Ar įmanoma nusipirkti dramblį?


      Į šį ir į panašius intriguojančius klausimus 10-12 klasių mokiniai atsakymus išgirdo finansinio raštingumo pamokoje „Pirk dramblį“, kurioje įgijo naujų žinių apie taupymą, skolas ir protingo pirkėjo įpročius.
Kokia žmogaus veikla labiausiai kenkia gamtai, kaip su tuo kovoja jaunoji karta visame pasaulyje, ką mokiniai gali padaryti čia – Lietuvoje, kaip apsipirkti pagal „zero waste“ filosofijos principus, nenaudojant taršių vienkartinių pakuočių? Šias problemas 7-8 klasių mokiniai aptarė edukacinėje paskaitoje „Planas „B“. 

    1c, d, 2a, b, c klasių ir "Bitučių" grupės mokinukai pagal vokiškas tradicijas paminėjo šv. Martyno dieną. 

   

Pyragais kvepiantis pirmadienis


      Tradicija tapęs labdaros renginys „Pyragų diena“ pirmadienį vėl pakvietė visus Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos bendruomenės narius dalytis gerumu. Gimnazijos erdves užliejo kvapnūs, puošnūs ir patys skaniausi kepiniai, o paskui juos - ir gausus būrys, norinčių jais pasigardžiuoti. Surinktos lėšos bus skirtos mūsų gimnazijos mokiniams, kuriems stinga pinigėlių įsigyti mokymosi priemonėms. Visiems prisidėjusiems prie gerumo akcijos esame labai dėkingi. 

          STEAM patirtinis ugdymas VDU Lietuvos žemės ūkio akademijoje!
„Vandens kokybės tyrimai“, „Vandens tarša ir jos prevencija“, „Kartų požiūris į ekologiją“, „Įdomioji chemija“, „Kaip nepadauginti garso?“ – temos, su kuriomis gimnazistai startavo nuo spalio mėnesio moderniose universiteto erdvėse. 

         Šiandien vyko Kauno miesto mokyklų jaunųjų bendrovių mugė- konkursas "Startuolių mugė". Mūsų gimnazijai atstovavo MMB ECBOOKS, kuruojama mokytojos Jolantos Čėsnienės. Mūsų komanda laimėjo nominaciją kaip MMB, sukūrusi startuoliškiausią verslo idėją. Sveikinimai🙂 

         8a klasės mokinė Martyna Šaparauskaitė dalyvavo respublikiniame konkurse "Spalvos ir vaizduotės galia". Linkime jaunajai dailininkei ir ateityje kūrybinio įkvėpimo. 

   

KĄ DARYTI SU IŠAUGTAIS DRABUŽĖLIAIS?

   Kai drabužėliai išaugti, galima juos atnaujinti. Pirmokėliai - jaunieji dizaineriai - visiems siūlo šaunių idėjų. 

          Technologijų pamokose apsilankė tautodailininkė Vilija Ratautienė. Tautinių juostų meistrė 10a,b klasių mokinius supažindino su tautinių juostų istorija, įvairiais jų pynimo būdais. Pamokas organizavo mokytojos J. Čėsnienė ir K. Alesienė 

   

Kariuomenės dienai artėjant


      Smagu, kai buvę gimnazijos mokiniai grįžta pasidalyti savo sėkmės istorija. Šiandien 5b, 6a, 11-12 klasių mokiniams apie garbingą ir reikalaujantį didžiulės ištvermės kariūno kelią pasakojo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ketvirto kurso studentas Justas Povilaitis. Galbūt būsimo Lietuvos karininko žodžiai, jau mokyklos suole svajojusio apie šią profesiją, įkvėps mokinius drąsiai siekti savo svajonių. 

   

Mokomės dailyraščio


    Švietimo istorijos muziejuje 5c klasės mokiniai ir jų auklėtoja R. Barkauskienė pateko į tarpukario mokyklą. Pagilino turimas Lietuvos istorijos žinias, susidomėję apžiūrėjo mokymo priemonių ekspoziciją, vadovėlius, noriai sėdo į senelių vaikystę menančius suolus. Teko ir paplušėti - imti plunksnakotį į rankas, merkti į rašalinę ir kruopščiai dailyraščiu vedžioti savo vardus.
Visą darbą vainikavo dailyraščiu pačių pasirašytas pradžios mokyklos baigimo pažymėjimas.
R. Janušauskienės nuotr.