Virtualios edukacinės pamokos apie Prezidento V. Adamkaus ekologinę veiklą
Šią savaitę gimnazijos mokiniams ir mokytojams vyksta virtualios edukacinės aplinkosauginės pamokos, kurias veda Prezidento Valdo Adamkaus muziejaus-bibliotekos edukatoriai. Mokiniai susipažįsta su Valdu Adamkumi kaip puikiu ekologijos specialistu. Būsimajam Lietuvos Prezidentui dirbant EPA (Aplinkos apsaugos agentūroje) teko rūpintis svarbiais aplinkosaugos projektais JAV: Čikagos tunelio statyba, Mičigano ežero valymu, be to, teko įveikti didelį verslo magnatų pasipriešinimą, kad įtikintų, jog aplinkos tarša susijusi su stambių įmonių neatsakinga veikla. Ši edukacija suteikė progą geriau pažinti Prezidento asmenybę. Už edukacinių pamokų organizavimą dėkojame Prezidento Valdo Adamkaus muziejaus-bibliotekos direktoriui Arūnui Antanaičiui.

 

 
"Bitučių" grupėje atidarytos kalėdinių darbelių dirbtuvėlės. Priešmokyklinukai jau džiaugiasi savo pagamintais kalėdiniais vainikais, kuriais papuoš namus.
Mokytoja Diana Liutkevičienė
 

 

 
Smagu įgytas žinias panaudoti praktikoje! 1a klasės mokiniai perskaitę skaitinių vadovėlyje tekstą „Riestainiai“ nusprendė jų ir išsikepti. Kviečiame įvertinti jų pastangas.
Mokytoja Aušra Morozienė
 

 

 
Eksperimentų dienos 2a klasėje
2a klasės mokiniai atliko dvi dienas trukusį eksperimentą “Išnykęs kiaušinio lukštas” ir aiškinosi, kaip tas lukštas išnyko. Jaunieji tyrinėtojai sužinojo, jog kiaušinio lukštas suminkštėja, tampa elastingas dėl to, kad veikiant actui kalcis, iš kurio sudarytas kiaušinio lukštas, ima tirpti ir išnyksta burbuliukų pavidalu.
Mokytoja Greta Balandytė
 

 

 
Startavo naujas TARPTAUTINIS e-Twinning online projektas
„ WINTER ACTIVITIES IN CORONA TIMES“!
Visiškai nesvarbu, kad lauke žvarbu ir šalta, kad pandemijos sukaustytas visas pasaulis, kad pamokos vyksta nuotoliniu būdu, daug kas atrodo nelinksma… . Bet jei noras yra - išeitis visada gali būti surasta. O tą išeitį surado dešimt 5A klasės kūrybingų, iniciatyvių ir protingų mokinių, kurie nepabūgo mesti iššūkį patys sau ir nusprendė išbandyti jėgas tarptautiniame projekte “WINTER ACTIVITIES IN CORONA TIME” drauge su kitų šalių mokiniais. O projekte dalyvauja mokiniai iš Jordanijos, Lenkijos, Turkijos, Italijos, Vengrijos, Ukrainos ir, be abejo, Lietuvos. Mokiniai teks atlikti ne tik įvairias užduotis internetu, bet ir dalyvauti gyvuose pokalbiuose bei diskusijose su bendraamžiais iš kitų šalių. Projektas ką tik prasidėjo ir pirmoji užduotis - logotipo kūrimas. Konkursas įvyks kitą savaitę,
tikėkimės, nugalėsime MES!
Pasidžiaukime keletu penktokų darbų.
Projekto vadovė Andželika Uysaler

 

 
Didžiuojamės 10b klasės mokinio Simono Zeleneko sportiniais pasiekimais ir nuoširdžiai linkime sėkmingų kovų varžybose. Šaunuolis.
 
    Virtuali dailės paroda "Darna su gamta" (2 dalis) 
 
Virtuali dailės paroda "Darna su gamta" (I dalis)
Virtualioje parodoje "Darna su gamta", skirtoje gimnazijos 100 metų sukakčiai paminėti, eksponuojami rudens spalvų įkvėpti 6, 8, 9, 10 klasių mokinių dailės darbai. Džiaugiamės talentinga ir jautria grožiui jaunųjų menininkų karta.
Parodą rengė dailės mokytoja Virginija Tamošiūnienė
 
 
Tolerancijos diena
Lapkričio 16-20 dienomis 10a, 10b, 9a klasių mokiniai per pilietiškumo pamoką, o 5a - klasės valandėlės metu paminėjo tarptautinę Tolerancijos dieną. Mokiniai žiūrėjo vaizdo įrašus apie toleranciją, žmonių tarpusavio santykius, draugystę. Sužinojo, kada ir kieno iniciatyva pradėta švęsti tarptautinė Tolerancijos diena. Diskutavo temomis: „Kas yra tolerancija?”, „Kodėl tolerancija aktuali šiandienos pasaulyje ir mūsų tarpusavio santykiuose?”. Moksleiviai piešė atvirukus, kuriuose užrašė savo mintis, skirtas paminėti Tarptautinei Tolerancijos dienai.
Mokytoja Vinanta Gulbinienė
 
 
Virtualioje respublikinėje parodoje "Mokykla 2020" ir mūsų gimnazijos atstovai
Lapkričio 20–21 dienomis vyko didžiausias švietimo bendruomenės metų renginys – svarbių švietimo diskusijų ir inovatyvių mokymo priemonių paroda „Mokykla 2020“. 10-oji paroda dėl epidemiologinės situacijos šiemet persikėlė į virtualią erdvę. Šių metų parodos tema „Skaitmeninė mokykla: ateitis vyksta dabar".
Parodoje mokytojams iš visos Lietuvos virtualią pamoką "Veidrodžio paslaptis" demonstravo ir mūsų gimnazijos pradinių klasių mokytojos B. Krapauskienė, A. Morozienė ir R. Bieliūnaitė. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos pedagogai dalijasi gerąja patirtimi, drąsiai priima skaitmeninės mokyklos iššūkius.