Šiandien priešmokyklinė " Bitutčių" grupės smagiai pradėjo savaitę - išvyka į vaikų užimtumo centrą " Kitokios lapės", kur dalyvavo edukacijoje "Užgavėnių kaukės". Vaikai linksmai leido laiką su Ragana ir Čigonu, kartu šoko ir dainavo, žaidė žaidimus, Lašininis ir Kanapinis išmėgino virvės traukimo rungtį. Gaminome Užgavėnių kaukes ir vaišinomės blynais su arbata. Turiningai praleistas laikas - vien tik geros emocijos ir dar gražesni prisiminimai 

    Štai tokios įtraukiančios ir nuotaikingos 4a klasės pamokos ir rimtos pertraukos 

    4a klasės mokiniai su džiaugsmu pasinėrė į EBRU meną 

    Ketvirtokai mokosi būti mokytojais
Įdomią gamtamokslinių tyrimų pamoką ,,Lavos susidarymas" savo klasės draugams vedė 4a klasės mokinė Ieva Povilaitytė. 

    5-tų klasių mokinių istorijos kūrybinių darbų projektas „LDK pilys“
VALSTYBĖS IR TAUTOS ISTORIJA - tai jos gyvavimas ir pripažinimas. Susikūrusi valstybė saugo save – stato gynybines ir reprezentacines pilis. Dažnai pilys yra valstybės simbolis, galia ir garbė. Valstybę kuria žmonės – kunigaikščiai, valdovai, politikai ir tauta. Tautos istoriją žinokime, gerbkime, saugokime.
Gimnazijoje vyksta 5-tų klasių mokinių istorijos projekto „LDK pilys“, skirto Vasario 16-ajai - Lietuvos valstybės atkūrimo šventei, pristatymas mokyklos bendruomenei.
Projekto tikslas paskatinti mokinius domėtis savo tautos ir valstybės istorija, supažindinti su viduramžių Lietuvos pilimis, ugdyti kruopštumą, atsakingumą, gebėjimą dirbti komandoje ar individualiai.
Projektą koordinavo istorijos mokytoja metodininkė Vinanta Gulbinienė
 

    Priešmokyklinukų gr. "Bitutės" vaikai visą savaitę aktyviai dalyvavo projekte " Sveikatingumo mėnuo".
Šią savaitę tema " Vanduo". Vaikai sužinojo daug informacijos apie vandenį, jo svarbą žmogaus organizmui, stebėjo vandens virsmus į ledą ir garus. Vaikai labai sąžiningai pildė vandens gėrimo dienoraštį. O per dailės pamokas vanduo liejosi laisvai- mokiniai tapė lietaus lašiukus ir vandenyną.
Buvo smagu ir su nekantrumu visi laukia kitos savaitės. 

   

„MAITINKIS SVEIKAI – GYVENK LINKSMAI“


Maisto piramidė – paprastas būdas parodyti, koks turėtų būti mūsų racionas, porcijų dydis ir proporcijos, tai ir yra subalansuota, sveika mityba, kuri apima maisto produktų įvairovę, maistinių medžiagų, vitaminų, mineralų kiekį.
Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai nuosekliai aiškinosi Maisto piramidės lygmenis ir kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Simona Smilgevičiūte kūrė spalvingas sveikos mitybos piramides. 

   

„ŠVARIOS RANKYTĖS – APSAUGA NUO UŽKREČIAMŲ LIGŲ“

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) pažymi, kad per nešvarias rankas plinta apie 80 proc. visų užkrečiamųjų ligų. Rankų plovimas yra vienas iš paprasčiausių būdų pašalinti nuo jų užkrečiamųjų ligų sukėlėjus ir yra labai svarbi daugelio užkrečiamųjų ligų profilaktikos priemonė. Plaunant rankas muilu nuo jų pašalinama 95 proc. žmogui patogeninių mikroorganizmų. Kad rankos būtų švarios, reikia tik vandens, muilo gabalėlio ir 20 sekundžių laiko. Tai gali apsaugoti nuo daugelio užkrečiamųjų ligų – virusų, sukeliančių viršutinių kvėpavimo takų ligas, gripo, virusinio hepatito A, žarnyno infekcijų.
Kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos pradinių klasių mokinukai prisiminė visus rankų plovimo žingsnius, atliko bandymą su ultravioletine lempa ir stebėjo, kaip bakterijos greitai plinta vienu rankos paspaudimu. Supratome - jei rankytės atrodo švarios, tai dar nereiškia, kad ant jų negyvena ligų sukėlėjai.

 

    Ruoškimės gimnazijos jubiliejui drauge. 

   

Artėjant svarbioms valstybinėms šventėms nusprendėme gerais darbais prisidėti ir mes, Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos, 10 B klasės mokiniai. Mes su auklėtoju M. Bižiu nuvykome į Kauno specialiąją mokyklą, kurioje mokomi vaikai su negalia. Šios mokyklos vaikai ir jų pedagogai vykdo respublikinį projektą ,,Augu ir kuriu Lietuvai". Mes prisidėjome prie įspūdingo dydžio "Laisvės paukštės" kūrimo: pagal origamio techniką lankstėme ir komponavome daugybę popierinių detalių. Šios paukštės kūrimo tikslas yra atkreipti visų emigravusių Lietuvos piliečių (statistikos duomenimis, išvykusiųjų skaičius viršija 700 tūkst.), dėmesį. Paukštę planuojama eksponuoti viename iš Lietuvos miestų oro uostų, kad kviestų išvykstančiuosius sugrįžti į Lietuvą ir ateitį kurti kartu.

Oresta Arbašauskaitė