Įsibėgėjant prieššventiniam šurmuliui, stabtelėti bei  atsigręžti į sveiką gyvenimo būdą, ekologiją, draugiškumą supančiai aplinkai pasiūlė Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos pedagogų kolektyvas.

Prisidėti prie netradicinių edukacinių veiklų gimnazija pakvietė mokinių tėvelius. Užsiėmimų dalyviams buvo pasiūlyta išmokti patiems pasigaminti ekologiškas dovanas, o sutaupytą nuo vaikščiojimų po parduotuves laiką, skirti malonesniems dalykams. 

Dovanų paieška ne būtinai turi sukelti prieššventinį nerimą. Užsiėmime buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad dovanas galima gaminti namuose, o jų gamyba gali būti ne tik maloni, bet ir suburianti šeimą bendram užsiėmimui. 

Šaltas žiemos vakaras prabėgo kaip viena akimirka jaukioje aplinkoje. Gimnazijos pedagogai atskleidė paslaptį, kaip naudojant pigius ir sveikus produktus, kurių galime rasti kiekvienuose namuose, pagaminti muilo plaušines, vonioje tirpstančius ekologiškus burbulus, kitas malonias  smulkmenas. Užsiėmimo pabaigoje tėveliai džiūgavo įgytomis žiniomis ir užsiminė, kad tokių edukacijų norėtų daugiau.

Buvimas kartu įkvepia gimnazijos bendruomenę prasmingiems darbams, skatina saugoti ne tik savo ir artimųjų sveikatą, bet ir  supančią aplinką.