Gruodžio šeštoji Smalsiukams pakvipo tikrų tikriausiomis Kalėdomis. Susidraugavome su Kitokia Lape ir Nykštuku, kurie mus pasitiko su puikia nuotaika ir žaidimais.Trumpam net patys pavirtome nykštukais ir išmokome pagaminti klasės eglutei žaisliukus. Po žaidimų, dainelių ir dirbtuvėlių mūsų laukė karšta arbata ir bandelės. Nors sniego už lango dar nėra, bet išvykome įkvėpti žemiškos šventinės nuotaikos 🌲☺️ 

   

Priešmokyklinukų „Bitučių“ grupėje vyko pamoka „Pažintis su arbatomis, kurios mus gydo“


      Susipažinome su pagrindinėmis vaistažolėmis, jų savybėmis ir nauda žmogaus organizmui, mokėmės atpažinti čiobrelių, liepžiedžių, aviečių, kmynų, mėtų kvapus ir galiausiai surengėme arbatų degustaciją.
Buvo šauni patirtis
Mokytoja Diana Liutkevičienė 

    POPIETĖ EBRU STUDIJOJE
1A klasė 

    Penktadienį 5-6 klasių mokiniai apsilankė "Kvapų vaistinėje". Ši įtraukianti edukacija mokiniams suteikė progą pasimėgauti gardžiais kvapais, pabandyti keletą atpažinti. O didžiausias smagumas - galimybė patiems susikurti namų kvapą.

   

Adventas


       Kiekvienais metais, likus kiek mažiau negu mėnesiui iki Šv. Kalėdų, prasideda Adventas – ramybės ir susikaupimo laikotarpis, krikščionybėje žymintis laiką, kai tikintieji laukia Jėzaus gimimo ir tam ruošiasi. Laukiame ir mes, pradinio ugdymo mokiniai, susikaupimo laikotarpiu į šventinį pasiruošimą įtraukdami tėvelius savanorius. Kvepiančios eglės šakelės, rankų darbo žaisliukai, maišelius pripildantys geri darbeliai ir šylančios mažos širdelės, kai už lango šąla.
Skatiname pradinukus, atlikus gerą darbelį, jį užrašyti ir įdėti į maišelį, o prieš šventes ragaujant imbierinių sausainukų aptarti gerus darbelius. Na, o iki tol pildome visi kartu laiškų dėžutę. Kviečiame visus vaikučius, priešmokyklinukus ir pradinukus, piešti, užrašyti gerą, gražų žodį, palinkėjimą savo ar kitoje klasėje besimokančiam draugui. Skleiskime šilumą, būkime geri tiek sau, tiek kitiems.
1A klasės mokytoja Greta Balandytė
 

    "Į ateitį žvelgiantys kūrėjai" -
tokiu garbingu diplomu įvertinta mūsų gimnazijos MMB "ECBooks" (vadovė J. Čėsnienė), kuri gruodžio 7 d. dalyvavo Vilniaus rotušėje jaunųjų bendrovių renginyje "Kalėdinė eXpo". Tarp 70 renginyje dalyvavusių jaunųjų verslininkų mūsų atstovai buvo pastebėti ir įvertinti bei sulaukė pakvietimo dalykinių pusryčių su LR Švietimo, mokslo ir sporto ministru Algirdu Monkevičiumi. 

           Paskutinė mobilumo diena Rumunijoje buvo skirta įspūdingosios gotikinio stiliaus Juodosios bažnyčios ir XVII a. Sambata vienuolyno lankymui.
Mokytojai ir mokiniai iš šešių projekto šalių - Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos, Ispanijos, Kipro ir Turkijos - buvo sužavėti istoriniais Transilvanijos regiono paminklais. Jie magiški! Diena buvo vainikuota paskutiniuoju bendru susitikimu, kuriame projekto dalyviai turėjo galimybę pasidalinti visais mobilumo įspūdžiais bei dar kartą pajusti neįtikėtiną Rumunijos žmonių svetingumą ir draugiškumą. "FOLKLORIKA" projekto susitikimas baigėsi linksmu atsisveikinimo vakaru. 

   

PIRMOKŲ KLASĖJE – NEĮPRASTAS VIRUSAS


       1A klasėje siautėja „Gerasis skaitymo virusas“. Nori „užsikrėst“ ir tu? Kviečiame į svečius! Mokiniai kiekvieną savaitę pristato perskaitytas ir iliustruotas knygeles. Kiekvieno mėnesio paskutinį savaitgalį motyvuojame vaikučius. Šis savaitgalis prabėgo Kauno lėlių teatre, kai vaikai ir tėveliai su klasės mokytoja rinkosi į spektaklį „Kai tamsa tapo geriausiu draugu“.
Perskaityti grožiniai kūrinėliai teikia vaikams minčių, skatina kalbėti, dalytis mintimis, ugdo kūrybiškumą bei norą veikti. Skaitykime ir skatinkime tai daryti savo vaikus.
Dalinamės kartu smagiai praleistomis akimirkomis.
Mokytoja Greta Balandytė. 

   

Deimančiukų beieškant


      Šiemet minimas garsaus rašytojo, publicisto, kunigo, nepaprastai šviesios asmenybės J. Tumo - Vaižganto 150 metų jubiliejus. Šią datą gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos kvietė prisiminti 5-8 klasių mokinių bei svečių iš Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos komandas. Mokiniai prisiminė rašytojo kūrinių ištraukas, "pabraidė" po Vaižganto pievą, keliavo knygnešių globėjo keliais, demonstravo išminties "diemančiukus". J. Tumas-Vaižgantas rašė: "Ieškojau laimės kitiems, o tapau laimingas pats." Linkime įsiklausyti į šviesuolio žodžius: padėkime artimam, ieškokime dvasios deimančiukų - tai kelias ir į mūsų laimę. 

   

Sibiu miestas, Rumunija, 2019-12-04


      Darbas, darbas, darbas - taip prasidėjo dar vienas tarptautinio Erasmus+ projekto mobilumo rytas Sibiu mieste, Rumunijoje. Mokytojai ir mokiniai iš šešių projekto šalių - Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos, Ispanijos, Kipro ir Turkijos - lankėsi Sibiu miesto Constantin Noica mokykloje, kur turėjo galimybę pademonstruoti savo kūrybiškumą. Pasitelkus dažus, popierių ir žirkles medinis šaukštas virto tautiniais rūbais aprengta lėle. Kiekvienos šalies kūriniai buvo fantastiški! Džiugių emocijų komandoms paliko užduotis iš panaudotų žaliavų kuriant realaus dydžio tautinį kostiumą. Tai buvo linksma patirtis!