DVIŠALIS PROJEKTAS „KULTŪRINIS TILTAS TARP RYTŲ IR VAKARŲ“
Mūsų gimnazija visada aktyviai dalyvavo ir vis dar dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose projektuose. Net ir pandemija, įkalinusi visą pasaulį, pasirodo, ne kliūtis. Taigi, šių metų sausio 1 d. startavo dar vienas dvišalis tarptautinis projektas „ Kultūrinis tiltas tarp Rytų ir Vakarų“, kuriame dalyvauja mūsų gimnazijos trys klasės (5/6-okai) ir tiek pat klasių iš Stambulo (Turkija). Vaikai dalyvaudami pamokose turi galimybę išbandyti savo anglų kalbos žinias, pabendrauti su bendraamžiais, išgirsti jų prisistatymus ir pristatyti save, bei sužinoti ko nors naujo. Susitikime mokytoja Meliha iš Stambulo trumpai pristatė savo šalį rodydama skaidres ir pasakodama daug įdomių dalykų apie Turkiją. Kito susitikimo metu savo temas pristatys mūsų vaikai, o po to drauge atliks užduotis, skirtas žinių įtvirtinimui. Tikimės, bendros veiklos bus ne tik įdomios, bet ir naudingos tiek mūsų mokiniams, tiek bendraamžiams iš Stambulo.
Andželika Uysaler
 
7a klasės šachmatų turnyras
Kai negalime susitikti ir norime pabūti kartu, ieškome galimybių. Todėl sausio 23 d. (šeštadienį) visada aktyvios 7a auklėtojos, šachmatų entuziastės Laimos Perminienės dėka šauni 7a klasės mokinių komanda susirinko į nuotolines intelektualaus žaidimo – greitųjų šachmatų draugiškas varžybas.
Žaidimo laiko kontrolė 10+5, vaikai žaidė po 9 partijas, eigą kontroliavo klasės auklėtoja ir IT mokytoja Leila Žiemienė. Po įtemptų ir ilgų kovų (turnyras truko net 5 valandas!), surinkęs 8 taškus, nugalėtoju tapo Augustas Banionis. Vos pusę taško nuo jo atsiliko Justas Liaudanskas, trečias – Kristupas Jacevičius.
Sveikiname visus dalyvius, mes visi puikiai praleidome laiką!
Jei ir jūs norite dalyvauti panašiose varžybose, spauskite „Patinka“ ir praneškite mokytojoms Laimai ir Leilai. Iki pasimatymo!
Renginio organizatorės LL

 

 
Anglų kalbos pamoka ... Floridoje
Sausio 21 dieną 7c klasės mokiniai septintos pamokos metu nusikėlė į saulėtąjį Majamį - jiems pamoką vedė mokytojas Oldair Arau, gyvenantis Floridoje. Dėl laiko juostų skirtumo septintoji pamoka mūsų mokiniams buvo ankstyvas rytas amerikiečiui mokytojui. Mokytojas susipažino su kiekvienu mokiniu, jo pomėgiais, pats pademonstravo savo talentą groti gitara. Mokiniai susipažino su Floridos klimatu, augmenija, pastatais ir daugybe kitų įdomių faktų. O kaipgi anglų kalba be gramatikos? Žinoma! Jos mokytis buvo smagu. Plati amerikietiška mokytojo šypsena ištirpdė mokinių baimes ir jie drąsiai kūrė sakinius, vartodami naujus gramatinius posakius. Kaip smagu, kai mokiniams pamoka prabėga kaip viena akimirka!
Pamoką organizavo anglų kalbos mokytojos Kristina Jokšienė ir Aistė Vaivilavičienė

 

 
Įspūdžiai iš "Mokonomikos"
Šiandien didžioji dalis pradinukų, 6b, 7a, 7c klasės mokinių dalyvavo „Swedbank“ iniciatyva rengiamoje didžiausioje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“, į kurią buvo sukviesta daugiau nei 20 mokytojų, ekspertų ir visiems gerai pažįstamų specialistų, kurie pasakojo apie kūrybą, tvarumą, finansinį raštingumą, ekonomiką, pilietiškumą, keliones ir dar daugiau! Mokiniai sužinojo, kaip susidraugauti su pinigus nešančiais aitvarais, kalbėjo apie ateities profesijas, maisto (ne)švaistymą ir savanorystę, kaip pigiai keliauti ir dar daug kitokių naudingų patarimų. O svarbiausia – viską atliko linksmai ir netgi pasitelkę magiją.
Klausydami įdomių istorijų, kartu su „Mokonomikos“ mokytojais mokiniai kūrė savo ateities pinigus, pasidarė pinigines, kokių niekas neturi. Trumpos pietų pertraukėlės metu pasigamino sveikuoliškus priešpiečius. Sužinoję, kaip savo svajonę paversti realybe, artimiausiu metu nusipieš svajonių žemėlapį su tikslais ir mažais žingsneliais svajonės link.
Ši pamoka nepaliko nė vieno abejingo mokinuko!

 

{html5video width=[0] height=[0] controls=[1] autoplay=[0] preload=[auto] poster_visibility=[0] loop=[1] video_mp4=[http://adamkausgimnazija.lt/images/stories/Naujienos/2021/2021-01-21C/2021-01-21C.mp4]}    Garsiausias antikinės Graikijos gydytojas Hipokratas yra pasakęs: "Visas tavo maistas turi būti tavo vaistas!" Taigi skatiname vieni kitus sveikai maitintis ne tik mokykloje, bet ir už jos ribų - savo namuose. Gimnazijos priešmokyklinio ir pradinio ugdymo mokiniai, tėveliai, mokytojai priėmė iššūkį sveikatiados konkurse "Pusryčiai madinga": gamino sveikuoliškus pusryčius, užkandžius bei kitus patiekalus, pasidalino patirtimi ir išbandytais receptais. Kviečiame apsilankyti sveikatiados faceebok tinklapyje ir "like" paspaudimu palaikyti mus. Nuoroda: https://fb.watch/38keWtGAFP/

 

 
1b klasės mokiniams įdomu, kas vyksta vandenyje druskai tirpstant. Nuotolinio mokymo metu gamtamokslinių tyrimų pamokoje vaikai atliko bandymą “Ledo meškerė” ir pastebėjo, kad kai druska tirpsta vandenyje, vyksta procesai, kurių metu temperatūra nukrenta žemiau nulio ir siūlas prišąla prie leduko. Kai siūlas prišąla, galima ledo gabalėlį ištraukti iš vandens ir ne tik leduką, bet ir kai ką daugiau…
Genė Balčaitienė

 

 
Pamoka "Žolinčių akademijoje"
Netradicinėje pasaulio pažinimo pamokoje 3a klasės mokiniai susitiko su „Žolinčių akademijos“ viceprezidentu, sveikatinimo veiklos „Mariaus žolelės“ įkūrėju Mariumi Lasinsku. Žolininkas labai įdomiai pasakojo mokiniams apie vaistažoles (mėtą, ramunėlę, liepą, gaurometį, medetką, pušį, dilgėlę, kiaulpienę, melisą, šeivamedį, raudonėlį ir kt.), padainavo sutartinę, gerinančią virškinimą ir atsakė į klausimą apie tai, kokius vaistinius augalus geriausia rinkti žiemą. Vaikams buvo smalsu sužinoti svarbiausias žolininko taisykles: prieš einant žoliauti reikia teigiamai nusiteikti (padainuoti, pagroti, pasimelsti); prieš skinant žolę dera padėkoti gamtai, kad ją užaugino, ir rinkti tik tiek, kiek reikia; keliaujant namo bent keletą šiukšlių iš pievos ar pamiškės paėmus išnešti. Trečiokai sužinojo, kad pagrindinis sveikatos šaltinis – meilė tėčiui, mamai, savo šeimai bei pagarba savo gimtinei. Po netradicinės pamokos mokinukai išskubėjo ieškoti vaistinių augalų, kuriuos geriausiai rinkti žiemą. Sėkmės stiprinant savo ir artimųjų sveikatą!
Birutė Krapauskienė

 

  2a klasės mokiniai kviečia pasivaikščioti po virtualią žiemos medžių alėją. Mokytoja Greta Balandytė. 

 

 
1d klasės mokiniai pasirūpino, kad žiemą paukšteliams nebūtų šalta. Dailės pamokose "rengė" sparnuočius spalvingais šalikėliais ir kepuraitėmis.
Mokytoja Viktorija Kaušienė
 

 

 
"Winter Activities in Corona Time"
Kaip žinia, dalis mūsų gimnazijos 5A klasės mokinių ir vienas šeštokas dalyvauja tarptautiniame „eTwinning“ projekte „Winter Activities in Corona Time“. Smagu, kad mokiniai efektyviai išnaudoja laiką ne tik bendraudami su bendraamžiais iš kitų šalių ir tobulindami savo kalbinius įgūdžius, bet aktyviai dalyvauja ir įvairiose veiklose. Lapkričio mėnesį mokiniai kūrė projekto logotipą, o gruodžio mėnesį ruošė pristatymus apie savo šalį, kūrė visi drauge filmuką, kurį vėliau įkėlė į „eTwinning“ erdvę. Kiekviena dalyvaujanti šalis turėjo padaryti tą patį ir vėliau mokiniai naudodamiesi savo pačių paruošta medžiaga ruošėsi viktorinai, kurioje dalyvaudami turėjo atsakinėti į klausimus apie visas projekte dalyvaujančias šalis. Sausio 14 d. mokinių ir mokytojų susitikimo metu paaiškėjo, kad mūsų 5A klasės mokinė Goda Pozdniakovaitė užėmė 3-iąją vietą tarptautiniame „eTwinning“ projekte! Didžiausi sveikinimai Godai.
Džiaugiamės Goda ir visais projekte dalyvaujančiais mokiniais ir tikime, kad įgytos žinios tikrai pravers ateityje.
Projektų vadovė Andželika Uysaler