Mažoji Aleksoto olimpiada – dideli atradimai kiekvienam
2020 metų gruodžio 10 dieną Aleksoto bendruomenei ir Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijai organizuojant, buvo surengta Mažoji Aleksoto olimpiada.
 

 

  Šis nuostabus laikas kupinas gerumo, atidumo, noro dalintis. Gerų darbų dvasia neaplenkė ir 1d klasės vaikų gamtamokslio ugdymo pamokoje. Žiemos burtai – šaltis sušaldė ledą, o jame įstrigo žaisliukai.... Mokiniai sužinojo, kad vanduo gali turėti kelias būsenas ir ėmėsi tyrėjų darbo – pasirūpino reikiamomis priemonėmis (šiltu vandeniu, pipetėmis, druska), išsikėlė sau klausimą, kas padeda greičiau tirpinti ledą, ir ėmėsi darbo. Vaikai tyrinėjo ledą: kokios jo savybės, koks jausmas jį liečiant, kas galėtų būti įstrigę jo viduje. Pradinukai kelia daug klausimų ir su malonumu patys ieško atsakymų. 

 

 
"Smalsiukus" aplankė Kalėdų senelis
Šiandien mūsų klasę aplankė stebuklas! ✨ Vaikai rado eglutėje paslėptą vyriausiojo Kalėdų Senelio padėjėjo laišką, perskaitę labai nudžiugo ir su nekantrumu laukė susitikimo. 🎅 Nors pačiupinėti Kalėdų Senelio barzdos ir neteko, tačiau buvo be galo smagu padeklamuoti Seneliui eilėraščius, pašokti bei užduoti rūpimus klausimus.🎄Dabar laukti Šv. Kalėdų dar smagiau! 🎀
 

 

  Gruodžio 10 dieną vyko tarptautinė kūrybinė – patyriminė konferencija „Karyba kitaip“, kurią organizavo Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjus. Šioje gyvai transliuojamoje nuotolinėje konferencijoje pranešimus skaitė IIB klasės gimnazistės U. Raudoniūtė, M. Arminaitė ir D. Rutkauskaitė (konsultavo mokytoja R. Matulaitienė) bei IIA klasės gimnazistai M. Jurošius ir V. Šileika (konsultavo mokytoja R. Boreikienė). Tai puiki viešojo kalbėjimo patirtis jauniesiems oratoriams. 

 

   
Net ir neįrodyta hipotezė yra mokslas
1a klasės mokinys, galbūt būsimasis mokslininkas, Gvidas atliko gamtamokslinių tyrimų eksperimentą "Vandens paviršiaus įtempimo jėga".

 

 
Pasidžiaukime
1b klasės mokinys Benas Belevičius tapo laureatu! Lapkričio 4-26 d. Kauno Petrašiūnų progimnazijoje vyko nuotolinis Kauno m. pradinių klasių mokinių ir jų šeimos narių kūrybinių darbų projektas „Gyvenu Lietuvoje“, kurio tikslas – suburti pradinių klasių mokinius, jų šeimos narius bei mokytojus bendrai kūrybinei veiklai. Konkursui pateikti 43 kūrybiniai darbai iš Kauno m. švietimo įstaigų. Sukurtuose turininguose pristatymuose atsispindi šeimų kelionių po Lietuvą akimirkos. Apie kiekvieną vietovę pririnkta padavimų, legendų ar istorinių faktų.
Mokytoja Genė Balčaitienė
 

 

 
2a klasės išvyka
Išvykstame jau dabar ir kviečiame vykti kartu GERUMO TRAUKINIAIS. Kviečiame dalintis šiluma ir savo gerumu: maloniais, švelniais žodžiais, gerais poelgiais. Amerikiečių motyvacinių knygų autorius Z. Ziglaras yra pasakęs: “Didžiausią reikšmę gyvenime turi tai, ką padarote dėl kitų.” Taigi, kurkime gerumo traukinius ir jais keliaukime kartu.
Mokytoja Greta Balandytė
 

 

 
Sveikiname sėkmingai Respublikinėje aplinkosaugos olimpiadoje pasirodžiusius septintokus.
Mokinius konsultavo geografijos mokytoja Jūratė Čiapienė.
 

 

 
1d klasės penktadienio pasiekimai
Prasidėjo stebuklingas laukimo laikas Adventas. Advento vainiką mokiniai kūrė procesinės kūrybos principais - mėgautis tuo, ką darai. Juk svarbu ne vien rezultatas, bet ir procesas.
Pirmokai spėjo papuošti ir tikrą eglutę: jai žaisliukus kūrė iš natūralių priemonių, pasitelkdami pojūčius - vaikai susipažino su bičių vašku, jo savybėmis. Žaisliukai kvepia medumi ir artėjančiomis Kalėdomis.
Mokytoja Viktorija Kaušienė
 

 

  Kalėdinės nuotaikos gimnazijoje