Pradinių klasių mokiniai siekia geriau susipažinti su aplink esančia bioįvairove ir mokytis rūpintis aplink gyvenančių ir augančių rūšių įvairove, taip prisidėdami prie gamtoje esančių rūsių išsaugojimo ir kurdami savo gamtos lopinėlį – tinkamą augalams aplinką. Mokiniai kuria mažas gamtos saleles ir dalyvauja konkurse „Mano mažasis pasaulis“, kurio tikslas - ugdyti supratimą apie artimiausią gamtinę aplinką ir skatinti palankų aplinkai elgesį bei kasdieninius įpročius, naudojant mokiniui patrauklias veiklos formas.

 

Septintokai skaito
Netradicinėje 7 a ir 7 c klasių literatūros pamokoje nuotoliniu būdu buvo paminėta Tarptautinė knygos diena. Pamokoje dalyvavę abiejų klasių mokiniai klausėsi mokytojos pasakojimo apie vaikų rašytoją H.K. Anderseną, jo atminimo įamžinimą Odensėje ir Kopenhagoje, prisiminė mylimus pasakų veikėjus, jų patirtis ir savo išgyvenimus. Pamokos viešnia – bibliotekos vedėja R.Janušauskienė papasakojo mokiniams, kodėl H.K.Anderseno premija rašytojų vertinama taip pat kaip Nobelio premija, pristatė bibliotekos lobyną – šia premija apdovanotas knygas, jau ilgokai liūdinčias be savo skaitytojų, ragino nepamirsti pasakų, nes jos – galimybė pamatyti pasaulį kitomis akimis. Žinių ir azarto pareikalavęs Quizizz testas leido pamatyti, kurios klasės mokiniai labiau myli knygą ir yra perskaitę daugiau H.K.Anderseno pasakų. Didžiausias H.K.Anderseno įvertinimas – mokinių pripažinimas, kad pažintis su H.K.Anderseno pasakomis suteikia daugiau išminties nei apsilankymas Legolende.
Skaityti mokinius ragina mokytojos Gitana Kutkienė ir Danutė Ruseckienė

 

Pradinių klasių mokiniai susipažįsta su augalo gyvenimo ciklu patys juos sodindami ir ne tik. 2a klasės mokiniai atviri iššūkiams – augalo gyvenimo ciklą išbando programuojant „Scratch“ programa.
Mokytoja Greta Balandytė
 
 

 

 

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos penktokai sveikina Mamytes su švente. Nuoširdžius žodžius mokiniai sakys Mamoms anglų kalba.
Mokytoja Kristina Jokšienė

 

Ar gali būti gražesnė vaiko dovana mamai? Priešmokyklinės gr. "Bitutės" vaikai įdėjo daug žinių, darbo ir meilės ir taip nudžiugino savo mamytes.
Mokytoja Diana Liutkevičienė

 

Artėjant Motinos dienai, skrieja skambios mažųjų atlikėjų dainos - tai šilti ir nuoširdūs linkėjimai mylimoms Mamoms.
Mergaites dainuoti moko mokytoja S. Serbentienė
 

 

 

Jums, brangiosios Mamos, pavasario grožis. Jums, mylimos Mamos, 10b klasės mokinių haiku ir penkiaeiliai, kuriuos įkvėpė pavasaris ir Jūs.
Lietuvių k. mokytoja R. Matulaitienė

 

Knyga ar kinas? Kas laimėtų, jeigu rinktumeisi? Neapsigauk!
I gimnazinių klasių mokiniai po nuotolinės Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos edukacijos “Literatūra ar kinas” jau nesuklystų. Išklausę įdomaus, įtraukiančio bibliotekos edukatorės pasakojimo, dalyvavę diskusijoje apie romano “Baltaragio malūnas” ir M.K.Čiurlionio “Laiškai Sofijai” ekranizaciją, atlikę kūrybines užduotis mokiniai įsitikino, kad tikslinga pirmiausiai perskaityti pasirinktą knygą, leistis nunešamam į beribius vaizduotės vandenis, pasimėgauti asmeniniu santykiu su veikėjais, o paskui pasidomėti, kaip tą patį kūrinį “perskaitė” kino kūrėjai – režisierius, dailininkas, kompozitorius… Edukacija mokiniams patiko, nes ne tik suteikė progą pamąstyti, išsakyti nuomonę, bet ir patiems pabūti režisieriais. Tuo pasirūpino lietuvių kalbos mokytojos Rasa Boreikienė ir Gitana Kutkienė

 

Pradinių klasių mokiniai skaito ne tik namuose, bet ir mokykloje, pertraukų metu. Mokiniai kuria savo skaitomoms knygos skirtukus bei analizuoja perskaitytas knygas.

 

 

 

Šiandien 5c klasės mokiniai virtualiu būdu keliavo į docento, humanitarinių mokslų daktaro Kęstučio Urbos, žinomo vaikų literatūros tyrėjo, kritiko, vertėjo, namų biblioteką. Mokiniai galėjo pasižvalgyti po K. Urbos knygų lentynas, pasigrožėti sukauptų skulptūrėlių kolekcija. Buvo įdomu sužinoti, kokia šio vaikų bei jaunimo literatūrai labai svarbaus žmogaus mėgstamiausia knyga, kokia knyga daugiausiai kartų perskaityta, kokia gražiausiai iliustruota knyga yra namų bibliotekoje. Virtualią kelionę organizavo Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.
Lietuvių kalbos mokytoja R. Boreikienė