Spalio 10d. 6c klasės mokiniai buvo pakviesti dalyvauti integruotoje anglų kalbos-gamtos-kūno kultūros pamokoje „THE WORLD IS YOUR CLASSROOM“(„VISAS PASAULIS YRA KLASĖ“), kuri vyko lietuvių-anglų kalbomis. Mokiniams buvo suteiktos sąlygos tyrinėti ir suvokti naują informaciją net trijose netradicinėse erdvėse. Pamoka prasidėjo Šilavoto Davatkyne, kur muziejaus vadovė pristatė kaip to meto pamaldžios moterys mokė vaikus rašto bei amatų, o mokiniai vieni kitiems pristatė jau paruoštus pranešimus anglų kalba apie Lietuvos koplytstulpius. Kazlų Rūdos miško muziejuje mokiniai dalijosi žiniomis apie Lietuvos miškus bei gyvūnus, tobulino anglų kalbos žinias. Galiausiai visi mokiniai dalyvavo kūno kultūros pamokoje, kuri vyko Kazlų Rūdos mieste įrengtame virvių parke. Mokiniai galėjo išbandyti savo jėgas skirtingo sudėtingumo laipiojimo trasose. Pamoką vedė anglų kalbos mokytoja bei klasės auklėtoja Kristina Jokšienė ir anglų kalbos mokytoja Vita Janušienė. 

    Spalio 10 d. gimnazijos aštuntų klasių mokiniai dalyvavo Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje organizuojamoje Karininkų dienos paminėjimo šventėje. Mokiniai buvo supažindinti su mokyklos patalpomis, organizuojamomis veiklomis bei sporto užsiėmimais.
Mokiniai daug sužinojo ir išbandė save. 

   

Plaukimą pamėgusi šeima


6a klasės mokinys Jonas Kipras Gadliauskas kasdien po pamokų skuba į baseiną. Berniukas yra Kauno rinktinės plaukimo narys. Jaunasis plaukikas šiemet iškovojo Lietuvos čempiono vardą estafetiniame plaukime, vasarą Austrijoje laimėjo 2 medalius, be to, vasarą nuplaukė 3 Lietuvos maratonus: Šveicarijos, Lampėdžių ir Sudeikių. Sudeikių maratone (grupėje iki 16 metų) iškovojo 3 vietą. Spalio 3 d. sezono atidarymo varžybose savo amžiaus grupėje plaukdamas 100 metrų iškovojo sidabro medalį.
Nuotraukoje matome Joną Kiprą Platelių maratone, kuriame dalyvavo su mama, iškovojusia 1 vietą savo amžiaus grupėje, ir 82 m. močiute, kuri senjorų plaukime laimėjo taurę.
Linkime plaukimą pamėgusiai šeimai daug sėkmingų startų! 

 

Atsipalaiduok ir relaksuok


Nors už lango niūrus ruduo, tačiau šiandien Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai į tai nekreipė dėmesio, nes kaip kasmet spalio 10 d. čia buvo minima Pasaulinės psichikos sveikatos diena. Šių metų pavadinimas yra „Atsipalaiduok ir relaksuok“. Juk, kai visi nuolat skubame, intensyviai mokomės, net nepastebime, kaip atsiranda nuovargis, kuris gali sukelti stresą ir įvairių kitų sveikatos problemų. Tad proga atsipalaiduoti labai džiugina.
Gimnazijos mokinių taryba suorganizavo patrauklių veiklų, skirtų atpalaiduoti psichikai. Iš ryto, prieš pamokas, mokiniai visiems dalijo burbulines plėveles, skirtas nervams susprogdinti. Įvairiose mokyklos erdvėse buvo įkurtos relaksacijos zonos: „Smėlio ir šviesos terapija“, „Prie arbatos puodelio su draugu“, „Dailės terapija“, „Stalo žaidimai“. Mokiniai, paklausti, ar tokios pertraukos patinka, atsiliepė teigiamai ir patvirtino, kad pasiūlytos veiklos buvo labai įdomios ir naudingos, nes iš tikrųjų jautėsi smagiai ir atsipalaidavę.
Renginys yra sudėtinė SADM programos finansuojamo projekto „Aleksoto bendruomenės centro renginiai ir iniciatyvos“ dalis.
Oresta Arbašauskaitė

Nuotr. Redos Janušauskienės ir O. Arbašauskaitės

 

   

GAMTAMOKSLINIS UGDYMAS


Kur paplitusios gyvalazdės? Koks elgesys joms būdingas? Kokia išvaizda ir sandara? Tokiais klausimais domėjosi mokyklos mažiausieji – priešmokyklinės grupės „Smalsiukai“ vaikai ir 1A bei 3B klasių mokiniai.
Mokytojai Monika Karzienė (0A), Greta Balandytė (1A) ir Kęstutis Valionis (3B) 

 

„LAIVELI – PLAUK“


Mokyklos mažiausieji – priešmokyklinės grupės „Smalsiukai“ ugdytiniai ir 1a klasės mokiniai - balose plukdė savo pačių mažomis rankytėmis pagamintus popierinius laivelius. Kartu džiaugiamės ugdymo procesu, įvairiomis netradicinėmis veiklomis. Mokytojos Monika Karzienė ir Greta Balandytė.

  RUDENS GĖRYBIŲ PLENERAS
1a klasės vaikučių kūrybinis darbas.
Mokytoja Greta Balandytė. 

   

Lobių salos beieškant...

Šiemet kaip ir kasmet abiturientai paruošė mokytojams staigmeną - jie tapo lobių ieškotojų piratų komandos nariais. Nepabūgę iššūkių mokytojai savo drąsą ir išmintį pademonstravo "Minų lauke", "Išminties saloje", "Džiunglėse", "Pelikanų kovose"... Įrodę narsumą lobio ieškotojai buvo įvertinti - piratai apdovanojo kiekvieną "aukso" pinigėliais ir 70 laidos abiturientų padėkos dovanomis. Dar viena staigmena - nuoširdus buvusių abiturientų pasveikinimas mokytojams. Vėliau mokytojai nuotykių temą pratęsė lankydamiesi Panemunės pilyje. Juk šiltas bendravimas, kelionės, nauja patirtis, teigiamos emocijos ir yra tikrasis lobis.
Karolina Rimšelytė

 

  Šiemet vėl užsukome pasveikinti mokytojų senjorų, padėkoti jiems už dovanotą išmintį. Visiems mokytojams linkime kantrybės, sveikatos ir gyvenimo džiaugsmo.
Jaunųjų žurnalistų kasmetę tradiciją palaiko R. Janušauskienė, K. Alesienė, S. Žydaitienė. 

    "Ieškau namų", -
taip žmonių kalba paprašytų beglobiai šuniukai ir kačiukai, kuriais, paliktais, apleistais, nebereikalingais, rūpinasi gyvūnų prieglaudos "Nuaras" darbuotojai ir savanoriai.
5a ir 5b klasės mokiniai su auklėtojomis artėjant Pasaulinei gyvūnų globos dienai savo dėmesiu ir dovanomis pradžiugino mažuosius keturkojus. Mokiniai ne tik pašnekino ar paglostė švelnumo ištroškusius gyvūnus, bet ir išklausė specialistų patarimų, kaip rūpintis augintiniais, kokia atsakomybė tenka žmogui, pasiryžusiam įsigyti keturkojį draugą, išmoko keleto dresavimo gudrybių. Žinoma, gyvūnų auginimas didžiulė atsakomybė, bet ir neišsenkamas teigiamų emocijų šaltinis. Džiugu, kad vis daugiau paliktų keturkojų suranda naujus namus. Gal nuotraukose jūs irgi pamatysite būsimą ištikimą draugą?