Vasario 1 d. Kauno technologijos universitete Informatikos fakultete vyko Tarptautinio informatikos ir informatinio mąstymo konkurso „Bebras“ II-asis etapas. Į II etapą buvo kviečiami mokiniai, kurie geriausiai sprendė uždavinius pirmajame etape. Mūsų gimnazijai atstovavo dvi II A kl. mokinės Gabija Antanavičiūtė ir Smiltė Ališauskaitė. Merginoms ne tik gerai sekėsi spręsti sudėtingus „Bebro“ uždavinius (Smiltė pateko į Lietuvos geriausiųjų 50-uką), bet ir sudalyvauti protmūšyje „Ar žinojai, kad..?“, kuriame Gabija užėmė 2-ą vietą ir gavo malonių prizų.
Nuoširdžiai džiaugiamės mūsų gimnazisčių pasiekimais ir linkime sėkmės.

IT mokytojos

 

    Sveikiname mūsų gimnazijos 4a klasės mokinį Nikolą Stanaitį.
Šį savaitgalį Alytuje vykusiame Lietuvos 10 šokių čempionate Nikolas šokdamas poroje užėmė pirmą vietą "Jaunučiai II E6" klasėje. 

   

Netradicinė geografijos pamoka


8-10 klasių mokiniai neseniai dalyvavo netradicinėje geografijos pamokoje LITEXPO parodų rūmuose. Čia sausio 24-26 d. vyko tarptautinė turizmo paroda ADVENTUR. Mokiniai susitiko ir bendravo su žymiais kelionių organizatoriais, susipažino su naujausiomis turizmo verslo tendencijomis, turiningai leido laiką.
Išvyką organizavo geografijos mokytoja Jūratė Čiapienė 

   

Džiaugiamės laimėjimu

Labai didžiuojamės, kad mūsų IIa gimnazistė Paulina Ramanauskaitė ne tik puiki dailiojo čiuožimo sportininkė, bet ir respublikinio skaitmeninio konkurso jaunimui „Įjunk Kalėdas“ I etapo nugalėtoja.
Konkursą organizavo projekto „Prisijungusi Lietuva“ partneris asociacija „Langas į ateitį“. Darbai buvo skirstomi pagal keturias kategorijas. Paulina su savo darbu dalyvavo trimatės (3D) grafikos modeliavimo kategorijoje.
2020 m. sausio 24 d. Kauno kolegijoje vyko respublikinio „Įjunk Kalėdas“ I etapo nugalėtojų diplomų įteikimo šventė. Jaunuoliams įteikti diplomai bei rėmėjų dovanėlės.
Sveikiname Pauliną, linkime sėkmės moksle, sporte bei kūryboje.
Pauliną konkursui ruošė IT mokytoja Leila Žiemienė.

 

    Jaunieji 4b klasės menininkai
4B klasės mokiniai įgijo naują patirtį - tapymą akriliniais dažais ant drobės. Pasidžiaukime originaliais spalvų deriniais. 4b klasės mokytoja Genutė Balčaitienė. 

   

Niekas negali nugalėti TAUTOS, einančios į Laisvę, Nepriklausomybę.
1990-jų metų Kovo 11-oji paskelbė: LIETUVOS VALSTYBĖ YRA.
1991-jų sausio 13-oji patvirtino: MES BŪSIME.
2020-jų 13-oji skelbia: MES ESAME

Šiandien gimnazijoje vyko pilietinė pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“. Anksti ryte gimnazijos mokinius ir mokytojus pasitiko Mokinių tarybos nariai su neužmirštuolės žiedu, primenančiu, kad savo tautos istorijos pamiršti nevalia.
9-10-tų klasių mokiniai dalyvavo projektinėje veikloje „Mokinys mokiniui apie Sausio 13-ąją“, parengė pristatymus apie Sausio 13-osios įvykius, su jais per pilietiškumo ir istorijos pamokas supažindino savo klasės draugus bei 5-8-tų klasių mokinius. Projektinės veiklos tikslas ne tik skatinti domėjimąsi savo tautos istorija, bet ir skatinti mokinių gebėjimą bendradarbiauti, dirbti komandoje, ugdyti viešojo kalbėjimo įgūdžius.
Projektinę veiklą kuravo istorijos mokytojos Zita Aleksejevienė ir Vinanta Gulbinienė

 

 

Atmintis gyva, nes liudija


      Žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimas šiandien mūsų gimnazijoje kaip ir visoje Lietuvoje pagerbtas visuotine pilietine iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“. Languose nuo ankstyvo ryto degė žvakutės, primindamos, jog mes atsimename, kodėl esame laisvi.

  Visada įdomiau mokytis kitaip. Mūsų gimnazijos aštuntokams tokią galimybę suteikia partnerystė su VDU ŽŪA. Užbaigus pusmečio praktines veiklas universitete mūsų gimnazijos aštuntokai partnerių iniciatyva dalyvavo edukaciniuose mokymuose Vilniaus universitete. Mokiniai aplankė VU zoologijos muziejų, dėmesingai išklausė paskaitą apie mus supantį gyvūnijos pasaulį, atliko užduotis. VU planetariume turėjo galimybę ne tik pažvelgti į kalėdinį Lietuvos dangų, bet ir gilinti žinias paskaitoje “Žvaigždės, planetos ir mes”. Kelionės pabaigoje mokiniai lankėsi kalėdiniame sostinės miestelyje, kur turėjo galimybę pasigrožėti senųjų amatų meistrų dirbiniais.


 
 

Nuotaikingas Kalėdų miestelis


        Pasitikti artėjančių švenčių ir užsikrėsti kalėdine nuotaika Prezidento Valdo Adamkaus bendruomenę gruodžio 18-19 dienomis kvietė įsikūręs Kalėdų miestelis. Visi norintys galėjo pasivaišinti kvapnia arbata ir jaukiai pabendrauti su savo draugais. Mokiniai kūrė atvirukus ir sveikinimus siuntė „Kalėdiniu paštu“. Be to, buvo pasiūlyta pasigaminti žaisliukus eglutei puošti bei kurti lipdinius iš druskos tešlos. Užsikrėtus džiaugsminga nuotaika laukti artėjančių švenčių kur kas smagiau. Linkime jaukių ir džiugių artėjančių švenčių!
Simona Lenickienė 

         Projektinę dieną "Eko Kalėdos" 6c klasė praleido įsimintinai. Mokiniai vyko į Anykščius, į Arklio muziejų, ir dalyvavo edukacijoje "Prie balto Kūčių stalo". Įdomu buvo sužinoti senovės krikščionių ir iš pagonybės laikų išsaugotus papročius ir jų simbolinę prasmę. Kelionės metu netrūko aktyvių pramogų lauke: pasigrožėjome Anykščių peizažu vaikščiodami medžių lajų taku ir smagiai rogutėmis leidomės žemyn nuo Kalitos kalno. Daug sužinoję laimingi grįžome į namus.