Vasario 8 d. mūsų gimnazijos dešimtokai lankėsi VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre. Užsiėmimai prasidėjo
nuo apšilimo, dinaminės pramankštos, skirtos paruošti organizmą tolimesniam fiziniam krūviui. Vėliau mokiniai, vadovaujant treneriams, darė bendro fizinio pasirengimo pratimus, skirtus lankstumui, ištvermei, koordinacijos lavinimui. "Treniruotė" buvo užbaigta tempimo pratimais.
Judesio laboratorijoje mokiniai išbandė su sveikata ir fiziniu aktyvumu susijusias įdomias, įtraukiančias veiklas. Mokiniams buvo suteikta galimybė pasidaryti savo kūno sudėties analizę, sužinoti kūno sudėties profilį bei kodą, atlikti įdomius tyrimus, susijusius su fiziniu aktyvumu, sužinoti savo fizinio pajėgumo rodiklius.
Dešimtokai džiaugėsi suteiktomis galimybėmis ir namo iškeliavo pilni energijos ir gerų įspūdžių.
Mokytoja Laima Perminienė

"Mano pasaulis - darniai Lietuvai" - tai konkursas, kuriame mūsų gimnazija dalyvauja jau ne vienerius metus. Šių metų sausio 16 dieną VDU Žemės ūkio akademijos konkurso atranka į pusfinalį kaip tik vyko mūsų gimnazijoje. Nors jaudulio buvo nemažai: klausimai sudėtingi, o varžovų komandos stiprios - mums pavyko iškovoti garbingą antrą vietą ir patekti į pusfinalį. Sveikiname mūsų komandą ir linkime sėkmės kitame etape.
Paruošė mokytojos Milda Mažeikienė ir Bronė Bacienė

Lapkričio 10 d. mūsų gimnazijos 11a klasės mokiniai dalyvavo VDU renginyje „Matuokis profesiją 2023“. Renginio metu VDU absolventai dalijosi savo patirtimi bei sėkmingos karjeros istorijomis, įkvepiančiomis ir vienuoliktokus drąsiai ieškoti savo kelio.
Auklėtoja Bronė Bacienė

Paskutinę spalio savaitę Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos VDU universitetinė klasė vėl gamtamokslinėse veiklose. Mokiniai atliko gamtamokslinius tiriamuosius darbus VDU Žemės ūkio akademijos laboratorijose. Moksleiviai antrą kartą apsilankė agrobiotechnologijų laboratorijoje, kur susipažino su pagrindiniais darbo in vitro reikalavimais, pasirinko augalų sėklas, kurias sterilino ir sėjo į paruoštas maitinamąsias terpes aseptinėmis sąlygomis. Chemijos laboratorijose mokiniai susipažino su įvairiomis cheminėmis medžiagomis bei atliko praktinę užduotį.
Mokytoja Milda Mažeikienė

 

Spalio 12 d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos VDU universitetinė klasė dalyvavo gamtamokslinėse veiklose. Mokiniai apžiūrėjo laboratorijas, atliko pirmuosius gamtamokslinius tiriamuosius darbus. Chemijos laboratorijose mokiniai susipažino su įvairiomis cheminėmis medžiagomis, o praktinių užduočių metu gilino mokykloje įgytas žinias.
Mokytoja Milda Mažeikienė

 

 

Saulėtą gegužės penktadienį, gegužės 12 d., Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos 11-12 klasių mokiniai turėjo puikią galimybę sudalyvauti renginyje #vdufestivalis ir susipažinti su fakultetais, jų siūlomomis mokymo programomis, pabendrauti su universiteto atstovais ir galbūt net priimti sprendimą dėl studijų ateities 🙂. Be to, gimnazistai sėkmingai sudalyvavo įvairiose viktorinose bei rungtyse. Moksleiviai susirinko daug prizų ir pasikrovė puikios nuotaikos bei energijos. Tuo tarpu mokytojai buvo svetingai priimti, jie klausėsi gerosios dėstytojų patirties. Ačiū #vdu už kvietimą ir puikiai bei turiningai praleistą laiką.
Mokytojos Aistė Vaivilavičienė ir Virginija Martinkienė


Kovo 20-oji-pasaulinė Žemės dieną, o kovo 22-toji - pasaulinė vandens diena

Kovo 20-oji-pasaulinė Žemės dieną, o kovo 22-toji - pasaulinė vandens diena. Pasaulinė vandens diena šiemet Lietuvoje pažymima jau dvyliktą kartą. Šioms dienoms paminėti VDU Žemės ūkio akademijoje buvo suorganizuotas renginys "Žemės ir vandens diena". 10B klasės mokiniai kartu su mokytoja Milda Mažeikienė dalyvavo renginio veiklose, kuriose atkreiptas dėmesys į klimato kaitos problemas, vandens stygių. Mokiniai atliko įvairias užduotis ir laimėtojai buvo apdovanoti prizais.

 

Gimnazijos moksleiviai tarptautiniame forume VDU

Gimnazijos moksleiviai tarptautiniame forume VDU
Vasario 24 d. Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos 10-11 klasių mokinių atstovai, gimnazijos direktorė Rita Mikalauskienė ir istorijos mokytoja Vinanta Gulbinienė buvo pakviesti dalyvauti VDU organizuotame tarptautiniame forume „Prezidento Volodymyro Zelenskio taikos formulė


Gruodžio mėnesį Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos VDU universitetinė klasė aktyviai dalyvavo gamtamokslinėse veiklose