Muzikos pamoka 1d klasėje
Šiandien muzikos pamokoje kalbėjome apie koncertą ir atlikėjus, o pamokos pabaigoje „keliavome“ į Smiltės ir Godos koncertą - galėjome ne tik paklausyti smuiko melodijų, bet ir susipažinti su šiuo instrumentu.
 
    Šiais metais GIS (Geografinės informacinės sistemos) dieną mūsų gimnazijos aštuntokai minėjo dalyvaudami VDU LŽŪA dėstytojos Gitanos Vycienės nuotolinėje pamokoje. Vaikai gilino geografines ir informacinių technologijų žinias. Daugiau sužinojo apie GIS panaudojimo galimybes, patys naudodami ArcGIS programą kūrė žemėlapius. Taigi mokytis nuotoliniu būdu gali būti ne tik įdomu, bet ir smagu. 
 
Lapkričio 16-oji - Tarptautinė tolerancijos diena
Šių metų simbolis - tolerancijos dėlionė. Kad pagarbos vienų kitiems, pakantumo, pozityvumo temos aktualios šiandien, pastebi jau ir pradinukai. 2a klasės mokiniai moka paaiškinti, kokia svarbi vertybė yra tolerancija: "Kito žmogaus kitokio gyvenimo gerbimas", "Žmogaus priėmimas iš kitos kultūros", "Gerbimas", "Kito žmogaus gerbimas". Žinoma, kiekvienas esame savitas, bet kartu esame ir vienos visuomenės, tarsi vienos dėlionės dalys, tad privalome būti pakantūs, geranoriški, supratingi, kad visiems būtų gera gyventi. Nuotraukose 2a, 2b klasių mokinių ir "Smalsiukų" grupės vaikų Tolerancijos dienos veiklos.
 
{html5video width=[852] height=[480] controls=[0] autoplay=[1] preload=[auto] poster_visibility=[0] loop=[1] video_mp4=[http://adamkausgimnazija.lt/images/stories/Naujienos/2020-2021/2020-11-23/Dissemination-sklaida_projekto.mp4]}   

2020 m. rugsėjo mėnesį  gimnazijoje startavo išskirtinės  apimties dvišalis integruotas formaliojo ir neformaliojo ugdymo kalbų tarptautinis projektas „Darni daugiakalbystė“.

 

Džiugu, kad projekte gali dalyvauti ne keletas atrinktų mokinių, o sudaromos galimybės inovatyviai ir moderniai plėtoti užsienio kalbos, kultūrines kompetencijas visiems gimnazijos 5-6 klasėms, t.y. beveik  200 Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokinių.   Tai išskirtinė galimybė mokiniams tobulinti anglų kalbos žinias nestandartinėse situacijose,  pritaikyti išmoktus dalykus, tobulinti mokinių kalbines, komunikacines, socialines kompetencijas.

Kiekvieną mėnesį mokiniai kviečiami priimti naują projekto iššūkį. Džiaugiamės mokinių išradingumu, mokytojos išradingumu, galimybe bendrauti skirtingų šalių bendraamžiams mokiniams.

 

Pristatome keletą šaunių akimirkų iš mokinių veiklų. 

 
  Šiemet mūsų gimnazija skaičiuoja 100-ąjį mokslo metų rudenį.
Šia svarbia proga 5a, 5b 7a, 7b, 7c klasių mokiniai ir jų dailės mokytoja Monika Karzienė siunčia šiltus ir spalvingus linkėjimus gimnazijos bendruomenei. 
  Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai jungiasi prie akcijos #MATAUTAVE. Prieš Patyčias - Šokiu ir daina! 

 

  Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai dalyvauja visuotinėje teisinių žinių įvertinimo akcijoje - Konstitucijos egzaminas 2020. Sėkmės! 
  Priešmokyklinės grupės "BITUTĖS" ugdytiniai mokosi suteikti pirmą pagalbą savo draugui. Mokytoja Diana Liutkevičienė 
 

Užauginkime drugelį

3b klasės mokiniai kartu su mokytoja Brigita Bartkevičiene rugsėjo-spalio mėnesiais dalyvavo projekte "Užsiaugink drugelį".
Rugsėjo 11 dieną į klasę atkeliavo tropinių drugių vikšrai (lervos), juos maitinome kanų lapais ir auginome skalbinių krepšyje. Po poros savaičių vikšrai ėmė virsti lėliukėmis. Lėliukių nelietėme ir kantriai laukėme, kas bus toliau. Maždaug po 3-4 savaičių lėliukės ėmė virsti drugiais. Tropinius drugius maitinome įvairiais vaisiais.
Mokiniams tropinių drugių metamorfozė labai patiko. Jie drąsiai ėmė į rankas tiek vikšrus, tiek drugius.

 
  Džiuginantys mūsų gimnazijos mokinių pasiekimai ant šokių parketo: jaunųjų šokėjų 7a klasės mokinio Nojaus Kieliaus ir 5b klasės mokinės Austėjos Klinavičiūtės spalio mėn. laimėjimų kraitėje III vieta "Rudens taurėje" ir II vieta "Dzūkijos taurėje". 4c klasės šokėja Austėja Grincevičiūtė taip pat iškovojo garbingą 3 vietą "Dzūkijos taurėje". Šaunuoliai.