Tęsiamas informatyvių ir naudingų paskaitų ciklas vyresniųjų klasių gimnazistams. Šiandien mokiniai klausėsi "Kastu.lt" pranešėjo Gabrieliaus Markevičiaus, kuris mokinius supažindino su galimybėmis studijuoti Didžiojoje Britanijose, Danijoje, Olandijoje.

         Gamtos ir žmogaus pamokose penktokai mokosi eksperimentuodami ir spręsdami rimtus mokslinius klausimus. Smalsuoliams atsakymus rasti padeda biologijos mokytoja Milda Mažeikienė.

         Paskutinį mėnesio penktadienį gimnazijos bendruomenės susitarimu mokiniai gali nedėvėti uniformos. Tuo sėkmingai pasinaudojo 3b klasės mokinukai. Jie su mokytoju Kęstučiu Valioniu šį penktadienį pasitiko ne tik laisvu aprangos stiliumi, bet ir skanaudami spragėsius. 

   

 Naudingos paskaitos abiturientams

 

     Mūsų gimnazijos abiturientai ruošdamiesi savarankiškam gyvenimui bus įgiję tikrai naudingų žinių. Šiandien technologijų pamokose išsamiai su darbo saugos klausimais, jų teisiniais aspektais gimnazistus, netrukus įsiliesiančius į darbo rinką, supažindino UAB "Verslo aljanso" projektų vadybininkė Inga Boikienė.

   

Europos kalbų diena

 

     Rugsėjo 26-ąją gimnazijoje kaip ir visoje Europoje buvo švenčiama Europos kalbų diena. Gimnazijos mokiniai dalyvavo viktorinoje ir atsakinėjo į klausimus apie įvairias Europos kalbas, geografinius, istorinius, socialinius ir kitokius šalių aspektus. Sveikiname 6b klasės komandą, puikiai pasirodžiusią ir laimėjusią 1-ąją vietą. Visi dalyviai labai šaunūs!!!
Viktoriną organizavo anglų kalbos mokytojos Kristina Jokšienė, Vita Janušienė bei gimnazijos pavaduotoja ugdymui Inga Žebrauskaitė. 

         Technologijų pamokų metu III ab gimnazijos klasių mokiniams paskaitą apie tinklinę rinkodarą skaitė ekonomistė, tinklinės rinkodaros specialistė, FM World kompanijos lyderė Zita Jacevičienė. Vyresniųjų klasių mokiniams tokios paskaitos padeda tobulinti finansinio raštingumo įgūdžius, planuoti karjerą.

    Savaitgalį vyresniųjų klasių mokiniai ir jų mokytojai dalyvavo mokinių švietimo forume, kuris vyko KTU SANTAKOS SLĖNYJE. 

   

 Savaitgalį Kaune vyko Europos kultūros paveldo dienų renginiai

 

      Juos pradėjo ketvirtadienį vykęs Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos ir Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos mokiniams skirtas kultūrinio orientavimosi konkursas „Paveldo pažinimas - mano mėgstamiausia pramoga“. Jame dalyvavo apie 300 įvairių amžiaus grupių mokinių iš Kauno miesto ir rajono mokyklų. Mūsų gimnaziją atstovavo penkių 8-9 klasių mokinių komanda.
Konkurso tikslas - skatinti mokinius geriau pažinti gimtojo miesto kultūrinį ir istorinį paveldą naudojantis išmaniosiomis technologijomis, domėtis savo miesto istorija linksmai ir pramogaujant.
Geografijos mokytoja J.Čiapienė

   

 Ar kalbi vokiškai?

 

     Puikią progą išmokti ne vieną frazę vokiečių kalba Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos svečiai, mokiniai bei mokytojai turėjo rugsėjo 19 d. Aleksoto bendruomenei skirtame renginyje „Sportas ir sveikata su vokiečių kalba“. Tai vienas iš gausių kultūrinių renginių rugsėjo 16-22 dienomis vokiška dvasia alsuojančiame Kaune, mininčiame laikinosios sostinės ir Lipės apskrities 30 metų bendradarbiavimo sukaktį.
Renginio „Sportas ir sveikata su vokiečių kalba“ dalyviai išbandė jėgas viktorinoje apie Vokietiją, susipažino su tvarka garsėjančios šalies rūšiavimo tradicijomis, išmoko žaisti judrų ir nuotaikingą žaidimą „Rot – blau“, pasigaminti tradicinį vokišką gėrimą iš obuolių sulčių. Žaidimo forma buvo pasiūlyta net „rašant“ diktantą vokiečių kalba, mokantis susipažinimo frazių... Tad ir tie, kurie iki šiol nė karto nekalbėjo vokiškai, ir tie, kurie jau mokosi vienos iš svarbiausių ES šalių kalbos, popietę praleido žvaliai ir prasmingai.

 

      Ruduo - derliaus metas

 

     6a klasės mokiniai mitybos pamokose gamindami sveikatą tausojančias salotas patvirtina, kad tai laikas, kai organizmą sustiprinti vitaminais visai nesudėtinga: reikia tik šviežių daržovių, truputį fantazijos, kantrybės - ir augi sveikas.