vasaris

 

 

Projektas „Vasaris – sveikatingumo mėnuo“

 

 

 

Projektas, skirtas fizinės ir dvasinės sveikatos propagavimui, tradiciškai vyksta vasario mėnesį, nors mokykloje mokiniams ištisus metus akcentuojama sveiko gyvenimo būdo nauda.

Sveikatingumo mėnesio renginiai atkreipia mokyklos bendruomenės dėmesį į svarbiausius dalykus: sveiką mitybą, judėjimo būtinybę, gerą savijautą.

 

2012 metai

„Vasaris- sveikatingumo mėnuo“, - visą mėnesį primindavo šį šūkį kūno kultūros mokytojai Daiva Stankienė, Egidijus Rutkauskas, Natalija Tamošiūnienė, technologijų mokytoja Eglė Strašinskaitė ir bendruomenės sveikatos slaugytoja Daiva Jokūbauskienė.

O kad tai ne tik žodžiai, bet ir darbai - patys įsitikinome. Pirmadieniais, klasės valandėlės metu, auklėtojai ir auklėtiniai kalbėjosi, atrodo, apie paprastus dalykus: prisiminti, kad norint gerai jaustis, reikia gerti kuo daugiau vandens, valgyti nemažai vaisių ir daržovių. Technologijų pamokose mokiniai mokėsi gaminti sveikus patiekalus, rengė pranešimus apie sveiką mitybą.

Svarbi sąlyga augti sveikam - aktyvus poilsis. Mokytoja Daiva Stankienė mokė mokinius vaikščioti šiaurietišku būdu: pasiramsčiuodami lazdomis mokiniai smagiai suko ratus aplink mokyklą. 5-10 klasių mergaitės susirungė kvadrato varžybose. Džiugu laimėti - pergalę šventė 5-okės ir 9-okės.  Berniukai prakaitą braukė mėtydami tritaškius. Taikliausių trejetukas toks: Deividas Valatkevičius, Tomas Valatkevičius ir Andrius Šukys.

Vis dėlto ne laimėjimas svarbiausia - svarbiausia sportas, tinkamai išliejama energija ir gera nuotaika. 

1

 

2