Spalio 12d. 5c klasės mokiniai vyko į pažintinę ekskursiją po Birštoną. Mieste aplankė vandens garinimo bokštą "Druskupį", paragavo mineralinio vandens biuvetėje, pasivaikščiojo Nemuno pakrante iki Vytauto kalno, įveikė Mindūnų apžvalgos bokšto aukštį (36 metrai), pasigrožėjo gamta prie Škėvonių atodangos. 

 

 
Spalvotas ir šiltas ruduo Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos 3 a klasės mokiniams išliks ilgai atmintyje. Jie pirmą kartą sodino gimnazijos vaismedžių sodą. Medelius sodui padovanojo vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programos organizatoriai. Sodas – didelis džiaugsmas ir atsakomybė. Dar daug trečiokėliams reikės sodininkystės žinių: išmokti žiemai paruošti medelius, juos apsaugoti nuo žvėrelių. Bet, kaip sako Thomas Fuller, tas, kuris sodina medžius, myli ne tik save, bet ir kitus.
 

 

  Šiandien 1a klasėje (mokytoja Aušra Morozienė) vyko integruota pasaulio pažinimo ir gamtamokslinių tyrimų pamoka. Šios pamokos tikslas buvo ištirti ir apibūdinti įvairius skonius. Atlikę tyrimą vaikai išsiaiškino, kas padėjo nustatyti įvairius skonius. 

 

 
Išvyka, skirta Renesansui
Kol leidžia aplinkybės ir orai, mes, Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos vienuoliktokai, kartu su lietuvių k. mokytojomis G. Kutkiene ir R. Matulaitiene vykome paviešėti į sostinę bei aplankyti Valdovų rūmų muziejaus. Kadangi literatūros pamokose aptariame Renesanso epochos rašytojų kūrybą, edukaciniame užsiėmime dar labiau pagilinome savo žinias. Klausydamiesi įdomių gidės pasakojimų ir apžiūrinėdami archeologinius eksponatus, susipažinome su architektūros bei kultūros raida Lietuvoje Renesanso laikotarpiu, su LDK valdovais, jų genealogija bei nuopelnais Lietuvai. Po turiningos edukacinės programos pasidžiaugėme rudenėjančiu Vilniaus senamiesčiu.
Oresta Arbašauskaitė
11-okų M. Sidekerskio, Ū. Baršauskaitės, J. Tolkačiovaitės nuotraukos
 

 

 
Projektas „Mokiniai renka Seimą”
Spalio 7 d. istorijos mokytojos Zita Aleksejevienė ir Vinanta Gulbinienė pakvietė Prezidento V. Adamkaus gimnazijos 9-12-tų klasių mokinius dalyvauti netradicinėje pilietiškumo pamokoje - KTU organizuotame projekte „Mokiniai renka Seimą”. Debatai ir diskusijos su partijų lyderiais ir kandidatais į LR Seimą vyko nuotoliniu būdu, moksleiviams aktualiomis temomis: švietimo, jaunimo užimtumo bei aplinkosaugos politikos klausimais. Debatus moderavo žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Mokiniai renginio metu ne tik galėjo pateikti jiems aktualius klausimus, bet ir susipažino su politinių partijų programomis ir požiūriu į jaunimui aktualias problemas, debatų kultūra.
 

 

 

Šiandien penktokai ir 71 laidos abiturientai nuotaikingais šokiais, jaudinančiomis dainomis, prasmingais žodžiais sveikino gimnazijos mokytojus su artėjančia profesine švente.
Dėkojame už šiltą programą.

Astos Urbonaitės nuotraukos

 

 

  Ruduo įkvepia - kūrybingieji "Smalsiukai" meninėje veikloje naudojo gamtoje randamas medžiagas. Vaikai, pasiruošę rėmelius meno kūriniams, komponavo rudens dovanas, džiaugėsi, grožėjosi savo bei draugų darbeliais. 

 

  2a kūrėjai kviečia į rudeninį plenerą "Grybas". Mokytoja Greta Balandytė 

 

 

Ar mokate pasisveikinti graikiškai, ispaniškai?.. Mūsų gimnazijos mokiniai šiandien paminėjo Europos kalbų dieną - tai buvo puiki galimybė išmokti trumpų frazių įvairiomis kalbomis.
Renginį organizavo anglų kalbos mokytoja Kristina Jokšienė ir vokiečių kalbos mokytoja Asta Urbonaitė

 
 

 

 

Tiek vitaminų klasėje dar nebuvo!🙂🙂🙂
Džiaugiamės priešmokyklinės grupės " Bitutės" ugdytinių ir jų tėvelių bendru darbu. Vaikai su malonumu pristatė ir demonstravo savo sukurtas rudenines daržovių ir vaisių kompozicijas.
Mokytoja Diana Liutkevičienė