Viktorina „Kauno fortai“


      Lapkričio 27 d. gimnazijoje vyko 5-6-tų klasių istorijos viktorina „Kauno fortai“, skirta Lietuvos kariuomenės dienai paminėti. Komandoms buvo priminta Kauno tvirtovės istorija: pateiktos informacinės skaidrės, pademonstruotas vaizdo įrašas „Kauno fortai“. Mokiniai draugiškai pasitardami komandose puikiai atsakinėjo į klausimus apie Kauno fortus. Aptarus viktorinos rezultatus, mokiniams įteikti padėkos raštai. Viktoriną organizavo istorijos mokytojos Zita Aleksejevienė, Raimonda Martincevienė, Vinanta Gulbinienė. 

   

KOKIE PAUKŠČIAI ŽIEMOJA?


      1A klasės mokiniai po atliktų stebėjimų klasės draugams pristatė, kokie paukščiai lankosi jų kiemuose. Mokiniai pristatė ir jiems labiausiai patinkančius paukščiukus: papūgą, kregždutę, gulbę, gandrą bei kitus sparnuočius. Siekiame, kad kiekvienas vaikas būtų asmenybė, trokštanti pažinti, gebanti kurti. 

   

ŠVELNIUKŲ GAMYBA IŠ ANTRINIŲ ŽALIAVŲ


      Penktadienį 1A klasės mokiniai iš nebenaudojamų audinių skiautelių, sagučių, kaspinėlių, kamuoliukų gamino ŠVELNIUKUS. Mokiniai skelbė pagalbos dieną ir kūrybiniame procese padėjo ne tik vieni kitiems, bet į ugdymo (-si) procesą įtraukė ir mamytes savanores. Nuoširdus ačiū Donatai Gliosienei ir Dainorai Dužinskienei.
Mokytoja Greta Balandytė. 

   

Mokytojų laboratorija!
Gamtos ir atradimų laboratorija!
Pažinimo laboratorija!


      Erdvės, kuriose visą šeštadienį mūsų gimnazijos šauni mokytojų komanda dalijosi gerąja patirtimi su mokytojais ir mokiniais, atvykusiais į Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykusią Švietimo inovacijų parodą MOKYKLA 2019 iš tolimiausių šalies mokyklų. 

         Šiais metais Tarptautinės Tolerancijos dienos simbolis - Tolerancijos Švyturys. Ačiū dailės mokytojoms V.Tamošiūnienei, M.Karzienei ir jauniesiems kūrėjams už puikius darbus.

         Švietimo inovacijų paroda MOKYKLA 2019 - tai svarbiausias Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos bendruomenės metų renginys Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, kuriame dalijamės gerąja patirtimi, ieškome naujų idėjų ir technologijų savo pamokoms. 

         Šiandien, prieš mokyklinių Smalsiukų ir Bitučių grupių vaikai, gausybę veiklos ir įdomybių rado Lietuvos kariuomenės J. Vitkaus inžinerijos bataliono rengtoje atvirų durų dienos šventėje. Buvo be galo įdomu susipažinti su įvairia kareiviška technika, ginklais, ekipuote bei išmėginti savo jėgas praktinėse užduotyse, o kad būtų ne tik smagu bet ir šilta, vaišinomės karšta kareiviška koše ir arbata. 

   

Pažaislyje susipažinome su Baroku

         III a,b gimnazijos mokiniai tęsia pažintį su kultūros epochų pėdsakais Kaune. Šiandien integruota literatūros ir meno istorijos pamoka "Barokas LDK kultūroje. Baroko literatūra" vyko Baroko architektūros perlu vadinamame Pažaislio vienuolyne. Įspūdžių labai daug, žodžiais sunku perteikti šio architektūrinio ansamblio grožį, juk ne veltui sakoma: "Geriau vieną kartą pamatyti, negu šimtą kartų išgirsti."
Pamoką netradicinėje erdvėje organizavo lietuvių k. mokytojos S. Žydaitienė ir R. Matulaitienė

 

          Nauji knygų veikėjai ir jų nuotykiai laukia jūsų, mielieji skaitytojai📚📖
Šie leidiniai bibliotekos lentynas papildė mokinių, tėvelių, mokytojų, darbuotojų, kurie aktyviai dalyvauja aplinkosauginiame projekte "Mes rūšiuojam", dėka. Taškus, gautus už gimnazijos bendruomenės surinktas elektronines atliekas, UAB "Atliekų tvarkymo centras" pavertė nuotaikingomis knygomis. 

   

Kokie medžiai auga miške?


      Pirmokėliai ir jų tėveliai domėjosi Lietuvoje augančiais medžiais, informacijos apie juos ieškojo įvairiuose šaltiniuose. Pristatydami klasės draugams miške augančius medžius, mokiniai lavino ne tik kalbinius įgūdžius, bet ir garsų tarimą. Skatiname palaikyti vaikų norą kalbėti, bendrauti, kurti.
1A klasė