4c klasės mokiniai kartu su anglų kalbos mokytojomis buvo pakviesti prisijungti prie tarptautinio Etwinning projekto „Easter celebrations around the world“. Vasario mėnesį mokiniai iš 9 Europos šalių (Italijos, Ispanijos, Graikijos, Lietuvos, Lenkijos, Sakartvelo, Serbijos, Portugalijos bei Suomijos) pristatė savo mokyklas bei gimtąsias šalis. Kovo ir balandžio mėnesiai numatyti Velykinių tradicijų sklaidai tarp šalių.
Anglų kalbos mokytojos Vita Janušienė ir Galina Borsak.

"Smalsiukai" linki

gražaus Šv. Velykų ryto 🐇

šypsenų veiduose 🐰

ir geros nuotaikos! 🐣

 

Prieššventinės veiklos "Bitučių" grupės vaikams buvo nepaprastai smagios, o ir rezultatai puikūs!
Gražių artėjančių šv. Velykų visiems!🙂
Mokytoja Diana Liutkevičienė
 
 
 
 

Mažieji sveikina bendruomenę su Velykomis

 

 

 

     

 

Dar viena džiugi naujiena gimnazijos mokiniams, mokytojams, mokinių tėveliams. Nuo šiol esame dar vieno didžiulio ekologinio projekto šeimos dalis. Gimnazija priimta į Environment Online (ENO) projektą, kurį vienija daugiau nei 60 šalių iš viso pasaulio ir taps šio projekto veiklų koordinatore Lietuvoje. Kaip teigia projekto organizatoriai (Suomija), nors šiame projekte dalyvauja daug šalių, visus vienija vienas tikslas – atsodinti Žemės žaliąjį rūbą. Džiugu, kad savo darbais galėsime prisidėti prie tvarios ir visiems brangios gamtos išsaugojimo.

    

 

Kovo 26 – 30 dienomis pradinių klasių mokiniai dalyvavo „Kūrybinių idėjų“ išlaisvinimo veiklose. Atliko kelis kūrybinius darbelius pagal užduotėles ir su dideliu užsidegimu stengėsi įvykdyti kūrybinio konkurso „Nupiešk mane ir būsiu Tavo!” sąlygas. Konkurso dalyviai turėjo labai atidžiai perskaityti mįslingą žaisliuko aprašymą ir pagal tai jį nupiešti. Puikiai vaizduotę išlaisvino 1a, 2a, 3b, 3d ir 4a klasės mokinukai, iš kurių organizatoriams ne taip jau lengva buvo išrinkti nugalėtoją. Tiksliausiai žaisliuką nupiešė 4a klasės mokinė Livija Monkevičiūtė, kuriai ir atiteko aprašytas Velykų kiškutis.
Džiaugiamės vaikų kūrybiškumu!
Veiklas organizavo mokytoja Viktorija Kirliauskienė  

 

 

3a klasės mokiniai nori Jus pakviesti Velykų stalui pasigaminti tradicinių britiškų velykinių bandelių „Hot Cross Buns“. Šių kepinių gaminimo tradicija siekia XII a. Bandelės ne tik labai skanios, bet ir turi magiškų galių. Tikima, kad jos gali išgydyti net sunkiausius ligonius.
Anglų k. mokytojos V. Janušienė ir G. Borsak
 
 
 
 
 
 
 Šventinės akimirkos „Velykų belaukiant“ iš 5-11 klasių mokinių kompiuterių ekranų. IT mokytoja R.Brazaitienė
 
 

 

Pasibaigė kovo mėnuo, kaip ir kiekvienais metais suburiantis mokinius lituanistiniuose renginiuose. Šiais metais, kaip ir visas ugdymo procesas, tradiciniai ir nauji renginiai, konkursai vyko nuotoliniu būdu, bet buvo ne mažiau laukiami, įdomūs ir populiarūs.
...........................
5 – 8 klasių mokiniai lietuvių kalbos ir literatūros pamokose vykdė projektą „Knygnešių tautos nesustabdysi“. Mokiniai ieškojo seniausių šeimos ir giminės knygų, o suradę jų senų, vertingų, retų - rengė pristatymus ir didžiuodamiesi pasakojo apie savo šeimose saugomas kultūros vertybes, atsakingai pasižadėdami būti gimtosios kalbos ir tradicijų ambasadoriais ateities kartoms. Žinoma, sulaukė jaunųjų skaitytojų dėmesio ir šiandien populiarūs grožinės literatūros kūriniai, kurie moko draugauti, mylėti, džiaugtis, užjausti, o svarbiausia – augina žmogų. Mokiniams padėjo mokytojos Rasa, Renata, Danutė, Viktorija, Gitana
.................
7 a klasės mokiniai lietuvių kalbos ir literatūros pamokoje dirbdami grupėse vykdė projektą „Jaunuolis, kuriam rūpi Lietuvos ateitis“. Mokiniai parengė ir pristatė puikius darbus, kuriuose išryškėjo, kad Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje mokosi ir auga atsakingi Lietuvos piliečiai, saugantys kovojusių už Lietuvos laisvę atminimą. Mokytoja G. Kutkienė
...........................
Koks amžius, tinkamiausiais skaityti pasakas? I a ir b gimnazinių klasių mokiniai, dalyvavę virtualioje kultūros paso organizuojamoje edukacijoje „Pasakos „Eglė žalčių karalienė“ gyvenimas“ įsitikino - skaityti pasaką amžius netrukdo. S. Nėries ir S. Bučo namų – muziejaus muziejininkės pasakojimas ne tik pagilino mokinių žinias apie liaudies pasakos „Eglė žalčių karalienė“ mitologiškumą, archajiškumą, iš arčiau supažindino su S. Nėries gyvenimu, bet ir padėjo suprasti S. Nėries ir kitų menininkų dėmesį gražiausiai lietuvių liaudies pasakai. Mokytojos R. Boreikienė ir G. Kutkienė
......................
I a ir b gimnazinių klasių mokiniai dalyvavo, konkuravo ir skynė laurus viktorinoje „Kalba kalbą randa“ ( mokyt. Rasa ir Gitana), II a ir b gimnazinių klasių mokiniai varžėsi kalbos viktorinoje „Tebeaidi lietuviškas žodis”. Mokytojos R. Matulaitienė ir R. Boreikienė
Įdomu mokytis, o įdomiai mokytis dar įdomiau. Mes tikrai mylime lietuvių kalbą, ar mylit ją jūs?
 
      
 
      
 
      
 
    
 
             
 
           
 
      
 
      
 
    
 
    
 
  

 

Džiaugiamės, kad net trys mūsų mokyklos pirmokai laimėjo prizines vietas ir specialiąsias nominacijas Kauno miesto priešmokyklinio ir pradinių klasių mokinių erdvinio konstravimo konkurse „Mano draugas – robotas“, kuris kvietė vaikus kurti ateities robotus.

 

Konkursui buvo pateikta 180 darbų iš 19 Kauno miesto ugdymo įstaigų. Pasitelkdami robotikos inžinerijos žinias, robotus su užsidegimu konstravo mūsų gimnazijos 1 d klasės mokiniai Gabrielius Bačinskas, Leonardas Buškus, Adas Skilinskas ir Mantas Jarmalavičius. Atsižvelgdamas į šiandieninę situaciją, Leonardas Buškus sukūrė hidraulinę ranką bekontakčiam vakcinavimui ir tapo I-osios vietos laimėtoju! Ado Skilinsko žvalgybinis robotas ir Gabrieliaus Bačinsko „Pikta lapė“ laimėjo nominacijas už išradingą elektronikos panaudojimą ir nustebino originaliais sprendimais. Sveikiname laimėtojus ir kviečiame visus pasidžiaugti mūsų mokinių darbais.
Mokyt. V. Kaušienė
Viktorija sent Šiandien 19:01