Išeidami atostogų 9b klasės mokiniai savo jėgas išbandė šratasvydžio sporto klube „Legionas" . Kauno pakraštyje, V forte, turėjome išskirtines galimybes pajusti kovotojo dvasią ir puikiai praleisti laiką čia organizuojamose karinėse kovose. Visi turėjome galimybę užsivilkti kareivišką uniformą ir paimti į rankas tikro ginklo repliką. Šios pratybos ugdo ištvermę, bendradarbiavimo įgūdžius, o galbūt kai kam padės pasirinkti tėvynės gynėjo profesiją. 
    Rudens akcentai mūsų gimnazijos Pradinių klasių korpuse. 
  Rudens atostogas šeštų klasių mokiniai pasitiko išvykoje į Druskininkus. Ar kelionė patiko? Turbūt viską pasako šypsenos veiduose ir pačių šeštokų užfiksuoti auksinio rudens pėdsakai Druskininkų apylinkėse. Kviečiame pasivaikščioti kartu... 
 
Vaikus visada traukia paslaptys.
3a klasės mokinukai mielai demonstravo triukus, "fokusus", pasakojo, kaip paprasta juos atlikti.
 
 
Integruota lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo ir meninės raiškos pamoka
1c ir 1 d klasės (mokyt. G. Banelienė ir V. Kaušienė)
Dėl suprantamų priežasčių šįmet ribojamos mokinių bendravimo galimybės mokykloje: per pertraukas vaikai negali koridoriuje susitikti su gretimos klasės mokiniais, negali geriau pažinti tų, kurie mokosi šalia už sienos. Mokiniai smalsauja, kokie yra jų kaimynai, nuolat girdimi ir matomi per atstumą. Gerai žinoma, kad kelis skirtingus pasaulius labiausiai suartina tas pats pomėgis – o mūsų 1 c ir 1 d klasės mokiniams labai patinka gerasis pabaisa Grufas ir jo istorijos. Laikydamiesi saugumo reikalavimų, nusprendėme nustebinti kaimynus pasikviesdami juos į savo parengtą spektaklį. Vaikų pamėgta „Grufo“ istorija persikėlė į teatro sceną, aktoriais, dekoracijų kūrėjais, bilietų kūrėjais ir tikrintojais tapo patys pirmokai. Ruošdamiesi, stebėdami vaidinimą mokėmės atidaus klausymosi, stiprinome bendradarbiavimo įgūdžius, rudens takais keliaudami su pabaisa Grufu prisiminėme, kokius medžius pažįstame, išgirdome Grufo prašymą tausoti, saugoti ir mylėti gamtą. Iškeliaudami atostogų visiems linkime smagių, įdomių pasivaikščiojimų rudens takais.
1 c ir 1 d klasių pirmokai ir jų mokytojos G. Banelienė ir V. Kaušienė
 
 
Spalio 20 d. 7a ir 7b klasių mokiniai mokėsi kitaip.
Pamokas pradėjo Užutrakio dvare, susipažino su dvarą įkūrusios grafų Tiškevičių šeimos istorija, jų buitimi ir verslais. Vėliau edukaciją mokiniai pratęsė "Alpakų ūkyje". Čia jie sužinojo alpakų atsiradimo Lietuvoje istoriją ir susipažino su šių gyvūnų nauda žmonėms.
Visi džiaugėmės netradicinėmis pamokomis, gražiu oru ir gera nuotaika.
 
 
Priešmokyklinio ugdymo grupių ir pradinio ugdymo klasėse mokiniai rytą prieš pirmąsias pamokas pradeda mankšta pagal programėlę “Morning exercises for kids”, o pertraukų metu mankštinasi lauko erdvėse. Esant prastam orui, klasėse mes pasitelkiame šiek tiek fantazijos bei noro ir užsiimame jogos bei dėmesingumo praktikomis. Tai tampa puikiu nauju užsiėmimu klasėje. Vaikai mokomi reguliaraus fizinio lavinimo, kuris yra įtraukiantis ir suteikia mokiniams teigiamos patirties.
Likti sveikiems ir aktyviems linki mokytojai Greta Balandytė, Modestas Bižys, psichologė Eglė Totoraitienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Simona Smilgevičiūtė.
 
 
Startavo prevencijos programa “Obuolio draugai”, į kurią įsijungė gimnazijos pradinių klasių mokiniai. Programa padės ugdyti vaikų socialinius gebėjimus: įveikti kasdienius sunkumus, išspręsti kylančius konfliktus, įsitraukti į aktyvias veiklas ir kūrybinius procesus. Be asmeninės atsakomybės ugdymo, vaikai mokysis prašyti pagalbos, ieškoti paramos tada, kai savo jėgomis sunkumų įveikti nepavyksta.
Mokytoja Greta Balandytė.
 

 

 
ES programavimo savaitė (EU Code Week) GIMNAZIJOJE!
Startuojame visi savo jėgas išbandydami tarptautinio IT konkurso BEBRAS pirmame etape. Sėkmės gimnazistams!
 

 

   
Tyrinėti, pažinti, pamatyti!
Taip nusprendė 1a, 1b ir 2b klasių mokiniai ir mokytojos Aušra Morozienė, Genė Balčaitienė, Rasa Bieliūnaitė. Kur gražiausias miškas rudenį? Ogi čia pat- prie Kauno marių. Mokiniams labai daug papasakojo 1b klasės mokinio Majaus senelis, kuris ilgus metus buvo Dubravos miško girininku. Pirmokai ir antrokai mokėsi atskirti medžius nuo krūmų, lapuočius nuo spygliuočių. Sužinojo, kaip atrodo pelkė, kas joje gyvena, klausėsi, kaip ošia miškas, kala genys, kranksi varnas.