Pasaulio pažinimo pamokos metu mokiniai pristatė surinktą informaciją apie vabzdžius

 

      Pasaulio pažinimo pamokos metu mokiniai pristatė surinktą informaciją apie vabzdžius. Vaikai sužinojo, kad vapsva deda kiaušinėlius į kitų vabzdžių lizdus, o uodas turi net 47 dantis. Išgirdome, kad skruzdės be sparnų yra moteriškos giminės, o su sparnais - vyriškos. Perskaitėme, kad bitės darbininkės gyvena penkerius metus, motinėlė - net dvidešimt metų, o tranas gyvena tik keturias savaites. Nustebome išgirdę, kad bitės gali skristi 25 km./val. greičiu, o jų sparneliai suplasnoja net 200 kartų per sekundę. Sužinojome, kad čirpti gali tik žiogų patinėliai, o blakės ginasi skleisdamos nemalonų kvapą.
2a klasės mokytoja Greta Balandytė
 
 
 
     

 

Gimnazija pakviesta pristatyti savo patirtį kovo 26 d. vykusioje tarptautinėje konferencijoje „PATYČIOS TARP MOKINIŲ – KĄ DAROME?“. Gimnazijos direktorė Rita Mikalauskienė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rozvita Brazaitienė pasidžiaugė sėkminga trijų metų programos FRIENDS veikla gimnazijoje, mokymais visai gimnazijos bendruomenei, kompetetingomis konsultacijomis.
Pranešimas „Friends programos darna ekologijos ir aplinkos technologijų sampratą įgyvendinančioje gimnazijoje“ sudomino ne tik Lietuvos klausytoją, bet sulaukta klausimų ir iš Šiaurės šalių projekto dalyvių.
Dėkojame kompetetingai Vaikų linijos komandai už galimybę visai gimnazijos bendruomenei mokytis, tobulėti, kuo daugiau veikti prevenciškai.
Visada esame atvėrę duris geranoriškam ir susirūpinusiam gimnazijos bendruomenės nariui, net karantino metu (laikantis visų saugumo reikalavimų 🙂.

 

     Kovo 22 d. gimnazijoje įvyko nuotolinė 7 klasių istorijos viktorina „Lietuvos valstybės ištakos XIII-XIVa.”, skirta Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo dienai paminėti. Viktorinoje dalyvavo 7 klasių komandos. Komandą sudarė 5 mokiniai, kurie rungėsi dviejose rungtyse: individualiai atsakinėjo į pateiktus klausimus ir atliko užduotis komandomis. Mokiniai prisiminė ir įtvirtino savo žinias apie Lietuvos valstybės kūrimosi aplinkybes, kovas dėl valstybingumo įtvirtinimo. Viktorinoje išryškėjo geriausiai šio laikotarpio istoriją išmanantys mokiniai. Tai 7a kl. mokinė Liepa Osipauskaitė ir 7c kl. mokinys Vytenis Mikalauskas
Viktoriną organizavo istorijos mokytojos Zita Aleksejevienė ir Vinanta Gulbinienė
Kviečiame gimnazijos bendruomenę ir draugus paminėti renginį "Mėnuo BE patyčių" kuriant savo laimę! Kai esame laimingi, galime ir dalintis laime su kitais 🍀
Susitikime gyvoje transliacijoje!

      2a klasės mokiniai įvairiuose informacijos šaltiniuose domėjosi apie miško žvėris, rinko informaciją ir pristatė ją klasės draugams. Mokiniai įgijo daugiau žinių ne tik apie miško žvėris, bet geriau įvaldė ir naudojimąsi informacinėmis technologijomis. Kai kurie mokiniai savarankiškai sukūrė trumpą filmuką, kiti - savarankiškai pristatymą parengė naudodamiesi programėle "InShot".
Greta Balandytė
 
 
     

 

Šachmatai - geriausia smegenų mankšta

 

 

Šachmatai - geriausia smegenų mankšta, tokią mintį patvirtintų Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos septintokai. Kiekvienos klasės mokiniai tarpusavyje rungėsi ir išsiaiškino klasės stipriausius, o tada... patys stipriausieji susirungė tarpklasinėse šachmatų varžybose: 7a klasei atstovavo Justas Liaudanskas, Kristupas Jacevičius ir Augustas Banionis; 7b klasei atstovavo Aira Raudytė, Armandas Miklinevičius ir Aistis Noreika, o 7c klasei atstovavo Augustė Skilinskaitė, Laurinta Ratkevičiūtė, Dovydas Šimkevičius ir Povilas Bakučionis. Vyko įtempta kova ir galiausiai išaiškėjo tarpklasinio 7-ų klasių šachmatų turnyro prizininkai: III vieta - Dovydas Šimkevičius 7c, II vieta - Justas Liaudanskas 7a ir I vieta - Laurinta Ratkevičiūtė 7c. Sveikiname! 🥇Iškilmingas visų finalo dalyvių ir nugalėtojų apdovanojimas vyks grįžus į gimnaziją (tikėkimės, jau greitai). Čempionatą organizavo mokytojos: Leila Žiemienė, Laima Perminienė, Zita Aleksejevienė ir Kristina Jokšienė

 

 

 

Žemės diena

 

       Kai per pamoką prisėda šalia jaunesnė sesė, prieina močiutė, įsiklauso mama, susidomi tėtis – panašu, kad vyksta kai kas nekasdieniško. Minėdami Žemės dieną ir Tarptautinę miškų dieną, visi gimnazijos pirmokai kartu su gamtininku Andrėjumi Gaidamavičiumi „keliavo“ po Lietuvos mišką. O jame, pasirodo, paukščiai balsais perduoda slaptus kodus, genys būstais aprūpina ne tik save, bet ir kitus gyvūnus ir gali net medį nukirsti, o medžiai ir gyvūnai bendrauja išmaniai – pasitelkdami miško internetą. Vaikščiodami po mišką dabar jau į jį žiūrėsime šiek tiek kitaip – jausdami dar daugiau meilės ir pagarbos.
Mokytojos A. Morozienė, G. Balčaitienė, M. Bernotaitė Šveikauskienė, V. Kaušienė
 
 
   

Kovo 14 diena – pasaulinė skaičiaus Pi šventė!

 

        Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai prisijungė prie viso pasaulio tiksliųjų mokslų atstovų paminėti tarptautinės matematinės konstantos, plačiai naudojamos matematikoje ir fizikoje, dienos. Mokiniai atliko kūrybinius darbus: kūrė eilėraščius, piešė, sprendė uždavinius – taip originaliai ir linksmai parodydami matematikos svarbą mūsų kasdieniame gyvenime. Smagu, kad tokia kūrybinė edukacija brandina jauną žmogų, atveria jam tobulėjimo kelius.
Dėkojame mokytojai Vilijai už iniciatyvą, prie kurios prisijungė matematikos mokytojos ir 5, 6, 9, 11 klasių mokiniai.
 
 
Kovo 16-oji - Knygnešio diena
 
      Pirmų klasių mokiniai Knygnešio dieną paminėjo vieningai – „keliaudami“ atgal į praeities Lietuvą daugiau nei 150 metų, susipažindami su Spaudos draudimo laikotarpiu ir knygnešiais. Įsivaizduodami kelionę pėsčiomis iš Tilžės į Kauną, pirmokai – mažieji knygnešiai – stengėsi atsakyti į pateiktas užduotis. Kiekvienas teisingas atsakymas – tarsi viena knyga, kurią pavyko mažiesiems knygnešiams „pernešti“ į Lietuvą. Džiaugiamės teisingų atsakymų gausa – net 126 teisingi atsakymai!
Mok. A. Morozienė, G. Balčaitienė, M. Bernotaitė Šveikauskienė, V. Kaušienė
 
 
 
Naujienos iš Holivudo
     Nors Lietuvoje karantino režimas, bet 71-osios laidos abiturientai atšventė Holivudo prabanga dvelkiantį šimtadienį, deja, ... nuotoliniu būdu. Gimnazijos vienuoliktokai susuko filmuką apie iškilmingą Oskarų įteikimo ceremoniją: kiekvienam abiturientui už išskirtinius gebėjimus įteikta visų artistų svajonių statulėlė. Vyriausios režisierės pareigas atliekanti direktorė Rita Mikalauskienė linkėjo, kad pasibaigus egzaminų sesijai 12-okai savo rankose turėtų savo svajonių dokumentą - Brandos atestatą. Režisierės - padėjėjos Virginija Martinkienė ir Ingrida Skrodenienė padalijo keletą patarimų savo „artistams“: kuo aktyviau dalyvauti repeticijose - pamokose, kuo labiau gilintis į scenarijų ir šlovės valanda aplankys neabejotinai. Tokie viltingi palinkėjimai nuskambėjo ir abiturientų tėvelių lūpomis. Visiems abiturientams linkime puikių laimėjimų laikant egzaminus.
71-osios laidos abiturientai ir auklėtojos nuoširdžiai dėkoja už šventišką nuotaiką 11a ir 11b klasės mokiniams ir jų auklėtojams Indrei Šlajūtei bei Modestui Bižiui