Džiugu, kad kai mokiniai atostogauja, juos vis tiek pasiekia apdovanojimai. Sveikiname 5b klasės mokinę Indrę Stralkutę, kuri tapo Maironio lietuvių literatūros muziejaus organizuoto literatūrinės pasakos konkurso nugalėtoja (mokinę konsultavo lietuvių kalbos mokytoja R. Matulaitienė). Linkime, kad vasara visus įkvėptų gražioms mintims.

Indrės sukurtos pasakos galima ir paklausyti

☀️

 

https://www.facebook.com/maironio.lietuviu.literaturos.muziejus/videos/902817216808121/

 

 

    Artėjant Joninių šventei džiugi žinia apie 6a klasės mokinio Jono Kipro Gadliausko laimėjimą. Jaunasis plaukikas (vaikinų grupėje iki 16 metų) Šveicarijos maratono 2300 m. distancijoje atplaukė trečias ir laimėjo bronzos medalį. Sveikiname. 

    Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos komanda dalinosi su respublikos švietimo įstaigų vadovais, mokytojais savo sėkmės istorija kuriant GERĄ MOKYKLĄ ir įgyvendinant EKOLOGIJOS IR APLINKOS TECHNOLOGIJŲ ugdymo sampratą. 

          Paskutinę mokslo metų savaitę mūsų gimnazijoje 5-11 klasių mokiniai pristato aplinkosaugos, gamtos pažinimo, sveikatos ugdymo projektus "Darna bendruomenės gyvenime".
      Per dvi birželio savaites kiekviena klasė pasitelkdama dailės, technologijų, fizinio ugdymo, šokių, muzikos, dorinio ugdymo mokytojų ir, žinoma, klasių auklėtojų "žaliąsias" idėjas ir pasiūlymus, dalyvavo bendrose veiklose, susitikimuose, o šią savaitę savo patirtimis dalijasi projektų pristatyme. Džiugina mokinių ir jų klasių auklėtojų kūrybiškumas pateikiant filmuotą ir fotografuotą projekto medžiagą.
     Būkime aktyvūs, saugokime ir save, ir gamtą. Puikios vasaros. 

    Atėjo lauktoji vasara. Kaip sakė amerikiečių rašytojas H. V. Longfelas: „Oras pripildytas svajingos ir magiškos šviesos. O klimatas tarsi būtų sukurtas iš viso vaikystės gaivumo.“ Švęskime vasarą: saulės perpildytas dienas, žvaigždėtas naktis... Su savo vaikais kurkime kartu jaukią vienybės oazę, suteikime savo vaikams šaknis ir sparnus, nešiokime vaikystę su savimi, nes vaikai – tai gyvi laiškai, siunčiami į ateitį. Gražios vasaros ir malonių akimirkų linki 1A klasės mokiniai ir mokytoja Greta Balandytė. 

   

   Jie drąsūs, smalsūs, draugiški, ryžtingi, padykę, užsisvajoję, kruopštūs, geri. Tai gimnazijos ketvirtokai, susirinkę į paskutinę pamoką su savo pirmąja mokytoja. Pamoka vyko didelėje salės erdvėje, veidus dengė kauklės, tačiau džiaugsmo nė kiek ne mažiau. Kad ir trumpai, bet smagu vėl susitikti visiems gimnazijoje, prisiminti čia prabėgusius ketverius mokymosi metus.

      Tegu skrieja Jūsų svajonės aukštyn kartu su margaspalviais vaikystės balionais. Šiandien atsisveikinome, bet laukiame sugrįžtančių rugsėjį!

 

  Sėkmingas startas klasių projektinių veiklų mūsų ilgamečių partnerių VDU Botanikos sodo erdvėse! 

 

                                                                      Ar jau pastebėjote, kokiu grožiu pražydo pievos?
1A klasės mokiniai tikrai pastebėjo ir įkvėpti žiedų spalvų surengė virtualią dailės darbelių parodą. Mokytoja Greta Balandytė 

         Iš didelės gausybės Skinijos organizuojamo konkurso „Nusipiešk savo svajonių kojinytes“ piešinių nominacijoje “Už lietuviškų motyvų panaudojimą” buvo išrinktas laimėtoju mūsų gimnazijos 7b klasės mokinys Emilis Kirliauskas su piešiniu “Žvilgsnis į laisvę”. 

           Džiugu ir kartu simboliška, kad nerūpestinga vasara prasideda gražia švente – Tarptautine vaikų gynimo diena. Ši diena – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises.
2 a klasės mokinukai su tėveliais organizavo popietę VDU Botanikos sode. Vaikai dalyvavo komandiniuose žaidimuose, tyrinėjo gamtą, rašė palinkėjimus draugams. Antrokai paleido į dangų daugybę muilo burbulų, simbolizuojančių nerūpestingą, saugią vaikystę.