Septinta klasė - anksti ar ne, pradedant galvoti apie savo būsimą profesiją? Kokia sritis vilioja, kokie yra kiekvieno asmeniniai gebėjimai? Tokius klausimus analizavo Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos visų septintų klasių mokiniai. Darnaus žmogaus centro vadovė Renata Škimelienė kalbėjo su mokiniais tema "Karjeros kodai: prigimtys ir intelektai".
Susitikimą organizavo Laimutė Perminienė, Zita Aleksejevienė ir Kristina Jokšienė

 

Prieš savaitę "Smalsiukai" pasėjo pipirnes, su nekantrumu, kas dieną jomis rūpinosi ir stebėjo, kaip dygsta, stiprėja ir vis labiau žaliuoja 🌱 Šiandien visi aptarė, kiek daug vitaminų šis nedidelis augalėlis savyje turi, tad nusprendė pasigaminti sveikų užkandėlių ir taip pastiprinti savo organizmą 😊

Praėjusią savaitę "Smalsiukai", keliaudami per mokslo kalnus, atliko ne vieną bandymą, kurių rezultatai ne tik džiugino bet ir labai nustebino 😊

Kaip smagu tyrinėti, pažinti, ir atrasti. Ar žinote, kur slepiasi vaivorykštė? Atsakymą žino priešmokyklinės grupės "Bitutės" vaikučiai ir mokytoja Diana Liutkevičienė

 

Balandžio mėn. žmogaus saugos pamokų metu 5-7 kl. mokiniams buvo organizuojami susitikimai su Kauno apskrities vyriausiojo komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus vyresniąja tyrėja Ernesta Abromavičiene, kuri vedė interaktyvią pamoką tema: "KET dviratininkams ir elektrinio paspirtuko vairuotojams".
Pamokos metu buvo dar kartą primenamos kelių eismo taisyklės, nusižengimai, traumos ir jų pasekmės. Žinių įtvirtinimui mokiniai atliko KET testą. Rezultatai labai geri.
Mokytoja Daiva Stankienė

Kviečiame apsilankyti virtualioje 8-10 klasės mokinių dailės parodoje "KAIP TIKTAI NORIU, TAIP SUGALVOJU".
Paroda skirta Jums, mielos Mamos, - juk visai netrukus, gegužės 2 d., minėsime Jūsų šventę.
Dailės mokytoja Virginija Tamošiūnienė

Šiandien švenčiame pasaulinę Žemės dieną
Motinos Žemės dienai buvo pasirinktas pavasario lygiadienis – laikas, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose mūsų planetos rutulio taškuose. Pačią pirmąją Žemės dieną į Amerikos gatves išėjo 20 milijonų žmonių, kurie protestavo prieš pramonės poveikį. Mūsų gimnazijos mokiniai taip pat rūpinasi savo aplinka, nori saugoti mums dovanotą gamtą. 3a klasės mokinukai gimnazijos šiltnamyje gamtamokslinio ugdymo pamokų metu pasodino augalų, kuriais puoš gimnazijos kiemo aplinkas. Šie pačių trečiokų pasodinti augalėliai ne tik gražins aplinką, bet ir bus nuolat vaikų prižiūrimi.
3a klasės mokytoja Birutė Krapauskienė

 

Priešmokyklinių grupių ir 1-4 klasių mokinukai priima iššūkį ir jungiasi į ŠOKIO VIRUSO FIESTĄ! 🌞 Šokis mus vienija, džiugina ir suteikia energijos! Prašome paspausti šią nuorodą https://fb.watch/4_RaUrsLjB/ ir plaikyti mus paspaudus "like" 🌞
Šokti ir toliau likti vieningiems linki visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Simona Smilgevičiūtė ir pradinių klasių mokytoja Greta Balandytė
 
 

 

 

 

 

BAIGĖSI ŽIEMA, O KARTU SU JA IR ETWINNING TARPTAUTINIS PROJEKTAS „WINTER ACTIVITIES IN CORONA TIME“
Balandžio 9d. įvyko paskutinis eTwinning projekto „Winter activities in Corona time“ partnerių iš Jordanijos, Lenkijos, Turkijos, Vengrijos, Italijos ir Lietuvos partnerių susitikimas. Regis, projektas startavo visai nesenai ir mokiniai su malonumu dalyvavo įvairiose veiklose, tačiau viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Paskutinio susitikimo metu projekto organizatoriai dar kartą peržvelgė veiklas, kurias mokiniai atlikinėjo nuo lapkričio mėnesio, pristatė klausimyno apie projektą rezultatus, pasidžiaugė viktorinų, kūrybiškų užduočių nugalėtojais. Mokiniai pildydami spalvotus lapelius, išreiškė savo nuomonę apie projektą ir tai, kas jiems patiko labiausiai.
Na, ir susitikimo pabaigoje, mokinių laukė dar viena viktorina – apie visas projekto metu įvykdytas veiklas. Norime ir vėl pasidžiaugti puikiais mūsų komandos rezultatais ir ypatingą ačiū tarti 5a kl mokinei Urtei, užėmusiai garbingą II-ąją vietą.
Tikėkim, kad po sėkmingo starto mokiniai ir vėliau noriai dalyvaus kituose projektuose.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Gimnazijos pradinukai jau spėjo sėkmingai įsitraukti į tarptautinio projekto, vienijančio daugiau nei 60 pasaulio šalių, Environment Online (ENO) veiklas. Integruotose užsienio kalbos pamokose mokiniai diskutavo apie tai, kaip svarbu yra išsaugoti mus supančią gamtą ir kiek ji svarbi mūsų gerai savijautai. Pasitardami ir diskutuodami mokiniai rengia plakatus „How does nature affect your wellbeing“, kurių vaizdais dalinasi su gimnazijos bendruomene.
Ateityje projektas žada pasiūlyti ir daug kitų kūrybingų veiklų – medžių sodinimo dienas, orų stebėjimo savaites, tvaraus meno konkursus ir kt.