{html5video width=[0] height=[0] controls=[1] autoplay=[0] preload=[auto] poster_visibility=[0] loop=[1] video_mp4=[http://adamkausgimnazija.lt/images/stories/Naujienos/2021/2021-02-10A/video_522589972052143.mp4]}    
Kviečiame neskubant ir smalsiai, pasitelkiant pojūčius, tyrinėti tai, ką valgome, ir taip lavinti savo dėmesingumą. Pabandykime kartu!
{html5video width=[0] height=[0] controls=[1] autoplay=[0] preload=[auto] poster_visibility=[0] loop=[1] video_mp4=[http://adamkausgimnazija.lt/images/stories/Naujienos/2021/2021-02-09/video_1128529497645861.mp4]}    Vasarį skirkime dėmesio sveikai mitybai!
  Kai 7c klasės kolektyvas negali keliauti..., tai šeštadienį rengia šachmatų turnyrą! Susiremti su klasės draugais tikras iššūkis, nes ir laikas riboja, ir azartas ima viršų, o ir nuovargis po pusdienio atsiranda, kol sužaidžiami 11 ratų - 11 šachmatų partijų... Nepaisant visko, nugali stipriausieji! Sveikinam 7c klasės šachmatų turnyro nugalėtojus: Laurintą Ratkevičiūtę, Dovydą Šimkevičių ir Povilą Bakučionį! Ketvirtoji vieta ( tik 0,5 taško skirtumas) atiteko Augustei Skilinskaitei, o penktoji vieta - Erikai Mordaitei. Sveikinam! Šachmatų turnyrą rengė mokytojos Kristina Jokšienė, Laima Perminienė ir Leila Žiemienė. 

 

{html5video width=[0] height=[0] controls=[1] autoplay=[0] preload=[auto] poster_visibility=[0] loop=[1] video_mp4=[http://adamkausgimnazija.lt/images/stories/Naujienos/2021/2021-02-07/video_331481418194927.mp4]}    Kurkime sveikatingumo receptus!

 

 
Žiemą ypač gausu informacinių technologijų renginių. Primename, kad gausiausiai dalyvavome tarptautiniame Informatikos ir informatinio mąstymo konkurse „Bebras“ – net 72 mūsų gimnazijos mokiniai. Į antrą turą, kuris vyks vasario 20 d., pakviesti net 9 gimnazistai. Linkime jiems sėkmės.
Labai džiaugiamės, kad Informatikos olimpiadoje 12a kl. mokinys Arminas Zajančkauskas, įveikęs mokyklos bei miesto etapus, sprendė sudėtingus respublikinio olimpiados etapo uždavinius.
O praėjusį šeštadienį (sausio 30 d.) Vytauto Didžiojo universitete nuotoliniu būdu vyko VDU Informatikos fakulteto organizuojama informatikos ir matematikos viktorina „Iftorina 21“. Šiame renginyje dalyvavome pirmą kartą, kokio tipo bus užduotys, nežinojo nei mokytoja, nei 4 drąsios merginos, todėl buvo dar įdomiau. Komandos kapitonė Gabija Antanavičiūtė su Smilte Ališauskaite, Gabriele Pozdniakovaite ir Oresta Arbašauskaite virtualiai varžėsi rungtyse, kurių metu sprendė įvairias užduotis iš informatikos, matematikos ir multimedijos sričių. Kiekvienai rungčiai buvo duotos tik po 45 min., todėl merginos patyrė įvairiausių emocijų: ir streso, ir džiaugsmo, ir azarto. Bet pačių merginų žodžiais tariant, buvo įdomu, nes nauja patirtis ir neįprastos, bet įdomios užduotys.
Geriausi žodžiai ir linkėjimai šauniai komandai, kviečiu ir kitais metais dalyvauti (dar reikėtų ir drąsių vaikinų).
IT mokytoja Leila Žiemienė

 

 
Matematikos ir pasaulio pažinimo žinios + kūrybiniai sprendimai + atkaklumas + lego kaladėlės = turininga ir įdomi pamoka su „Bricks 4 kids”. 1 d klasės mokiniai šiandien daugiau sužinojo apie naminių gyvūnų priežiūrą, diskutavo ir kūrė katiną iš lego kaladėlių. Išmokta labai svarbi pamoka – nepasisekus bandyti dar kartą, prašyti pagalbos ir nepasiduoti.
Mokytoja Viktorija Kaušienė
 

 

 
Šv. Agotos, Duonos dienos, proga su visa pagarba iš mažyčio duonos gabalėlio, pasitelkdami vaizduotę, STEAM veikloms reikalingus gebėjimus, stebėdami ir tyrinėdami, kūrėme ilgam išliekantį duonos amuletą.
1d klasė
Mokytoja Viktorija Kaušienė
 

 

 
"Kosmosas"- tai viena iš mėgstamiausių temų šeštos klasės mokiniams. Visada smalsu sužinoti tai, apie ką žinai mažiausiai. Antrą pusmetį šeštų klasių mokiniai kaip tik pradėjo gilindami žinias apie Saulės sistemą. O tam, kad įsisavintų naujas žinias geriau, atliko ir praktinę užduotį . Tad pasidžiaukime visi gražiais 6a, 6b ir 6c mokinių darbeliais.
Mokytoja Milda Mažeikienė.
 

 

{html5video width=[0] height=[0] controls=[1] autoplay=[0] preload=[auto] poster_visibility=[0] loop=[1] video_mp4=[http://adamkausgimnazija.lt/images/stories/Naujienos/2021/2021-02-05A/video_1064907980660679.mp4]}   Sveikatingumo mėnesį kviečiame kuo daugiau laiko leisti gryname ore ir kurti žiemą kartu! 

 

 
Knygų skirtukų kolekcijos paroda
Būtinai kviečiame užsukti į KPKC surengtą virtualią knygų skirtukų parodą - iš visų pasaulio kampelių per daugelį metų surinktus skirtukus eksponuoja mūsų bibliotekos vedėja Reda Janušauskienė.
Kiekvienas skirtukas - atskira istorija, bet svarbiausia - tai kvietimas atversti knygą ir patirti skaitymo malonumą.