Saulėtą rudens popietę Smalsiukai leido kurdami „Gamtos paveikslą“ iš Gimnazijos teritorijoje randamų gamtinių medžiagų (medžių lapai, sėklos, šakelės, smėlis).

        Įpusėjus tarptautinio projekto Erasmus+ FOLKLORIKA mobilumui Lenkijoje, edukacines veiklas projekto partneriai pradėjo susipažindami su stiklo liejimo tradicijomis, pamatė, kaip gaminami nacionaliniai stikliniai suvenyrai stiklo fabrike. Kupini įspūdžių, mokiniai iš šešių skirtingų šalių tęsė ugdomąsias veiklas liaudies buities muziejuje po atviru dangumi. Mokiniai atliko užduotis, susijusias su senoviniais statiniais, buities įnagiais ir lenkų protėvių gyvenimo būdu. Baigiantis dienai, nusišypsojo sėkmė susipažinti su Olšteno senamiesčio architektūra.

   

Naujienos iš Erasmus+ projekto


      Antradienį gimnazijos atstovai sėkmingai tęsė dalyvavimą tarptautiniame Erasmus+ projekte FOLKLORIKA. Mokiniai vyko į pačią Lenkijos širdį - Varšuvą. Sostinėje susipažino su nacionalinio šokolado gamyba ir dekoravimu, aplankė karalių rūmus bei Nacionalinį muziejų. Gimnazistai sėkmingai gilina žinias, susipažįsta su projekte dalyvaujančių šalių papročiais bei tradicijomis, žinoma, tobulina bendravimo užsienio kalba įgūdžius. 

   

PIRMOKĖLIAI KELIAUJA


     Ankstų ketvirtadienio rytą 1A klasės mokiniai, nepabijoję lietučio, su tėvelių savanorių palyda lankėsi Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos organizuojamoje Karininkų dienos paminėjimo šventėje. Kol vaikai klausėsi įdomių pristatymų, aktyviai dalyvavo viktorinose, ir lietus nustojo lijęs. Tada vaikai turėjo galimybę apžiūrėti techniką, Kauno tvirtovės pirmos artilerijos bateriją, pamatyti miegantį šikšnosparnį bei stebėti parašiutinio rengimo „Lietuvos kariuomenė“ pristatymą. Pasilepinę gryno oro voniomis, vaikai paragavo kareiviškos košės, o gurkšnodami karštą arbatą dalinosi patirtais įspūdžiais. Mokytoja Greta Balandytė. 

    Dėkojame projekte „Mes rūšiuojam“ aktyviai dalyvavusioms klasėms, jų mokytojams ir tėveliams. Ypač aktyvūs praėjusiais mokslo metais buvo 4d klasės mokiniai ir jų tėveliai, mokytoja Z. Jankauskienė. Ši klasė pristatė daugiausia elektronikos atliekų. Didelius kiekius elektronikos projektui atnešė 4a klasės mokiniai (mokytoja A. Morozienė), 12b klasės mokiniai (auklėtoja L. Žiemienė), 6b klasės mokiniai (auklėtoja Z. Aleksejevienė). Dėkojame ir mokyklos darbuotojams, kurie šį kartą buvo labai aktyvūs. Džiaugiamės prizininkų sprendimu gautus pinigus už surinktas atliekas skirti gimnazijos bibliotekai naujoms knygoms įsigyti.
Dar kartą visiems dėkojame ir kviečiame vėl dalyvauti, nes MES RŪŠIUOJAM!
Projekto koordinatorės Laima ir Leila 

 

   

Gimnazistai tarptautiniame projekte

    Visą šią savaitę gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvauja naujame Erasmus+ projekte "Folklorika". Pirmasis projekto narių susitikimas vyksta Lenkijoje, Nidzica mieste. Pirmoji projekto diena buvo kupina įspūdžių, naujų pažinčių ir gerų emocijų. Kartu diena buvo darbinga, mokiniai pristatė savo šalis, gimtuosius miestus ir savo mokyklas. Buvo išrinktas projekto logotipas.

 

   

CodeWeek gimnazijoje

Spalio 14-18 dienomis mūsų gimnazija minėjo Tarptautinę programavimo savaitę CodeWeek. ES programavimo savaitė yra visuomeninė iniciatyva, kurios tikslas – visus sudominti programavimu ir skaitmeniniu raštingumu. Pasak iniciatorių, mokydamiesi programuoti suvokiame sparčiai besikeičiantį pasaulį, geriau suprantame, kaip veikia technologijos, ir tobuliname savo įgūdžius bei gebėjimus, kad galėtume rasti naujų idėjų ir kurti inovacijas.

Gimnazijos informacinių technologijų mokytojų iniciatyva į gimnaziją buvo pakviesti Kauno technologijos universiteto informatikos fakulteto (KTU IF) studentai, kurie spalio 18 d. vedė IT pamokas 6-10 klasių mokiniams. Studentai padėjo kurti mokinių mėgstamą žaidimą „Gyvatėlė“. Mokiniams programuoti labai patiko, o aktyviausieji buvo apdovanoti maloniomis KTU IF smulkmenomis. Be to, visą savaitę pamokų metu tiek jaunesnių, tiek vyresnių klasių mokiniai turėjo galimybę ne tik programuoti naudodamiesi geimifikacijos įrankiu, bet ir išbandyti jėgas nelengvoje informatinio mąstymo konkurso „Bebras 2019“ treniruotėje.

IT mokytojos L.Žiemienė, R.Brazaitienė

 

   

"Būk saugus"


Spalio 16 d. gimnazijos mokiniai Sabrina Tamašauskaitė (7a), Ugnė Antanaitytė(7a), Kristijonas Gališanskis(8a) ir Teodoras Pečiulis(6b) dalyvavo Respublikiniame konkurse
" Būk saugus ". Čia teko išbandyti jėgas įvairiose rungtyse :
saugaus eismo, priešgaisrinės saugos, civilinės saugos, pabėgimo kambaryje ieškoti būtinų išgyvenimui daiktų, demonstruoti, kaip draugui suteikti pirmąją pagalbą, "Vilko" kartodrome mokiniams teko paragauti gaisrininkų duonos: susipažino iš arčiau su ugniagesių darbu. Jaunieji dviratininkai gavo Seimo nario Gedimino Vasiliausko padėką už dalyvavimą, o rezultatai bus paskelbti vėliau.🙂

    Naujos knygos laukia smalsiųjų skaitytojų😊 

     Turbūt ne vienas savaitgalį apsilankėte parodoje "PIRK PREKĘ LIETUVIŠKĄ", kuri vyko "Žalgirio" arenoje. Mugėje dalyvavo ir savo knygeles, skirtas vaikams nuo 5 iki 10 metų karjeros planavimui, pristatė mūsų mokyklos MMB Ecbooks komanda. 2017 metais buvo išleista pirmoji "GYDYTOJO", 2018 m. - antroji "GAMTININKO", o dabar parodoje pristatyta dar ruošiama leidybai trečia 'VALSTYBĖS TARNAUTOJO" knygelė. Knygelės autoriai 10a kl. mokiniai MELANIJA IR KAJUS.