbus ir nutarė šiam tikslui skirti buvusį mokytojų kabinetą. Mokinių svajonė virto realybe - balandžio 23 dieną įvyko Mokinių tarybos kambario atidarymas! Į šį iškilmingą renginį sugužėjo visos mokyklos mokiniai ir mokytojai, kuriuos vaišino tarybos rėmėjai „RIMI“. Tad, kaip atidarymo kalboje sakė Mokyklos mokinių prezidentė G. Vitkauskaitė, „mūsų Mokinių tarybai ši diena – istorinis, optimistiškai nuteikiantis įvykis, nuo kurio prasidės įdomesnis ir spalvingesnis mokyklos gyvenimas.“

 

Nors ir iki šiol mūsų mokyklos aktyviausi mokiniai nesnaudė, bet dabar veikla virte užvirė. Neseniai mokyklos mokinių savivalda pasiūlė 5-9 klasių mokiniams orientacinį konkursą, kuriame reikėjo pademonstruoti ir pritaikyti žinias apie įvairias pasaulio šalis. Konkursas sulaukė neįtikėtino pasisekimo! Laimėtojai (9b, 9a ir 6b klasės komandos) ir kiti orientacinio konkurso dalyviai buvo apdovanoti mūsų geranoriškų rėmėjų Vytauto Didžiojo universiteto, leidyklų „Šviesa“ ir „Nieko rimto“ įsteigtais prizais.

 

Be abejo, mokinių išrinkti atstovai turi rodyti pavyzdį, kad nė vienas neturime būti abejingas mus supančiai aplinkai, todėl aktyviai dalyvavo pavasarinėje akcijoje „Darom“, o parduotuvės tinklo „RIMI“ atstovai talkai skyrė pirštinių, šiukšlių maišų bei patys kartu su mokiniais tvarkė mokyklos teritoriją.

 

Nors mokslo metai jau artėja į pabaigą, bet Mokinių taryba planuoja suorganizuoti dar ne vieną prasmingą ir visus išjudinantį renginį.

 

 

 

                                                                                                                                                        Neringa Gališanskytė

1                           

                  2

 

3                                                                            4

 

20150423 101858 HDR

20150423 101934

 

20150423 101938

20150423 101949 HDR

PicMonkey Collage ORIENTACIN

PicMonkey Collage ORIENTACINĖS