Baigėsi dailyraščio konkursas „Stiprybės semiuosi iš Lietuvos“(M. Gimbutienė)
 
Džiaugiamės gražiais ir originaliais 5-8 klasių mokinių ir jų tėvelių dailyraščio darbais. Labai dėkojame tėveliams, kartu su savo vaikais išbandžiusiems kaligrafijos meną. Štai 6b klasės mokinę Neringą Samuolytę palaikė mama Renata ir tėtė Arvydas (beje, vienintelis tėvelis, dalyvavęs konkurse), 8b klasės mokinį Emilį Kirliauską – mama Viktorija ir močiutė. Dailyraščio konkurse jėgas sėkmingai išbandė ir gimnazijos bibliotekininkė Reda Janušauskienė.
Dailiausiai rašo
penktokai: Naglis Kazakevičius, Ūla Vasiliauskaitė, Emilis Turskis;
šeštokės: Neringa Samuolytė, Emilija Strakalaitė, Austėja Zajančkauskaitė ir Gabija Graužinytė;
septintokės: Meirita Paužaitė , Urtė Žydaitytė, Liepa Matulaitytė, Kamilė Šalnaitė;
aštuntokai: Austėja Saurazaitė, Samantha Cugino, Emilis Kirliauskas;
mamos: Sandra Žydaitienė, Viktorija Šalnė, Viktorija Kirliauskienė, Edita Kieliuvienė.
Kviečiame pasidžiaugti konkurso dalyvių darbais.
Lietuvių kalbos mokytojos
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tarptautinio Erasmus+ antri metai vykstančio projekto "Folklorika" šešių partnerių-šalių susitikimas vyko nuotoliniu būdu. Mokiniai iš Kipro, Lenkijos, Ispanijos, Rumunijos, Turkijos ir Lietuvos dalinosi savo šalies tradicijomis ir papročiais, demonstravo nuveiktas veiklas pagal projekte numatytą planą. Tiek daug mokiniai turėjo vieni kitiems parodyti ir papasakoti, kad poros valandų susitikimas praėjo kaip viena akimirka.
Lietuvos komandos koordinatorė Kristina Jokšienė
 

10a klasės mokiniai siunčia pavasariškus linkėjimus mokytojoms, darbuotojoms ir visoms gimnazijos bendruomenės moterims.

Sveikatingumo mėnesį atidžiai paklausę patarimo neskubėti kasdienybėje, atidžiai pasižiūrėjome į riestainį. Įvertinome jo savybes: kvapą, spalvą ir, žinoma, skonį. Patys kūrėme vėrinius: matavome, kirpome, skaičiavome, rišome. Pasipuošę ir pasidžiaugę vieni kitų darbeliais, pasidalinome mintimis apie Kaziuko mugę. Šiemet ji buvo nuotolinė, bet pilna skonių, kvapų ir įspūdžių
Mokytoja Viktorija Kaušienė

Matematinės sąvokos angliškai / Math Terms in English Integruotos pamokos metu 5a klasės mokiniai mokėsi įvairių matematinių terminų angliškai, kad įvairios programos ir interaktyvios veiklos būtų dar plačiau naudojamos. Dabar penktokai, išmokę daug svarbių sąvokų, gali spręsti įvairius matematinius uždavinius tarptautinėse platformose.
Integruotą matematikos - anglų kalbos pamoką vedė mokytojos Laima Perminienė ir Kristina Jokšienė

1b klasės mokiniai dailės ir technologijų pamokoje susipažino, kas yra tekstilė. Vaikai sužinojo, kad tekstilė - tai viena iš taikomosios dailės rūšių, kada gaminami dekoratyviniai ar praktiškai pritaikomi dirbiniai. Tekstilės menas susiformavo priešistoriniais laikais, kai žmogus išmoko išgauti natūralų pluoštą ir ilgainiui sukūrė tekstilei reikalingus įrankius: adatą, audimo stakles, virbalus ir kita. Pirmokai ir patys pabandė sukurti fantastiškų darbelių.
Mokytoja Genė Balčaitienė